In varsta de 26 de ani, sud-americanul are un fizic impresionant: 1,89 metri si 84 de kilograme.

Steaua cauta cu disperare un portar care sa-i ia locul lui Carlos Fernandes, portughezul de origine congoleza urmand sa fie pus pe liber in pauza de iarna.

Clubul din Ghencea s-a orientat in prima faza catre cehul Marek Cech, legitimat la Slovan Liberec. Gardianul a fost urmarit la meciul cu FC Sevilla, din grupele Cupei UEFA, de managerul general Mihai Stoica. „Pista Cech” pare sa fi fost abandonata intre timp, varsta cehului, 30 de ani, determinandu-i pe stelisti sa bata in retragere.

Conduce masini de teren

Afland despre criza de portari de la Steaua, mai multi impresari s-au oferit sa ajute campioana. Unul dintre portarii propusi sa ajunga la Steaua este brazilianul Fabio Deivson Lopes Maciel. Sud-americanul in varsta de 26 de ani este insurat si are doi copii: Pablo Nicolas si Yana. Lui Maciel ii place sa conduca masini de teren, marca sa preferata fiind Nissan, si bea pe nerasuflate Coca-Cola Light.

Legitimat la Cruzeiro

Nascut pe 30 septembrie 1980, Maciel este legitimat in prezent la Cruzeiro. Sud-americanul are un fizic impresionant (1,89 centimetri inaltime si o greutate de 84 de kilograme).

Oferta Maciel a venit prin intermediul unui impresar spaniol de origine romana. Procuratorul le-a trimis referinte despre portar atat antrenorului Cosmin Olaroiu, cat si managerului general Mihai Stoica - oficialul stelist care raspunde de campania de transferari. „Oli” a primit inclusiv un DVD cu evolutiile lui Fabio Deivson Lopes Maciel.

Evaluat la 1,5 milioane de dolari

Cruzeiro solicita in schimbul portarului sau suma de 1,5 mi-lioane de dolari. Conform celor care-i reprezinta interesele, Maciel s-ar multumi cu un salariu de 300.000 de dolari pe sezon.

In Ghencea, cel mai bine platit jucator este Mirel Radoi (finul latifundiarului Gigi Becali), care incaseaza anual 300.000 de euro, dupa ultima marire de salarii care a avut loc la Steaua.

Palmares

A castigat Copa America

Maciel si-a inceput cariera de fotbalist profesionist in 1997. Primul club care l-a legitimat a fost Uniao Bandeirantes. Un an mai tarziu, portarul s-a transferat la Atletico Paranaense. Stagiunea 1999-2000 l-a gasit pe Maciel in tricoul celor de la Cruzeiro. A urmat trecerea la Vasco da Gama, cu care portarul a castigat trei campionate si Cupa Braziliei.

In 2005, Fabio s-a intors la Cruzeiro. Maciel a fost selectionat cu regularitate la nationalele Under 17, Under 21 si Under 23 ale tarii sale. In 2004, Brazilia a castigat Copa America, iar Maciel a fost rezerva lui Julio Cesar, portarul care apara in prezent buturile italienilor la Internazionale Milano.