Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default Un sfat inainte de a recurge la router?

    Providerul meu de net este UPC-ul si pana saptamana asta nu am avut nicio problema cu ei insa acum au facut ceva schimbari si nu mai pot conecta Dream-ul direct la modemul lor.
    Mentionez ca am IP fix de la ei 89.XXX.XX.3. Pana acum cand doream sa conectez dreamul era deajuns sa scot modemul din priza si sa-l bag la loc. Insa acum nu mai vrea deloc si dreamul isi ia un IP 1.0.0.10(ceva de genul) si nici prin scrierea manuala a IP-ului nu vrea sa se conecteze.
    Am sunat la UPC si mi-au zis ca daca vreau sa conectez alt calculator(nu am zis ca am reciver) trebuie sa dau comanda la calculatorul care e conectat initial la net: RUN-CMD-IPCONFIG (spatiu) /RELEASE . Dupa ce dau comanda asta intradevar Dreamul si-a luat ip-ul si a mers ok insa acum a intervenit problema cand am vrut sa trec netul inapoi pe calculator. Acum acesta nu s-a mai conectat la net si am reusit sa-l conectez doar printr-un telefon la UPC.
    Mi-au zis ca lor le ramane adresa de MAC(habar nu am ce e cu aia) si de aia trebuie data acea comanda de fiecare data cand trec netul de pe un aparat pe altul insa cum dracu sa dau RUN-CMD.... in dreambox .
    Mai am vre-o sansa sau doar routerul ma salveaza? Mi s-a recomandat un router foarte interesant de catre cineva.
    Mersi!


  2. #2
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred că cel mai bine treci prin router. Astfel, MAC-ul ce va apare la ei pe server va fi n permanenţă acelaşi (adică MAC-ul routerului tău). n router bagi IP de la UPC la WAN şi IP local (gen 192.168.X.X) la LAN pentru DM şi PC.
    Doar aşa vei scăpa de probleme.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu am ca provider UPC si confirm cele spuse de tine, MAC-ul este inregistrat in modem. cu router se rezolva elegant treaba, majoritatea au optiunea 'clone mac' prin care acesta preia macul compului si 'se da drept acesta', nefiind probleme de conectare si reusind apoi prin router sa conectezi cate chestii vrei fara sa-ti mai bati capul...

  4. #4
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cocomic
    ... MAC-ul este inregistrat in modem...
    MAC-ul NU e n router, ci la "ei". Din 12 apăsări de taste acesta poate fi schimbat fără probleme de "ei". Modemul de cablu are şi el un MAC. Să nu-l confunzi cu acesta.
    Quote Originally Posted by cocomic
    ...cu router se rezolva elegant treaba, majoritatea au optiunea 'clone mac' prin care acesta preia macul compului si 'se da drept acesta', nefiind probleme de conectare si reusind apoi prin router sa conectezi cate chestii vrei fara sa-ti mai bati capul...
    Nu e nevoie de "clone MAC" dacă ai IP static. n rest ai dreptate, poţi pune şi 254 de "periferice".

    @Vasilis
    Pune routerul, fă-i setările de rigoare şi apoi sună la UPC şi cere-le să modifice MAC-ul n server. Asta e tot ce ai de făcut.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @choleen,,

    Vezi ca unii ISP fac securizare inclusiv pe MAC.

  6. #6
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chiar despre asta era vorba. Dacă ţi aduci aminte, cnd am vorbit la telefon, chiar prin asta am trecut şi eu. Asta (din postul de mai sus) a fost rezolvarea.
    ntr-adevăr, la UPC securizarea se face şi prin MAC.
    Toate cele bune.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen
    Quote Originally Posted by cocomic
    ... MAC-ul este inregistrat in modem...
    MAC-ul NU e n router, ci la "ei". Din 12 apăsări de taste acesta poate fi schimbat fără probleme de "ei". Modemul de cablu are şi el un MAC. Să nu-l confunzi cu acesta.
    Quote Originally Posted by cocomic
    ...cu router se rezolva elegant treaba, majoritatea au optiunea 'clone mac' prin care acesta preia macul compului si 'se da drept acesta', nefiind probleme de conectare si reusind apoi prin router sa conectezi cate chestii vrei fara sa-ti mai bati capul...
    Nu e nevoie de "clone MAC" dacă ai IP static. n rest ai dreptate, poţi pune şi 254 de "periferice".
    la ei, in modem... ideea e ca e 'inregistrat'

    despre partea a doua, e destul de importanta 'clone mac-ul', asta in conditiile in care n-ai chef sa suni la ei, sa le explici, sa dai peste vreun 'nou angajat' si alte probleme tipice romanesti

    in fine, vasilis, e cel mai elegant prin router... o idee ar fi chiar procurarea unui router wireless, asta sa fii acoperit pe viitor, nu stii cand o sa dai peste un laptop care are wireless incorporat sau cand vei vrea sa-ti muti dreamboxul in alta camera, cu un dongle scapand astfel de fire prin toata casa

  8. #8
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa am si facut si m-am ales cu acesta:

    Aici sunt detaliile despre el desi pe site la Mondoplast apare alt aparat sau carcasa.
    http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=1986


  9. #9
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Informatii?
    Ne construim casa si desigur cand a venit vorba de cablarie m-am implicat serios si i-am spus electricianului sa-mi traga in fiecare camera cate o priza de net. Toate cablurile pornesc din garaj unde o sa atarne panoul principal. Zona in care este casa are ca provider de net tot UPC-ul si nu prea ma pricep eu la retelistica dar ma gandesc ca in garaj o sa fie si routerul unde o sa fie conectate toate prizele de net din casa. Pe mine ma intereseaza ce o sa fac eu in camera unde o sa tin Dream-ul? Este foarte probabil ca acolo o sa fie si calculatorul si fiind doar o priza de net va intreb daca mai merge pus inca un router si aici. Sau se poate pune un switch? Stiu sigur ca la UPC nu se poate folosii configuratia Modem-Switch-Aparate(comp, dream,..). Oare merge Modem-Router-Switch sau Modem-Router-Router-Aparate?
    Mersi!


  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cablul UTP are 8 fire (4 perechi), pentru o conexiune ai nevoie numai de 4 fire (2 perechi), deci poti sa pui 2 prize si nu mai ai nevoie de inca un switch/ router.

  11. #11
    Fan Barca Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default bau router

    Moo cablu UTP stim totzi ca are 8 fire da dupaia cum routezi porturile boa

    In fine da mo potzi pune routere in cascada cite vrei
    Ex : Linksys wrt 54 g , sau 54 gs si te-ai scos


    Asa ca potzi pun eun router in garaj si de acolo cabluri in fiecare camera si in fiecare camera mai potzi pune alt router dac vrei si din routeru ala altul si tot asa

    Bafta daca ai nevoie de ajutor just ask it

    O zi buna

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    572
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Vasilis,
    try2learn a vrut sa zica switch. n-are rost sa segmentezi reteaua si sint sigur ca nici nu vrei asta. Poti cascada linistit switch-uri pina-ti atingi necesarul de porturi.

    Marius

  13. #13
    Fan Barca Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default re router

    Sal ,

    Marius da ai bun cum zici u switch dar porturi mai greu sau daca vrei un router bun face si functie de switch

    In fine fa cum vrei Vasilis eu tzi-am dat parerea mea

    Poate ca e mai bine cum zic altzii


    Bafta

    O zi buna

  14. #14
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi tuturor de informatii! Eu ma gandeam ca in garaj o sa pun un router pentru cele 7 prize de net ce le voi avea in casa iar in camera unde o sa tin Dream-ul si calculatorul sa pun routerul de mai sus ce l-am cumparat acum. Desigur nu o sa folosesc permanent decat maxim 2 din cele 7 prize din casa insa am zis sa pun in fiecare camera ca nu se stie ce aparate imi mai cumpar la care o sa am nevoie de net si de aia ma gandesc ca pot sa pun routerul de mai sus in garaj si sa tin active doar 4 din cele 7 prize iar daca o sa fie nevoie de una din celelalte 3 fac o excursie in garaj si schimb mufa .
    Pana acum vre-o 2 saptamani nu aveam idee cu ce se mananca un router, acum am capatat idee despre ce e vorba. Acum sunt curios cum merge un switch? Cei de la UPC mi-or zis ca nu merge pus switch dup modemul lor. Sa inteleg ca daca il pun dupa un router nu sunt probleme? Si switch-urile stiu DHCP? Mersi!


  15. #15
    cel mai frumos Mentor
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    831
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu nu inteleg de ce te complici asa tare...baga un router in garaj cu 4 porturi dupa el baga un switch pentru celelalte cabluri care ramin, iar in camera baga nspe mii de switchiri cite vrei.....nu inteleg de ce trebuie sa pui 2 rutere? asa cum zicea si @mariusster.da daca insisiti sa pui 2 rutere ai sa vezi atunci distractie la deschis porturi pentru dreambox ,nu ca ar fi greu da se incaleca una peste alta
    bafta

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vind router wireless si router normal
    By buleus in forum Shop
    Replies: 3
    Last Post: 17th June 2006, 21:11
  2. Subtitrarile la DIGI - un mare pas inainte?
    By ntire2000 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 14
    Last Post: 13th February 2006, 22:11
  3. Altii merg inainte,noi ne taram dupa ei!
    By Mircea Gosav in forum News
    Replies: 0
    Last Post: 22nd June 2005, 16:06
  4. GANDITI-VA DE DOUA ORI INAINTE DE A VA DECIDE.....
    By Fanta in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 35
    Last Post: 7th March 2005, 16:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top