Postul de televiziune pentru copii Cartoon Network a prezentat pe 26 octombrie 2006, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la America House, o analiză succintă a anului 2006, Cartoon Network bucurându-se de o creştere cu 10% a numărului telespectatorilor (şase milioane în luna iulie 2006).

Totodată, Cartoon Network a anunţat câştigătorii concursului „Generaţia Animaţiei 2006”, competiţie organizată annual pentru copii şi şcoli.

Cartoon Network, orgnaizatorul concursului aflat la a patra ediţie şi adresat copiilor între 6-12 ani şi respectiv 13-16 ani, i-a recompensat pentru propriile poveşti şi personaje de desene animate originale pe Mihaly Ingrid din Satu-Mare, la categoria 6 – 12 ani şi pe Kovacs Nimrob Szabolcs Târgu-Mureş.

Cei doi au primit un TV portabil şi un CD player, cadouri de la Cartoon Network şi materiale pentru creaţie artistică. Şcolile lor vor primi un computer cu accesorii, scanner, imprimantă şi echipamente de desen în valoare de 1.000 USD.

Helen Lucy, Director de Marketing şi Channel Manager, a declarat: „Concursul Generaţia Animaţiei a fost creat pentru a oferi o platformă unde copiii talentaţi să îşi poată expune nivelul de creativitate şi talent.”

Cu această ocazie, Helen Lucy a declarat că Turner Broadcasting, prin televiziunile distribuite în România are o prezenţă semnificativă pe piaţa de profil în România. Cartoon Network a înregistrat un număr mediu de mesaje şi de utilizatori de aproape şase milioane numai în august-septembrie, precum şi 96.204 utilizatori autentificaţi
pe situl de internet www.cartoonnetwork.ro .

Noutăţile aduse de post în privinţa anului 2007 sunt legate de noi episoade ale vechilor seriale, dar şi de noi producţii precum „Colegul meu de sală este o maimuţă”; „Ben 10”; „Camp Lazlo”; „Robotboy”, „Xiaolin Showdown”; „Justice League Unlimited” sau filme noi precum „Johnny Test”, „Squirrel Boy”, „Class of 3000”, care vor fi lansate începând cu martie 2007, până la jumătatea anului viitor.

Turner Broadcasting System Europe Limited face parte din compania AOL Time Warner şi deţine CNN, Cartoon Network, Toonami, TCM (Turner Classic Movies) şi Boomerang.

Cartoon Network este un canal de televiziune pentru copii care difuzează desene animate 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, fiind distribuit prin reţele analoge şi digitale, satelit şi DTH.