Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: ...alegere!

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default ...alegere!

    Salut!

    Ma bucur sa descoper acest site si forumul aferent.
    Vreau sa pun pe picioare o instalatie de receptie satelit, dar cu placa DVB intr-un pc, nu cu receiver "clasic".
    Ma puteti sfatui sa aleg ceva mai... de calitate (la un pret mai accesibil) ?
    Am gasit 2 placi, la o diferenta de pret imensa: una este aici: http://www.bizarnet.ro/html/produse_ro.asp?pagina=placa ,iar cealalta este comercializata de Flamingo, un Pinacle PC SAT (nu mai stiu exact linkul).

    Prima placa este 74 Euro, iar cea de la Flamingo este in jur de 8 mil. lei.

    Adevarul este ca Pinnacle-ul are si modul de acces incorporat (parca asa se cheama...);

    Pe de alta parte, fiind intr-un pc, ma gandesc ca exista softuri pentru asa ceva, chiar am nevoie neaparata de modulul asta pentru programele codate , sau se poate "rezolva" ceva din software specializat ?

    Multumesc anticipat pt. sfaturile voastre!
    The finnest day that i ever had
    Was when I learned to cry on command...

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    290
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @lostone,

    eu am avut o placa scumpa (Nexus de la Hauppauge, cam 230 Euro) si dupa un timp am vindut-o si mi-am luat un SkyStar2 (ca si aceea de la bizarnet) si pot spune ca sint foarte multumit de ea. Acum este pe net software destul si pentru SS2 asa ca nu trebuie neaparat o placa scumpa care merge cu toate soft-urile.
    Daca ai sa mai citesti si alte topic-uri in sectiunea de DVB, a-i sa vezi ca si-au mai pus si altii intrebarea pe care ti-o pui tu acum. Pina la urma tot tu trebuie sa hotaresti cum faci si bineinteles depinde si de cit de plin iti este portofelul

    Sper sa nu te sperie faptul ca ti-am mutat topic-ul in sectiunea DVB, dar aici i-i locul
    eddo

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    848
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma cam grabesc asadar am sa-ti raspund scurt
    Ai de ales intre un :
    -skystar2 la care ai nevoie de un calculator mai puternic(peste 1Ghz) dar este ieftina si o poti gasi si la 50-60$care lucreaza in totalitate soft
    -Skystar1 la care ai novoie de un calculator modest(~400Mhz)care are decodare hard a fluxului mpeg2 . are iesire tv se poate adapta telecomanda sau dupa caz chiar vine cu ia (vezi Nexus-s www.hauppauge.de)la un pret cuprins intre(200-270$)
    pentru celelalte tipuri de placi o sa gasesti foarte greu suport mai ales daca vrei sa decodezi cite ceva.
    f11

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok, guyz, mersi mult de informatiile de pana acum.

    Abia am descoperit forumul asta si inca n-am apucat sa citesc prea mult (febra de sfarsit de an, ce sa-i faci)

    Cu procesorul de peste 1Ghz nu-i probleme, orice om care "se respecta" are asa ceva. Aici ma leg si de faptul ca "Sper sa nu te sperie faptul ca ti-am mutat topic-ul in sectiunea DVB, dar aici i-i locul" - it'm my daily job (web, adica), nu ma sperii asa usor

    In concluzie, ma gandesc la placa skystar2 (50-60$);
    Dar o sa ramana pe ianuarie 2004 (ca mai e si mult al naibii din 2003!).

    Inca o data, mersi de promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
    The finnest day that i ever had
    Was when I learned to cry on command...

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tot umbland pe net, am gasit o placa, ("Placa receptie DVB Technisat Skystar 2") de care ziceati in mesajele anterioare la strongsat.ro ( http://www.strongsat.ro/produse/ss2.htm ) la pretul de 3.200.000 lei.

    Ce parere aveti, merita ?! De asemenea, am vazut ca tot zic de suport pt. Windoze. Pt. Linux stie cineva cum stau lucrurile la caitolul drivere ? Eu am ca sistem de operare primar Linux.... nu prea as vrea sa skimb pe windoze doar pentru placa asta... Dar daca n-o sa am incotro, o fac si pe-asta...
    The finnest day that i ever had
    Was when I learned to cry on command...

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    331
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu merita,
    daca esti din Bucuresti gasesti la Tehnic B, pe langa Foisor la pretul de 2,550 mii lei!
    Bafta

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default Linux

    Exista drivere si pt linux la skystar 2.

    Viziteaza www.happysat.org si gasesti tot ce vrei iar in forum gasesti o sectiune dedicata linuxdvb.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca tot suntem la capitolul "alegere", as dori sa stiu si eu cum se descurca Skystar 2 cu monturile HH - furnizeaza suficient curent pentru a misca motorul, etc.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    331
    Posts Thanks / Likes

    Default

    o misca chiar ff bine ss2, ss1 avea ceva probleme in sensu asta!

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    lostone,
    Iti recomand cu caldura (ca tot e frig acum) Skystar2 dar incerca sa gasesti ultimul model Skystar2 rev 2.6B. de preferabil de la Technisat.
    Se incalzeste cu mult mai putin
    Oricum pt orice eventualitate poti sa ii plasezi un mic ventilator cum am procedat eu dar la mine functioneaza cam 16h/24h

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oameni buni ! Va mai sacai cu o intrebare. Merge FreeXTV (NoZap) pe Skystar 2 ?
    Thanks !

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merge chiar perfect! din pacate insa doar sunetul merge...imagine nimic!
    Asta doar pe EonzDvb si MyTheatre pe ProgDvb nici macar sunet nu e...Asa ca daca vrei sa asculti ceva "tranta la pat" instaleaza MyTheatre iar daca nu te multumesti cu atat mai asteapta...coada e lunga...si sunt o gramada la coada!Apropo cred ca e codat in POWERWU asa ca poftan-cui FREE X TV.

  13. #13
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    2,652
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut !

    FreeXTv poate fii vizionat cu un CAM FREE X TV sau cu un receiver DREAMBOX (cu EMU) ...
    Cat despre criptarea power-vu nici vorba ! E criptat skycript dintotdeauna !
    Iar despre calitatea filmelor eu zic ca este cu mult inferioara fatza de Taquillele X si XX sau SexyHot de pe Hispa30°W ...

    Bafta,
    zumeo

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sonorul este necodat pe FreeXTV, cel putin asa il aud eu cu receiverul. Din cate stiu codeaza in SkyCrypt nu in PowerVu.Oricum, multumesc pentru raspunsuri.M-am edificat.
    Nu inteleg totusi, de ce nu se gaseste un meserias sa faca o versiune de Matrix care sa decodeze si FreeXTV - sunt sigur ca ar merge pe un Magic Module. Si asta deoarece pe Dreambox functioneaza.

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O fi codat in skycript daca voi ziceti.La mine yanksee monitor imi afiseaza la system "unknow" si eu am banuit ca ar fi codat in PowerWu.Scuzati daca am gresit.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sfat alegere antena
    By abrash43 in forum Placi DVB
    Replies: 21
    Last Post: 5th September 2006, 01:29
  2. Alegere receptor
    By valipopovici in forum SD Receivers
    Replies: 6
    Last Post: 20th February 2006, 10:13
  3. Problema alegere componente
    By Armadilo in forum RDI - Satelit
    Replies: 10
    Last Post: 16th January 2006, 14:04
  4. alegere receiver
    By cozmozs in forum RDI - Satelit
    Replies: 9
    Last Post: 26th September 2005, 02:44
  5. ajutati-ma sa fac o alegere!
    By katherein in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 15th October 2004, 10:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top