Discovery Chennel va difuza în permieră în luna decembrie 2006 trei noi serii documentare: „Barbarii lui Terry Jones”, „ Regina Roşie: Un mister mayaş” şi „ Misiunea X”, potrivit unui comunicat de presă al Discovery Networks.

„Barbarii lui Terry Jones”, programat cu începere de duminică 24 decembrie, de la ora 22:00, prezintă o abordare nouă a istoriei romane, oferind şansa de a-i vedea pe romani dintr-o perspectivă non-romană, a popoarelor barbare care s-au dovedit a fi grupuri organizate de oameni motivaţi şi inteligenţi, care nu urmăreau să răstoarne Roma şi nici să jefuiască Imperiul. Terry Jones străbate geografia Imperiului Roman şi istoria sa de 700 de ani, aducând cu sine cele mai recente informaţii în domeniu, pentru a ne modifica perspectiva asupra moştenirii lăsate de Imperiul Roman.

Documentarul „Regina Roşie: Un mister mayaş”, programat duminică 17 decembrie, de la ora 00:45, oferă o perspectivă asupra unei civilizaţii dispărute în mod misterios şi ne prezintă povestea unei regine a cărei moarte se pare că a fost provocate de intrigi politice.

În sfârşit, „Misiunea X”, care va fi difuzat vineri 22 decembrie, de la ora 22:55, film documentar care organizează expediţii în trecutul nostru, pentru a afla mai multe despre ceea ce ne rezervă viitorul.