Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default Mai multe lnb-uri

    Pot pune sa zicem 4 lnb-uri dupa cum urmeaza:

    1 pe Hotbird
    1 pe Hispasat
    1 pe Sirius
    1 pe Astra

    in contidiile in care am o antena offset de 1,2. Imi trebuie daia descentrata sau... am sanse si cu asta ca sa nu ma chinui degeaba. Multumesc de ajutor.

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hispasat nu , in configuratia aia . E prea departe . Eventual in loc de Hispasat , pui pe Eutelsat W2

  3. #3
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pt Hispasat iti trebuie antena separata ....celelalte merg pe o singura antena. Regula ar fi ca unghiul pe care il poate vedea celelalte lnb-uri este de max -+20 grade fata de pozitia lnb-ului central.

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dar daca renuntz la Astra Vad Hispasatu'?

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu

  6. #6
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by aklik
    dar daca renuntz la Astra Vad Hispasatu'?
    Nu n-ai cum , distanta e mult prea mare ....ca sa te fac sa intelegi mai bine cum sta treaba iti dau un exemplu:19.2*E+13*E+5*E+1*V cu astra19.2*E in centru si iti mai dau un exemplu ceva mai cumplicat 26*E+19.2*E+16*E+13*E+5*E tot cu astra principal.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default

    uff nu imi ramane decat sa mai adaug o antena pentru hispa dar ca sa nu dobor balconul ma gandeam sa pun una de 0,6 oare exagerez si o sa vad doar stelele de pe cer sau...

  8. #8
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by aklik
    uff nu imi ramane decat sa mai adaug o antena pentru hispa dar ca sa nu dobor balconul ma gandeam sa pun una de 0,6 oare exagerez si o sa vad doar stelele de pe cer sau...
    Pune una de 0.9m si o sa vezi ceva

  9. #9
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De ce nu pui un motor la antena care o ai si o sa poti sa o invarti spre toti satelitii spre care ai vizibilitate.

    Daca am retinut eu bine la un offset ( normal ) cu multi feed, LNB-urile secundare pierd minim 10% din semnal fata de cel central.

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by L_DM500s
    De ce nu pui un motor la antena care o ai si o sa poti sa o invarti spre toti satelitii spre care ai vizibilitate.

    Daca am retinut eu bine la un offset ( normal ) cu multi feed, LNB-urile secundare pierd minim 10% din semnal fata de cel central.
    Da,e cea mai buna solutie sa puna un motor HH pe antena aia de 1,2m si tot in banii aia ar ajunge cu investitia. Plus ca astfel are o focalizare a semnalului pot spune mult mai buna pe fiecare satelit,si in plus va vedea vreo 20 sateliti nu 4 cati a vrut initial.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si mai ai un "avantaj" daca pui motor: ai timp sa tragi o tigara pe balcon cand te muti de la Astra la Hispasat.

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am motor si exact ce zice Kroky vreau sa evit. Schimb de pe un post pe altul (unu pe astra unu pe hispa) si ma duc sa fumez. Dureaza mult plimbatul antenei.

    Ce sa zic cred ca iau o antena de 0.9, cu toate ca eu aveam una de 0.6 care zace prin balcon degeaba, si o montez pentru hispasat si gata si pentru restul raman cu 3 lnburi

    daca nu mai sunt alte parere ramane varianta asta.

    Merci all!

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by aklik
    am motor si exact ce zice Kroky vreau sa evit. Schimb de pe un post pe altul (unu pe astra unu pe hispa) si ma duc sa fumez. Dureaza mult plimbatul antenei.

    Ce sa zic cred ca iau o antena de 0.9, cu toate ca eu aveam una de 0.6 care zace prin balcon degeaba, si o montez pentru hispasat si gata si pentru restul raman cu 3 lnburi

    daca nu mai sunt alte parere ramane varianta asta.

    Merci all!
    Nu se merita sa-ti mai pui o antena 0,9m+lnb+diseq=1mil,cost suplimentar care nu are rost avand in vedere ca miscarea motorizata a anetnei de pe Astra19est pana pe Hispasat 30west nu dureaza mai mult de 30sec. Si plus ca vei vedea doar cei 4 sateliti,ceea ce inseamna ca vei pierde vizionarea definitiva a vreo 10sateliti.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default 6 LNB-uri cu Humax IRCI 5400

    ce trebue sa fac la conserva ca sa functionez cu 6 LNB-uri, cum trbue programat sa le cunoasca cand scimb de pe unul pe celalalt?
    (Humax IRCI 5400)
    va rog o explcare mi amanuntita.
    Multumesc frumos.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CE SA CUMPAR CA SA VAD CAT MAI MULTE?
    By vanilla in forum DREAMBOX
    Replies: 3
    Last Post: 11th December 2006, 05:21
  2. mai multe abo in 1???
    By bradu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 3
    Last Post: 20th November 2005, 16:16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top