Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default Echo 790 si H-H ????

    Am o problema pe care nu am mai intalnit-o pana acum
    Cand conectez receptorul si misc antena sa gasesc ceva sateliti, la un moment dat antena o ia razna si nu se mai opreste decat la una din extreme(E sau V)
    Si asta nu este totul ...de cateva zile dau comanda sa se duca pe un satelit si ea se misca peste cateva zeci de secunde sau chiar 1minut.
    Am observat ca ledul de pe montura in astfel de cazuri de face portocaliu(eroare diseq)
    Care sa fie raspunsul: gresesc eu cumva setarile, receptorul nu scoate suficient curent incat sa miste antena, sau montura mea e pe moarte
    Cu strong 4355 evo mergea brici si nu am avut niciodata probleme
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  2. #2
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat si asta ....dar nici un rezultat
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    77
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si mie mi s-a intamplat de vreo doua ori sa gasesc antena la o extrema si uneori nu vrea sa se duca pe alt satelit, trebuie sa dau din nou pe cel vechi pana am semnal si sa incerc iar.
    Care este problema?

  4. #4
    mecanic Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Maramures
    Posts
    214
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Y

    Quote Originally Posted by spaniolul
    Se pare ca am un raspuns;un vecin tocmai a primit montura de la service care avea simptome asemanatoare si iata ce i sa spus; montura este pentru antene de 1,2m dar in realitate ea nu duce decit 0,90m o supra sarcina(chiar daca este din aluminiu, cu cit este mai mare cu atit creste riscul defectarii din cauza vinturilor) duce incet dar sigur spre o moarte lenta , in cazul vostru daca mai este in garantie e ok!daca nu, va costa 375000 reparatul.Succes Spaniolul
    Man ce zici tu poate sa fie adevarat in cazul vecinului tau,dar si eu am un echolite si tot la fel mi se intampla ca il conectez la h-h o ia aiurea antena iar cand h-hul il pun la alt rec este ok! Si atunci unde este problema ca doar nu om avea toti probleme cu h-hul!
    HUMAX DIGI+2; Digi mobil ; Diginet mobil ;FOCUSS:dreambox 500s H-H 1.2 FE

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Soft H-H

    H-H este un motor inteligent ! executa comenzile transmise de receiver in doua moduri de baza :

    - mod pozitie , mod in care la comanda receptorului memoreaza pozitia satelitului pentru ca ulterior receptorul sa se refere la ea
    - mod GOTOX , mod in care motorul stie doar unde se afla in raport cu originea ( zero ) primind comenzi direct in numar de pasi unghiulari

    Daca schimbi receptoasrele in mod pozitie intre ele si ordinea satelitilor nu este aceeasi ... ai toate sansele ca motorul sa se duca in decor ... fiind trimis la pozitii care contin informatii despre alt satelit decat cel dorit sau si mai grav la pozitii care nu contin informatii sau unele eronate.
    In modul GOTOX motorul se va duce mereu unde i se spune !
    Din pacate nu toate receptoarele implementeaza modul GOTOX desi el este cel mai natural lucru care simplifica operatiile de cautare a unui nou satelit.

  6. #6
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am bagat versiunea 2.45.....am resetat montura.....am conectat receptorul si........merreeeeeeeeeeeeeeeeee
    Nu vreau sa ma precipit dar se pare ca noul soft sta mai bine in relatia cu H-H
    O alta chestie observata este:B 1fff05 00 ABCDEF67FEDCBA94 ; MEGASPORT este cea care merge
    Spun asta pentru ca am gasit intr-un alt softcam tot ptru Echo o cheie de genu B 10722 00 ABCDEF67FEDCBA94 ;MEGASPORT care nu mere
    Chestia asta m-a indus in eroare cand am zis ca V2.43 are ceva probleme cu Biss.
    Ramane ca dupa cateva teste sa vedem daca problema mea s-a rezolvat
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  7. #7
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Testele le facui dar problema persista....
    Astazi desfac montura...daca cineva stie vreo rezolvare il rog sa ma contacteze
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  8. #8
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Montura e ..jos palaria.....Echo 790 e problema(acum sunt sigur)
    Am probat cu mai multe rec...nici unu nu a avut probleme cu H-H...pana si consrva de la DIGI s-a descurcat mai bine.
    Ori receptorul meu este defect....ori nu scoate suficient curent(pe spate scrie 400mA) iar montura cu Lnb-u consuma 500mA
    Totusi inclin spre prima varianta......poate stie altcineva mai mult
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Y

    Quote Originally Posted by spaniolul
    Salut!tocmai am terminat testele la noua montura H-H DIGI-POWER care m-ia sosit aseara si iata si rezultatele;de la 62E-30W merge brici,dupa cum le-am spus celor de la D&K satelite sa-mi trimita o montura compatibila cu echolite 790 iata ca baietii sau tinut de cuvint si ambele jucarii sunt beton,iata si citeva date tehnice despre H-H;suporta diseqc 1,2 antena max 1,20 consum max 350mA pret 2375000 lei. Spaniolul
    Da,dar cam scumpa la pretul asta de 2375000 lei,comparativ cu o montura HH Srt 2100 tot cu un consum tot de 350mA de la Elstar Oradea dar la un un pret de doar 1650000 lei.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: y

    Quote Originally Posted by spaniolul
    Ca pret este justificat avind in vedere ca poate duce usor o antena de 1,5 Al.pe care am montat-o vineri seara si pina azi(luni) nu am nici o problema,in principiu trebuie sa-ti cumperi ceva care iti va folosi si in viitor nu pe moment! Spaniolul
    Adica sa inteleg ca e mai buna montura HH Digi Power decat Strong Srt DM 2100?Din cate am inteles eu montura HH SG 2100 care are acelasi pret mic de 1650000lei si ar fi chiar mai buna ca Srt DM 2100,ptca ar avea doar o rotita dintata si e de otel fata de 8 rotite dintate si de plastic ce are DM 2100.Monturile Srt sunt produse de Strong si cele SG sunt produse de Moteck. Mai poate confirma cineva treaba asta? Multumesc.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Romania, Timisoara
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Echo 790 si H-H ????

    Quote Originally Posted by abadon
    Am o problema pe care nu am mai intalnit-o pana acum
    Cand conectez receptorul si misc antena sa gasesc ceva sateliti, la un moment dat antena o ia razna si nu se mai opreste decat la una din extreme(E sau V)
    Si asta nu este totul ...de cateva zile dau comanda sa se duca pe un satelit si ea se misca peste cateva zeci de secunde sau chiar 1minut.
    Am observat ca ledul de pe montura in astfel de cazuri de face portocaliu(eroare diseq)
    Care sa fie raspunsul: gresesc eu cumva setarile, receptorul nu scoate suficient curent incat sa miste antena, sau montura mea e pe moarte
    Cu strong 4355 evo mergea brici si nu am avut niciodata probleme
    Ce montura H-H ai?

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Romania, Timisoara
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: y

    Quote Originally Posted by spaniolul
    Salut! daca doar ai lschimbat receptoarele e normal cea ce se intimpla, trebuie sa resetezi montura( apesi pe butonul de restart) deoarece cind o instalezi pe un receiver ia preia datele din softul acestuia si atunci cind schimibi receiverul e obligatoriu sa aduci montura la 0 si sa setezi din nou satelitii,altfel se duce ori softul monturii or al receiverului pe care ai instalato deoarece ea nu recunoaste noul soft, aca ai fi citit cu atentie manualul monturii ai fi observat si acest mic dar important aspect,Succes! Spaniolul
    Cum am zis si anterior, sunt monturi la care resetarea receptorului nu ajute. Sunt monturi H-H care au memoria interna si trebuie resetate si ele.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Romania, Timisoara
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Y

    Quote Originally Posted by spaniolul
    Se pare ca am un raspuns;un vecin tocmai a primit montura de la service care avea simptome asemanatoare si iata ce i sa spus; montura este pentru antene de 1,2m dar in realitate ea nu duce decit 0,90m o supra sarcina(chiar daca este din aluminiu, cu cit este mai mare cu atit creste riscul defectarii din cauza vinturilor) duce incet dar sigur spre o moarte lenta , in cazul vostru daca mai este in garantie e ok!daca nu, va costa 375000 reparatul.Succes Spaniolul
    Cum am si zis depinde ce motor H-H ai. Daca este strong duce si antena de 1.2 iar daca vantul este prea tare el are limitator de curent. Daca curentul creste prea mult (vantul bate tare in ea) limitatorul actioneaza antena nu se invarta dar si nu arde nimica in el, daca ai un SM3D12 atunci ai probleme serioase.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Romania, Timisoara
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Y

    Quote Originally Posted by spaniolul
    Salut!tocmai am terminat testele la noua montura H-H DIGI-POWER care m-ia sosit aseara si iata si rezultatele;de la 62E-30W merge brici,dupa cum le-am spus celor de la D&K satelite sa-mi trimita o montura compatibila cu echolite 790 iata ca baietii sau tinut de cuvint si ambele jucarii sunt beton,iata si citeva date tehnice despre H-H;suporta diseqc 1,2 antena max 1,20 consum max 350mA pret 2375000 lei. Spaniolul
    Este cam scump, la TehnicB Motorul Strong DM-2100 este in jur de 180RON cu tot cu TVA, dar ca motor este OK.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Romania, Timisoara
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: y

    Quote Originally Posted by valyp67
    Quote Originally Posted by spaniolul
    Ca pret este justificat avind in vedere ca poate duce usor o antena de 1,5 Al.pe care am montat-o vineri seara si pina azi(luni) nu am nici o problema,in principiu trebuie sa-ti cumperi ceva care iti va folosi si in viitor nu pe moment! Spaniolul
    Adica sa inteleg ca e mai buna montura HH Digi Power decat Strong Srt DM 2100?Din cate am inteles eu montura HH SG 2100 care are acelasi pret mic de 1650000lei si ar fi chiar mai buna ca Srt DM 2100,ptca ar avea doar o rotita dintata si e de otel fata de 8 rotite dintate si de plastic ce are DM 2100.Monturile Srt sunt produse de Strong si cele SG sunt produse de Moteck. Mai poate confirma cineva treaba asta? Multumesc.
    Pot confirma insa eu zic ca este mai bun DM-2100 are o rotita de plastic. Din cunostinte mecanice si electronice este foarte bine sa ai o rotita electronica findca daca ajunge la blocaj se rupe rotita, daca toate sunt din otel sa ars motorul. Din 1000 de DM-2100 vandute doar 2 sau intor din care unul era ca clientul nu stia ca pote reseta memoria motorului iar a doua era problema cu periile de pe motoras, care au rezolvat aceasta problema prin punerea unui material mai rezistent.

    Cu stima

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Echo sat receiver serial cable pin configuration
    By Anubis in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 3rd July 2006, 23:58
  2. Lista la zi cu satelitii pentru Echo...?
    By the the in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 2nd June 2005, 23:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top