Operatorul de cablu CCC Blue Telecom, fosta companie Conysat, va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în urma aporbării de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prospectului final pentru oferta publică de acţiuni a CCC Blue Telecom Galaţi, se arată într-un articol din Cotidianul.

Subscripţia CCC Blue telecom a fost structurată în două tranşe, pentru marii investitori şi pentru investitorii cu putere de cumpărare mai mică, acţiunile suplimentare fiind alocate în totalitate tranşei subscrierilor mari.

Omul de afaceri Cătălin Chelu, din Galaţi, a vândut pachetul majoritar de acţiuni la compania de cablu CCC Blue Telecom asociatei sale Doina Lilioara Rimar, pentru suma de 219,192 milioane de lei (aproximativ 62 de milioane de euro.

În urma acestei tranzactii, Doina Rimar controlează 61,24% din acţiunile firmei, iar Chelu doar 8,56%, ceilalţi acţionari fiind reprezentate de firmele Zorder Big, cu 26,82%, şi Galgros, cu 3,02%.

Cătălin Chelu a deţinut peste 90% din acţiunile companiei de cablu care se situează pe locul trei, cu circa 6%, pe piaţa serviciilor de retransmisie prin cablu a programelor audiovizuale, cu 3,6 milioane abonaţi la finele anului 2005.

Liderul pieţei serviciilor de televiziune prin cablu este UPC-Astral, cu circa 1,3 milioane de clienţi, urmată de RCS&RDS, cu aproximativ 1,2 milioane şi CCC Blue Telecom.