Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) organizează, pe 17 octombrie, la JW Marriott Grand Hotel, sala Constanţa, conferinţa internaţională „Comunicaţii europene în România”, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Evenimentul va reuni mediul de afaceri IT&C din România, oficiali ai Comisiei Europene, autorităţi de reglementare din ţări membre ale Uniunii Europene (UE) şi specialişti cu experienţă în comunicaţii din Europa.

Sectorul comunicaţiilor este unul dintre cele mai dinamice sectoare din economia românească, numai în anul 2005, în acest domeni, investindu-se aproape 1,8 miliarde de euro dintre care 64 % au fost investiţii directe.

Dezbaterile din cadrul conferinţei vor fi orientate spre situaţia pieţei româneşti după aderarea la UE.

ANRC, alături de reprezentanţi ai Comisiei Europene, de consultanţi internaţionali şi de industria românească de comunicatii, vor lua în discuţie oportunităţile sau riscurile de afaceri pe piaţa de comunicaţii în perioada post-aderare.

La eveniment vor lua cuvântul din partea Comisiei Europene Olivier Pascal, responsabilul cu monitorizarea României pe probleme de IT&C, şi Peter Scott, şeful Unităţii Dezvoltare de Politici din cadrul Direcţiei Generale Societate Informaţională şi Media.

Reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare din Ungaria, Italia, Austria, Suedia şi Olanda, vor intra în dialog liber cu industria autohtonă de comunicaţii, alături de firmele de consultanţă WIK-Consult din Germania şi Cullen-International din Belgia.