Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default CNA cu ochii pe MGM

  Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), prin vocea preşedintelui Ralu Filip, a solicitat, într-o scrisoare adresată preşedintelui organismului de reglementare în audiovizual din Bavaria (Germania), ca postul de televiziune The MGM Channel să respecte legislaţia europeană aplicabilă şi în România, în privinţa difuzării, în proporţie majoritară, de opere europene, conform prevederilor legislative din Directiva Televiziunea fără Frontiere.

  În scrisoarea adresată lui Wolf Dieter Ring, preşedinte al Bayerische Landeszentrale fur neue Medien, organism care a acordat licenţa de televiziune pentru MGM Channel in Europa, Ralu Filip spune că televiziunea ar fi trebuit, conform documentaţiei depuse la CNA, să emită în România începând cu 26 noiembrie, că va fi codat şi subtitrat, funcţionând ca un program pe bază de abonament pay-per-view.
  MGM Channel este retransmis în România de reţeaua UPC Astral, cu care se află în parteneriat prin Chellomedia, parte a aceluiaşi grup care deţine şi UPC România, Liberty Global Europe N.V.

  CNA atrage atenţia asupra eliminării din avizele de retransmisie ale UPC a postului cultural francez TV5 Europe, în locul căruia se retransmite MGM Channel, deşi la lansarea oficială din 26 octombrie 2006 oficialii UPC, în frunte cu Managing Directorul Richard Anderson a declarat că MGM Channel nu va înlocui niciun post din pachetul de bază, doar în viitor, cînd un post de televiziune mai slab cotat va fi exclus.
  MGM Channel este în opinia CNA un canal free TV, pentru că a fost introdus în pachetul de bază şi nu este subtitrat, deşi în primele zile de emisie filmele difuzate au fost subtitrate.

  O altă neregulă semnalată de preşedintele CNA, Ralu Filip constă în faptul că postul nu respectă articolul 4 din Directiva Televiziunea fără Frontiere, care prevede ca toate statele membre UE trebuie să garanteze faptul că staţiile de emisie rezervă operelor europene o proporţie majoritară.

  „Fiind licenţiat de dumneavoastră, MGM Channel Central Europe LP este un canal european care se supune obligaţiilor prevăzute în Directiva fără Frontiere. Obligaţia de a asigura o proporţie majoritară operelor europene se regăseşte şi în legislaţia din România. În situaţia în care acest canal difuzează numai filme americane, produse de MGM, este limpede că programul nu respectă nici art. 4 din Directiva Televiziunea fără Frontiere, şi nici prevederile Legii Audiovizualului nr. 504/2002 din România”, a aratat în scrisoare Ralu Filip.

  „The Metro Goldwyn Mayer Channel“ (MGM Channel) a fost lansat în România la sfârşitul lunii octombrie, odată cu lansarea oficială din Ungaria, Cehia şi Slovacia. MGM Channel va emite 24 de ore din 24, subtitrat în limbile română, cehă, slovacă şi maghiară, gratuit, pentru clienţii UPC România.

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Location
  CRAIOVA
  Posts
  311
  Posts Thanks / Likes

  Default

  CHESTIA cu faptul ca MGM ar trebui sa transmita opere majoritar europene este o timpenie.in UK exista PARAMOUNT si PARAMOUNT 2 care ca si MGM transmit programe exclusiv din arhiva propie,productie americana.NICI VH1 EUROPEAN nu transmite videoclipuri europene,cu exceptia celor britanice,ci difuzeza majoritar videoclipuri din SUA si nu s-a luat nimeni de acest post tv.
  TOP MAN IS THE BEST MAN!

 3. #3
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  La muzica nu se aplica acel articol din lege din cate stiu eu .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Replies: 0
  Last Post: 13th February 2006, 23:10
 2. Fiscul sta cu ochii pe televiziuni
  By zumeo_z in forum News
  Replies: 0
  Last Post: 15th February 2005, 12:21
 3. Replies: 17
  Last Post: 19th August 2004, 12:43

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top