Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
 1. #1
  Member Mentor
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Brasov-Brasso-Kronstadt
  Posts
  622
  Posts Thanks / Likes

  Default RCS RDS a obtinut licenta 3G !

  Este un pas urias pt aceasta companie nationala, comparand cu ceilalti concurenti care au un "spate" putenic (Orange, Vodafone, Qualcomm, UPC, OTE).

  RCS-RDS: internet, telefonie, cablu, dth, 3G

  Am postat la sectiunea DTH deorece acesta licenta 3G sigur va influenta RCS-RDS in urmatoarele 12 luni ....

  Oare cum vor evolua lucrurile in viitor ?

 2. #2
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2003
  Posts
  3,552
  Posts Thanks / Likes

  Default

  sper ca nu e adevarat, daca este intradevar asa, e un moment de doliu pt telecomunicatiile din Romania si pt economia acestei tari.

 3. #3
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

 4. #4
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2003
  Posts
  3,552
  Posts Thanks / Likes

  Default

  mai bine o lua cosmote - de fapt ma si mir cum o companie de genul RDS a reusit sa intre in posesia acestei licente. E interesant cum va dezvolta ZAPPul pe aceasta platforma.

 5. #5
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Date .

 6. #6
  Administrator Expert
  Join Date
  Jul 2002
  Location
  Las Vegas
  Posts
  8,510
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by onyx
  sper ca nu e adevarat, daca este intradevar asa, e un moment de doliu pt telecomunicatiile din Romania si pt economia acestei tari.
  Ar fi bine sa nu mai citesti stirile in viitor , acesta nu e decat inceputul (crede-ma)

  Fanta
  Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


  http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
  Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

 7. #7
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Feb 2006
  Location
  romania, SJ
  Posts
  26
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Imi explica si mie cineva exact ce inseamna (ce poate insemna) acest lucru in viitor? Sa intelegem si noi mai habarnisti la acest subiect.... multumesc


  DIGI 1160, Athlon 64 3000+, 21" sony

 8. #8
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2003
  Posts
  3,552
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by Stronger
  Imi explica si mie cineva exact ce inseamna (ce poate insemna) acest lucru in viitor? Sa intelegem si noi mai habarnisti la acest subiect.... multumesc
  nici eu nu inteleg, ultima data am citit in trecut stirile din prezent, cind am prezis asemenea unui nostradamus unele evenimente ce s-au intimplat inevitabil iar acum se pare ca citesc in viitor despre trecutul searbad si sec in care unii isi traiesc viata. pace voua

 9. #9
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Foret D'Orient
  Posts
  311
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Asta da lovitura. RCS sa castige in detrimentul Cosmote.
  Ezista o explicatie.Se pregatesc sa se vanda si aveau nevoie sa'mbunatateasca ambalaju.
  Atentie Orange si Vodafone ca vine sa va dea la gioale RCS-ul
  Probabil ca a contat foarte mult "Experienta 0" in domeniu a RCS-ului, faptul ca s-au "obligat" sa asigure 90% acoperire(aberant!) si bunavointa unui domn ministru.

 10. #10
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Foret D'Orient
  Posts
  311
  Posts Thanks / Likes

  Default

  "Ultimele 3G, adjudecate de RCS&RDS si Zapp
  Autor: Liviu Florea.

  - Companiile castigatoare, RCS&RDS si Telemobil, vor trebui sa investeasca 200 milioane dolari pentru indeplinirea conditiilor presupuse de proiect

  - Analistii sunt sceptici cu privire la sansele castigatorilor de a-si putea administra singuri licentele
  - Cosmote, o companie cu experienta in domeniu, si Radiocom au pierdut ultima cursa pentru 3G

  Companiile SC RCS & RDS SA si SC Telemobil SA, care opereaza serviciul de telefonie mobila Zapp, au castigat concursul pentru ultimele doua licente din generatia a treia de telefonie mobila (3G), organizat de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei. Cei doi operatori de servicii de telefonie au acumulat punctajele cele mai mari in urma evaluarii efectuate dupa criteriile stabilite in caietul de sarcini.
  Desi se inscrisesera si ele in cursa, Cosmote Mobile Telecomunications SA si Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom au ramas fara dorita licenta 3G. Companiile castigatoare vor trebui sa investeasca 200 milioane dolari pentru indeplinirea conditiilor presupuse de proiect, a declarat Catalin Marinescu, presedintele IGCTI.
  Costul unei licente 3G este evaluat de IGCTI la 35 de milioane de dolari, iar cele doua firme castigatoare vor intra in posesia licentelor dupa ce vor achita prima transa, in valoare de 10,5 milioane de dolari, avand la dispozitie 120 de zile, a precizat presedintele IGCTI.
  "Urmatoarele cinci transe anuale, de 4,9 milioane dolari fiecare, vor fi achitate pana la data de 30 ianuarie a fiecarui an, incepand cu anul urmator emiterii licentei", a afirmat Marinescu. De asemenea, viitorii proprietari de licente de telefonie 3G vor fi obligati sa dezvolte retele de telecomunicatii care vor acoperi, pana la sfarsitul anului 2011, un numar de 11 orase mari ale Romaniei, printre care si Capitala.

  Oaca: "Rezultatul licitatiei este o surpriza"

  Analistul telecom independent Nicolae Oaca, a declarat, citat de Mediafax, ca rezultatul licitatiei organizate de IGCTI este o surpriza.
  "Niciunul dintre castigatori nu va putea administra singur licenta primita. Consider ca, in cazul RDS&RCS, gestionarea licentei nu este posibila fara ca operatorul sa fie achizitionat de un mare jucator, gen Deutcshe Telekom. Pentru Telemobil, scopul a fost atins prin achizitia licentei, respectiv blocarea intrarii pe piata a unui alt operator", a mentionat Oaca.
  Afirmatiile lui Oaca vin pe fondul unor zvonuri existente in mass-media, conform carora RCS&RDS ar urma sa fie preluata de operatorul german Deutsche Telekom. Contactata de Curierul National, Diana Modval, PR in cadrul RCS& RDS, a dezmintit, insa, aceste zvonuri.
  De asemenea, intr-un comunicat de presa, Cosmote reproseaza ca "desi Cosmote a fost singurul dintre participantii la licitatie care detine experienta in implementarea si operarea cu succes a tehnologiei 3G, avand doua retele 3G in Grecia si Bulgaria, companiei nu i-a fost acordata una din licente"."Cosmote a depus oferta in scopul de a maximiza beneficiile pentru consumatorii romani, printr-o abordare realistica si responsabila, care ar asigura fezabilitatea proiectului de a oferi servicii 3G pe piata din Romania, dupa cum a fost demonstrat de imbunatatirile in reteaua de acoperire realizate de companie in timp record, precum si de resursele financiare si expertiza tehnica a Grupului Cosmote", afirma compania. Desi Marinescu a afirmat ca Radiocom si Cosmote pot sa depuna contestatii in termen de o saptamana, reprezentantii Cosmote au declarat ca deocamdata nu se pot pronunta in acest sens, iar cei de Radiocom nu au putut fi contactati pentru a-si expune o pozitie oficiala.

  Zapp, multumita de rezultatul final

  "Suntem bucurosi sa anuntam castigarea unei licente 3G. In contextul unei piete din ce in ce mai competitive, obtinerea licentei va permite Zapp sa urmeze planurile sale de dezvoltare, prin cresterea capacitatii retelei actuale. Utilizatorii vor avea posibilitatea sa se bucure de experienta 3G, prin servicii de date in banda larga la preturi accesibile, prin aplicatii conexe, precum si servicii bazate pe IP, servicii video, continut multimedia" - a declarat Piermario Di Pietro, General Manager Zapp, intr-un comunicat al companiei.
  Zapp este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de ultima generatie, CDMA2000 in banda de 450 MHz. CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana QUALCOMM.
  Zapp face parte dintr-un grup detinut de QUALCOMM, lider pe piata produselor si serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, si Omnia Holdings Ltd, fond de investitii din Orientul Mijlociu.

  Raman fara licente daca nu platesc

  Presedintele IGCTI a precizat ca in cazul in care nu se vor respecta conditiile de licenta privind acoperirea celor trei date in care cele doua companii trebuie sa implementeze tehnologia 3G, respectiv 30 iunie 2008, 31 decembrie 2009 si 31 decembrie 2011, vor fi percepute penalitati conform caietului de sarcini. Penalitatile vor fi calculate ca procent din tariful de eliberare a spectrului de 35 milioane de dolari. Daca se constata ca titularul licentei nu si-a indeplinit obligatiile, IGCTI va stabili o perioada de timp in care acesta trebuie sa le indeplineasca. Daca si dupa aceasta perioada, titularul va cotinua sa nu isi indeplineasca obligatiile, IGCTI poate dispune fie suspendarea, fie retragerea licentei. In eventualitatea in care Inspectoratul decide retragerea licentei, de aceasta va beneficia urmatorul clasat in ierarhia finala, respectiv Cosmote.

  Criteriile de desemnare a castigatorilor licitatiei

  In urma evaluarii efectuate dupa criteriile stabilite in caietul de sarcini, SC RCS & RDS a cumulat 90,41 puncte, iar SC Telemobil SA a cumulat 72,71 puncte.
  Pe locurile urmatoare s-au clasat Cosmote Mobile Telecomunications SA, cu 59,74 puncte, respectiv Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom SA, cu 49,58 puncte. Cel mai important criteriu in evaluarea ofertelor depuse de candidati a fost acoperirea geografica si a populatiei, cotat de IGCTI cu 55 de puncte.
  Fezabilitatea tehnica aducea 25 de puncte, iar capacitatea financiara inca 10. Cate 5 puncte se acordau pentru fezabilitate comerciala, o specializare si experienta.

  Data: Vineri, 13 octombrie 2006
  Sursa: Curierul National

 11. #11
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Tara de Foc
  Posts
  678
  Posts Thanks / Likes

  Default

  "Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. " - proverb romanesc

 12. #12
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2003
  Posts
  3,552
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by sfetnic
  "Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. " - proverb romanesc
  super dar nu inteleg ce legatura are cu licenta 3G...sau asta va fi deviza serviciului

 13. #13
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2003
  Posts
  3,552
  Posts Thanks / Likes

  Default

  voi nici nu va ginditi cita caterinca se poate face pe tema asta...baietii aia cu eeerrddeeesshhh abia astepta sa scoata noua serie dedicata viitoarelor servicii 3G - de fapt 3G nu va mai fi cum il stim noi acum

 14. #14
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Foret D'Orient
  Posts
  311
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by onyx
  Quote Originally Posted by sfetnic
  "Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. " - proverb romanesc
  super dar nu inteleg ce legatura are cu licenta 3G...sau asta va fi deviza serviciului
  "Never argue with an idiot. He will lower you at his level, and will beat you with experience". - preluat de la un forumist

 15. #15
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Tara de Foc
  Posts
  678
  Posts Thanks / Likes

  Default

  @salento
  Ai dreptate, imi pare rau ca am intrat in polemica cu tine.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Replies: 3
  Last Post: 27th October 2006, 08:51
 2. Probleme licenta Windows
  By Niky in forum RDI - Satelit
  Replies: 3
  Last Post: 2nd October 2006, 21:20
 3. Cu licenta si ... fara !
  By mihaip in forum RDI - Satelit
  Replies: 17
  Last Post: 13th March 2006, 21:02

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top