Compania RCS & RDS a achiziţionat reţeaua CZone din cartierul Militari al Bucureştiului şi a încheiat o colaborare cu InfoGate, care mai deţine reţele în zonele Rahova, Ferentari şi Drumul Sării, pentru servicii de voce, se arată într-un articol publicat în Cotidianul.

RCS&RDS a cumpărat de la compania InfoGate Telecom reţeaua CZone din cartierul Militari, prin intermediul căreia a oferit servicii de Internet, însă există intenţia de a oferi şi servicii de telefonie fixă, în urma semnării unui parteneriat cu RCS&RDS.

Niculae Pleşa, directorul InfoGate Telecom a estimat că preţul pietei pentru un client al unei reţele de cartier în cazul unei astfel de achiziţii la 100-150 de euro. InfoGate deţinea un număr de 4.000 de clienţi în Militari, ceea ce ar face ca întreaga tranzacţie să fie evaluată la o sumă între 400.000 şi 600.000 de euro.

„În urmatoarele două luni, abonaţii acestei reţele vor fi preluaţi treptat şi trecuţi pe infrastructura de fibră optică RCS&RDS“, a declarat Alexandru Oprea, director general al RCS&RDS.

Abonaţii care vor fi trecuţi pe RDS vor primi servicii de Internet, precum şi pachete de servicii de telefonie, cu minute lunare incluse, valoarea abonamentelor scăzând la nivelul celor oferite de RCS&RDS prin serviciul Fiber Link

InfoGate intenţionează să ofere, în colaborare cu RCS&RDS, servicii de telefonie fixă în reţeaua CZone.