Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Romania
  Posts
  150
  Posts Thanks / Likes

  Default DVB S -- DVB C-- DVB-T

  Cu siguranta, fiecare din cititorii acestui forum are o previziune legata de viitorul acestor servicii. Va cer parerea, daca se poate cu ceva argumente!
  In ce ma priveste,consider ca viitorul nu prea indepartat va confirma superioritatea DVB-T :
  -implementare rapida cu cheltuieli relativ scazute din partea utilizatorilor (pretul receptoarelor destul de mic, nu e nevoie de instalator si nici de service);
  -acoperire mare cu minimum de emitatoare;
  -receptie mobila;
  -economie de spectru, mai ales in conditiile unei retele SFN;
  -posibilitatea trecerii imediate la HDTV prin emisia in sistem simulcast multumind atat posesorii de televizoare SDTV cat si pe cei cu HD Ready, care in momentul de fata au putine alternative in ce priveste programele;
  -posibilitatea implementarii sist. Pay TV prin utilizarea accesului conditionat, etc.

 2. #2
  dibaci Expert
  Join Date
  Oct 2002
  Location
  44.26’24 /26.10'50
  Posts
  10,804
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Shhhhh!Sa nu te auda cablistii.Ce naiba,vrei sa puna bete'n roate.De ce crezi ca a aparut asa tarziu DTH-ul in Romania.Pentru ca nu se dezvoltase cablul suficient.Ce acum vrei sa asteptam sa se dezvolte suficient DTH-ul sa avem DVB-T.Shhhhhhhhhhhhh!
  [SIGPIC][/SIGPIC]

 3. #3
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Romania
  Posts
  150
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Din pacate pentru ei si fericire pentru noi, aceste probleme incep sa le scape de sub control. Celebrul indemn: " Stati linistiti la locurile voastre ! "( s-avem noi timp sa punem mana pe toate afacerile), incepe sa nu mai aiba ecou nici in randul fraierilor. Deciziile se iau undeva prin centrul Europei, iar marii producatori de echipamente bat nerabdatori din picioare.
  Cei care au sperat, acum in prag de aderare, sa-si spele fondurile subterane intr-o anumita afacere, s-ar putea sa constate ca nu le cumpara nimeni "capra".

 4. #4
  Safe User Expert
  Join Date
  May 2005
  Posts
  2,956
  Posts Thanks / Likes

  Default

  EU cred din pacate ca DVB-T in viitorul apropiat nu va face decat sa inlocuiasca vechile transmisii analogice terestre si doar atat.Nu se intrevad oportunitati de a face concurenta DTH-urilor prin satelit sau CATV-ului .....va fi doar un inlocuitor al transmisiilor analogice

 5. #5
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Romania
  Posts
  150
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Printr-o simpla schimbare a excitatorilor , marea majoritate a emitatoarelor Tv (terestre) actuale, pot trece in emisie digitala. Mai mult decat atat, cu doua retele SFN nationale se pot transmite cca. 12 prog. de larga audienta acoperind marea majoritate a gusturilor. In conditiile unui abonament modic, comparabil cu cel obligatoriu actual, cetateanul de rand va renunta la DTH. Bineanteles cei mai pretentiosi vor putea opta si pentru alte servicii. Desigur vor supravietui toate cele trei sisteme, vor mai apare poate si altele, insa fenomene de "electrificare" in masa "cu caravana" nu vom mai intalni.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top