Televiziunea de acţiune şi aventură AXN, aparţinând concernului Sony Pictures Television International, va introduce din 15 decembrie 2006 un semnal dedicat pentru postul TV AXN pentru România, se arată într-un comunicat e presă al AXN.

Prin separarea de semnalul comun regional pentru Europa Centrală, identitatea AXN va fi consolidată pe plan local şi va permite reţelei să ofere audienţei din România un conţinut personalizat.

Astfel, din decembrie 2006, AXN va introduce în grila de programe pachete tematice pentru anumite seri din săptămână (spre exemplu seara de marţi este AXN Cinema, iar weekend-ul este dedicat producţiilor de tip reality adventure).

Totodată, AXN va difuza în premieră pentru publicul din România, la sfârşitul acestui an şi prima parte a lui 2007, o serie de programe printre care amintim cele mai noi sezoane din „Lost: Naufragiaţii”, „CSI:NY- Criminaliştii”, „Minţi Criminale/Criminal Minds” sau „Justiţie/In Justice”, precum şi noi sezoane din „Alias” şi „Districtul/The District”.

În privinţa serilor tematice, AXN are programat filmele de lung-metraj „Jumanji”, „Lock Stock and Two Smoking Barrels/Jocuri, poturi şi focuri de armă”, „The Juror/Fără apărare” sau „The Bone Collector/Colecţionarul de oase”.

Reprezentanţii AXN nu au menţionat care va fi satelitul care va asigura retransmisia postului AXN pe teriroriul României.

AXN difuzează seriale premiate, blockbustere, programe de tip reality/adventure şi evenimente sportive în premieră, fiind destinat în principal tinerilor între 18 şi 34 ani. Postul poate fi recepţionat în 50 de ţări din Asia, America Latină, Europa şi Orientul Mijlociu, făcând parte din portofoliul de peste 40 de reţele globale deţinute de Sony Pictures Television International (SPTI). SPTI este o divizie a Sony Pictures Entertainment (SPE).

În România, AXN este distribuit şi promovat de HBO România.