Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9

Thread: Ajutor sh****g

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    IASI
    Posts
    113
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor sh****g

    Salutare tuturor!
    Am o mare problema:stie cineva unde gasesc un spliter cu amplificator ptr satelit?(daca exista asa ceva)
    Trebuie sa folosesc 8 rec pe o antena si nu pot folosi varianta lnb cu 8 iesiri.
    george_alex

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes
    Gigel


  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai intai trebuie sa dai detalii: cati sateliti vrei sa receptionezi, daca cele 8 receivere trebuie sa fie total independente, configuratia cablurilor (banuiesc ca daca nu poti folosi un LNB octo, atunci cablurile sunt trase deja). Ma tem ca pana la urma tot in configuratia stea ajungi, adica dintr-un punct pleaca cablurile spre cele 8 receivere. Acel punct poate fi un multiswitch 5x8 (1 satelit) sau 9x8 (2 sateliti) sau, mai simplu, un LNB octo (cu 8 iesiri) care are multiswitch incorporat si nu mai ai nevoie de alimentare externa.
    Explica exact cerintele sistemului daca vrei sa fii ajutat cum trebuie.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    IASI
    Posts
    113
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky
    Mai intai trebuie sa dai detalii: cati sateliti vrei sa receptionezi, daca cele 8 receivere trebuie sa fie total independente, configuratia cablurilor (banuiesc ca daca nu poti folosi un LNB octo, atunci cablurile sunt trase deja). Ma tem ca pana la urma tot in configuratia stea ajungi, adica dintr-un punct pleaca cablurile spre cele 8 receivere. Acel punct poate fi un multiswitch 5x8 (1 satelit) sau 9x8 (2 sateliti) sau, mai simplu, un LNB octo (cu 8 iesiri) care are multiswitch incorporat si nu mai ai nevoie de alimentare externa.
    Explica exact cerintele sistemului daca vrei sa fii ajutat cum trebuie.
    Un singur satelit-Sirius.Cablul principal intra in casa respectiva la parter,unde trebuie sa montez master-ul,iar din loop-out treebuie sa urc la nivelul 1 si 2.Tot la parter am montat si switchul rs 232.De la master la slave1 prin loop out pierd 20%,de la slave1 la slave2 inca 20%......s.a.m.d
    Mersi ptr ajutor.Daca poti contacteaza-ma pe yahoo .
    george_alex

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Folosind metoda loop-out din receiver in receiver nu e o solutie fiindca semnalul trece prin loop mai departe numai cand receiverul e in st-by. Cand cel de la nivelul 2 vrea sa se uite la televizor ce va face, va striga la cei de la parter si nivelul 1 sa stinga receptoarele?
    Solutia corecta si fara nici o restrictie este lnb octo.

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune un spliter cu 4 iesiri care merge pina la 2000MHz pe cablul care vine de la LNC. Pe fiecare iesire cite 2 receivere in loop. Daca spliterul are mai mult de o iesire cu trecere de curent continuu dezactivezi alimentarea LNB din 3 receivere, alimentezi doar din unul. nu ai nevoie de amplificator daca cablul de la LNC nu depaseste 30m. Testat asa si merge impecabil

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si ce faci cand unul se uita pe un canal orizontal si altul vrea un canal vertical?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    IASI
    Posts
    113
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky
    Si ce faci cand unul se uita pe un canal orizontal si altul vrea un canal vertical?
    Oare cu unMultiswitch PMSE 9/8 HQ TN T
    nu pot rezolva mai bine problema?
    george_alex

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu multiswitch 9x8 poti vedea 2 sateliti pe 8 receivere independente, dar vezi ce am scris in primul meu post, iti trebuie alimentare externa la 220V si consuma cam 20W ceea ce inseamna 175kWh pe an. Daca vrei un singur satelit (asa cum ai spus, Sirius), cel mai bine iesi cu un LNB octo (cu 8 iesiri) si nu mai ai nevoie de splittere, multiswitch, alimentare externa, cabluri de legatura, mufe, etc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ajutor
    By bmihai500 in forum DREAMBOX
    Replies: 0
    Last Post: 23rd November 2006, 11:31
  2. ajutor
    By isr2002 in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 28th February 2006, 01:31
  3. va rog frumos ajutor ajutor dbox1
    By gargarita in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 23rd December 2005, 08:54
  4. Ajutor
    By fausta in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 13th June 2005, 16:45
  5. Un pic de ajutor
    By kangoo in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 1
    Last Post: 21st April 2005, 14:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top