Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema hard sau configurare?

    Am o placa Skystar 2 rev 2.6D cu care nu pot "prinde" toti TP pe care ii prind cu Dreambox-ul 500 pe care il am. Acum intrebarea mea este daca tunerul de pe ss2 este mai putin sensibil decat cel al DM sau daca am gresit ceva la configurarea placii. Antena este aceeasi cu acelasi LNB, conectat secvential la cele doua placi (nu splitter sau alte solutii). Antena este 0.9m Al Offset, SG2100 (merge ok cu placa) Driver 4.4.0 (ultimul din site-ul producatorului) si AltDVB 2.2 (foarte bun programul felicitari si de la mine lui altx). Cu multumiri.

  2. #2
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,498
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La antenutza aia mica se face simtita diferenta dintre tunerul placii SS2 si al Dreamului. Ai ghicit bine. Tunerele de SS2 unt mai slabe...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  3. #3
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca sa nu conectezi '' secvential '' si sa vezi ca prinzi toate programele ce le prinde DM 500 .

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum adica sa fac?
    Prin secvential eu inteleg ca mai intai conectez dreamul apoi deconectez dreamul si conectez ss2-ul. Asa am constatat de ex ca pe 15W pe ss2 am numai 6 posturi TV pe care le pot vedea pe ss2 si mult mai multe pe Dreambox.
    Cu ce am gresit raks64?
    Am luat antenuta aceea asa mica sa nu am scandal acasa, ca daca era dupa mine luam cel putin 1,4m.

  5. #5
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,498
    Posts Thanks / Likes

    Default

    orice cearta tine 3 zile...trebuia sa iti iei una de 1.4 cum ziceai.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  6. #6
    Administrator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    localhost
    Posts
    9,791
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mvictor

    undeva e o problema la placa asta ,mai ales vers.2.6.D
    aceleasi probleme le am si eu (ori nu prinde toate frecv pe un satelit ori nu gaseste anumiti sateliti

    confirmi?

  7. #7
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Tzuica city!
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai daca pe dream merge inseamna ca calitatea semnalului merge, numa levelu o fi prea slab pentru ss2. Levelu ar trebui sa poti sa-l ridici cu un amplificator, calitatea nu.

    Dar de amplificatoare inline nu pot sa-ti zic nimic fiindca eu nu folosesc ca eu am si level bun si calitate buna si pe Nexus si pe SS2. Cu toate ca pe transpondere foarte slabe unde SS2 nu mai arata nimic si Nexus mai are 1% sau chiar 0% la level Nexus inca mai are intre 20% - 34% la calitate.

    Deci imprumuta de la cineva un amplificator si incearca.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @DanniX
    Confirm. Nu am facut foarte multe teste cu ea, dar asa cred ca este. Ideea cu amplificatorul recunosc ca nu mi-a venit. Voi incerca. Oricum pe indicatorul de pe dream am cu totul alte valori la nivelul semnalului decat pe cel din ss2. Tot la antena mai mare ma gandesc si eu, dar pe langa faptul ca cearta va tine numai 3 zile, problema este locul unde s-o instalez. Stau la o casa cu o curte comuna iar pe casa am tabla nu foarte inclinata, dar destul de veche. Pana la urma cred ca voi schimba oala, dar imi trebuie si pozitioner, actuator, tot tacamul, iar instalatia abia am luat-o acum 2 luni. Pe moment ma multumesc cu ce am.

  9. #9
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    un 5.1 de 400W RMS am io daca vrei..

  10. #10
    Administrator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    localhost
    Posts
    9,791
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @sote de ce amplificator vb tu acolo mey


  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hazosi, dar...... Se poarta 7.1. Cred ca era vorba de alt tip de amplif.

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Amplificatoarele inline sunt o porcarie, in toate cazurile strica semnalul (mai ales cele ieftine), am un singur amplificator adevarat, California Amplifiers 20dB, care ajuta ceva, dar numai la cabluri peste 100m lungime. Asa ca las-o balta cu amplificatorul si incearca cu alt LNB, ai sa fii uimit ce diferente pot fi de la un LNB la altul, chiar daca sunt de aceeasi marca. In ultimul caz ia o antena mai mare si un buchet de flori pentru sotie.

  13. #13
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,498
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vedeti ca s-a ajuns la aceeasi concluzie? Ce amplicari, alea, alea! Nici cu LNB nu face mare treaba. Antena e totul. S-a discutat de nenumarate ori pe forum despre "calitatile" tunerului de placa skystar2, dar neavand un search functionabil se deschid atat de multe posturi inutile si astfel se incarca forumul cu impuritati. Ne mai miram de ce merge ca curu'. Asculta-l pe nenea Kroky cu deosebirea ca inainte de a-ti lua antena tre sa-i iei sotiei v'o 4 perechi de cisme din piele, ceva posete sa se asorteze o haina de iarna, poate chiar doua si dupa aia flori si abia ala urma poti sa te gandesti la antena. Daca te mai tine punga, depinde!
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  14. #14
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mvictor
    Hazosi, dar...... Se poarta 7.1. Cred ca era vorba de alt tip de amplif.
    era o parabola referitor la amplifu de semnal .

    cum au zis si baietii foarte bine mai sus cumpara o antena buna cu un suport calumea si fixeaz-o beton.

    Eu in Cluj cu antena de 0,9 nu preaam de ce sa ma plang in afara de sky-uri care au semnal mai slab.
    PS. cu o pereche de cizme la nevasta iei o juma de drimbox nu o antena

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am un dreambox care merge beton. Cu ampliful de semnal m-am lamurit, dar fiecare cu tacaneala lui - voiam si pe calculator o placa independenta. Marea mea problema cu antena mare este locul in care s-o instalez (voiam sa zic s-o pun dar pot apare interpretari ). LNB am citit pe mai multe forumuri ca MTI-ul meu este chiar bun (unii il compara cu invacomul si zic ca e mai bun - eu nu prea cred). Oricum multumesc si pentru sfaturile legate de cizme, blanuri, ati uitat de inele, coliere, etc....
    Victor

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 25th June 2006, 06:27
  2. configurare winlirc progdvb
    By chris2pple in forum Placi DVB
    Replies: 0
    Last Post: 4th May 2006, 03:26
  3. Ajutor configurare astra pe HSS 1160 MA
    By Vreau in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 19
    Last Post: 28th February 2006, 21:06
  4. Ajutor configurare doua LNB-uri pe HSS 1160
    By Bamboo in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 5
    Last Post: 15th May 2005, 18:34
  5. Ajutor configurare H-H
    By adrian1v2000 in forum Placi DVB
    Replies: 6
    Last Post: 16th December 2004, 12:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top