Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei din România (MCTI) şi Ministerul Economiei şi Transporturilor din Ungaria (MET) vor continua colaborarea în domeniul IT&C prin realizarea programului strategic de coordonare româno-maghiar, „Integrarea în societatea informaţională pe pământul natal”, în contextul Declaraţiei comune privind aprofundarea şi dezvoltarea programelor regionale de dezvoltare a societăţii informaţionale şi vor iniţia proiectul de digitalizare a moştenirilor culturale, potrivit unui comunicat de presă al MCTI.

La 16 noiembrie 2006, la Budapesta, în cadrul Sedinţei comune de Guvern româno-maghiară, MCTI şi MET au convenit asupra unor programe şi proiecte de colaborare, care trebuie demarate până la jumătatea anului 2007.

„Colaborarea româno-ungară în domeniul comunicaţiilor şi informatic este excelentă şi reciproc avantajoasă în toate aspectele vieţii, sectorul IT&C fiind un domeniu cu perspective largi care poate avea un rol special în dezvoltarea întregii economii”, a declarat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Ministrul român a prezentat propunerile la nivel de programe şi proiecte care se bazează pe rezultatele colaborărilor din anii trecuţi dintre cele două ţări.

În acest context, ministrul maghiar al economiei şi transporturilor, Janos Kóka a propus înfiinţarea Grupului pentru Informatică în cadrul Comisiei Mixte Economice Româno-Ungare, IT&C-ul putând fi considerat o interfaţă pentru apropierea iniţiativele existente.

La începutul anului 2005 Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei împreună cu Ministerul Informaticii şi Comunicării din Ungaria a semnat Memorandumului de Înţelegere privind cooperarea în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei.