Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14

Thread: O intrebare

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    262
    Posts Thanks / Likes

    Default O intrebare

    AM ceva sanse sa prind Astra 1H (ma intereseaza DSF) cu o antena de 1 m din Suceava?

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu o reglare foarte buna si un tuner sensibil :


    44= 0.90m (0.6-0.7db)

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    262
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Imi cer scuze, nu stiu ce inseamna tunerul pentru un sistem satelit, desi banuiesc ca ar fi LNB-ul dupa unitatea de masura. Sunt nou in domeniu, iar in domeniul meu (sunt Inginer de Sisteme Informatice) tunerul are o alta conotatie. In fine, LNB-ul meu e de 0,4db, ceea ce ar trebui sa fie bine, intru-cat am inteles ca valoarea mai mica reprezinta un castig. Antena e vizibil mai mare decat cea standard a providerului (cel ce emite pe Intelsat 10-02), si din cate am inteles standardul lor sunt de 0,8m. Cred ca a mea are undeva in jur de 1 metru (mai mare de 0,8 si mai mica decat 1,2 pentru ca motorul o invarte si el are ca maxix 1,2). Din ceea ce mi s-a raspuns, sa-mi fie iertat daca grasesc, ar trebui sa se prinda cu antena 0,9 si LNB 0,6-0.7? Problema e ca stau mai bine decat configuratia asta, repet, daca am inteles bine, dar Suceava nu intra in aria prezentata de imagine ci e undeva mai estic. Inca nu am reusit sa-mi montez motorul bine (n-am nici busola nici inclinometru, nici satfinder) si prind doar intre 1 si 5 grade west deocamdata. Darsunt foarte curios daca ar merge pentru Suceava Astra 1H, sa nu il caut de nebun, pentru ca ma intereseaza foarte tare DSF.

  4. #4
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tuner se referea la acea parte a receiverului de satelit , in cazul tau Hyundai sau Humax (probabil) care se face "vinovat" de receptia semnalului . Daca este un tuner sensibil atunci receptioneaza semal slab in conditii optime .
    Din pacate LNB-ul tau de 0.4 , cred ca este marca Vector , care doar pe hartie are 0.4 , in realitate in jur la 0.6 .
    Masoara-ti antena pentru a sti exact marimea ei . Dupa cum vezi din acea harta (care e mai mult sau mai putin exacta , nu am de unde stii) antena de 0.90 m este eficienta pana la vest de Suceava , Maramures , etc . Cred ca pentru zona ta iti trebuie minimum o antena de 1.20 m .

    Mare noproc trebuie sa ai ca sa prinzi cu 0.90 (asta daca intr-adevar antena e 0.9 si nu mai mica .)

  5. #5
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @drogy

    te chinui degeaba cu antena ta Tp-ul cu pricina (12480 V) in zona ta ar putea fi prins cu antene de la 1.2m in sus.Spun asta pt ca semnalul pe acest tp e fluctuant in anumite perioade ale zilei se vede mai bine iar in altele mai deloc. Pt al vedea stabil non stop cred ca iti trebuie o antena cam de 1.6m (dar nu pot baga mana in foc pt afirmatiile mele pt ca nu sunt din acea zona )

  6. #6
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca poza ar trebui sa fie asa :

    La mine intra perfect cu 1.15m
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    462
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce LNB IMI TREBUIE PENTRU HOTBIRD 2?

    Am gasit pe www.satcodx.com ca pentru coordonatele mele (44N28E), pentru a receptiona HOTBIRD 2imi este suficienta o antena de 0.70m. Insa nu stiu ce LNB este recomandat pentri o cat mai buna receptie(dB)?

  8. #8
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    HB2 are mai multe spoturi . Unele le receptionezi cu 0.7 altele cu 1.8 .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bacau
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu in Bacau cu antena prim focar de 1,5,lnb de 0,2 si ss2 nu prind DSF.

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu cred ca ai nici o sansa pe receptorul digital cu antena aia.Doar cu un receptor analogic iti va intra probabil,dar cu ceva pestisori albi.Eu la Piatra Neamt cu 1,8m,Lnb 0,3db Invacom si Dreambox il prind doar ziua,iar seara-noaptea dispare pana a doua zi pana pe la 10dimineata cand revine iar. Bafta!
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    vest
    Posts
    387
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: O intrebare

    Quote Originally Posted by drogy
    AM ceva sanse sa prind Astra 1H (ma intereseaza DSF) cu o antena de 1 m din Suceava?
    deci sa iti traduc ce au zis maestri de mai sus:
    ori iti iei o antena de 2,2 minim, ori incerci sa te uiti la alte posturi
    dm 7000 ,digix2tv ,1.20 fe,montura polara, lnb quadro 0.1. 0.9fe hh. 30V-82E

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    229
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Eu in bacau cu antena 1.5 Prime Focus si Humax 8100 nu INTRA ! INSA varianta analogica se vede perfect pe o antena de 0.9 !

    DreamBox 500 + AKTA TV , 1.6 offset (Al) , Invancom 0.3 db

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Pitesti
    Posts
    168
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine in Pitesti cu antena de 1,2 si lnb de 0,2 + receptor Hyunday de la DIGI nu-l prind deloc din pacate, desi m-am chinuit destul cu AG.LAUR sa-i dam de cap.

  14. #14
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu
    Cred ca poza ar trebui sa fie asa :

    La mine intra perfect cu 1.15m
    Tu si cei din vestul tarii sunteti norocosi ...in rest se pare ca e o groapa de semnal pe o mare suprafata a tarii la malul marii se prinde bine si centru-nord-sud nu (prea) Acest lucru imi aduce aminte de groapa din centru tarii a lui sirius.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Intrebare EPG
    By M15uva in forum Placi DVB
    Replies: 0
    Last Post: 23rd June 2006, 02:38
  2. Intrebare?
    By patrocle in forum SD Receivers
    Replies: 2
    Last Post: 20th June 2006, 09:39
  3. Intrebare !!!
    By gelu_dh in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 2
    Last Post: 14th June 2006, 00:52
  4. Intrebare!!!!
    By r3v3ng3 in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 6th August 2005, 00:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top