Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Location
  Timisoara
  Posts
  2,363
  Posts Thanks / Likes

  Default RCS&RDS si Telemobil au obtinut ultimele doua licente 3G

  Bucuresti, 13 oct /Rompres/ - Compania de telecomunicatii RCS&RDS SA si SC Telemobil SA au castigat licitatia pentru atribuirea ultimelor doua licente din generatia a treia de telefonie mobila (3G), organizata de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, a anuntat vineri presedintele IGCTI, Catalin Marinescu. Cele doua companii au obtinut punctajele cele mai mari in urma evaluarii efectuate dupa criteriile stabilite in caietul de sarcini, RCS acumuland 90,41 puncte, iar Telemobil 72,71 puncte. Oferte pentru obtinerea unei licente 3G mai depusesera si firmele SN Radiocomunicatii Radiocom SA si Cosmote Mobile Telecomunications SA.ROMPRES


 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Comunicatul oficial

  SC RCS & RDS SA si SC Telemobil SA sunt castigatorii concursului pentru ultimele doua licente din generatia a treia de telefonie mobila (3G), organizata de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI).

  Cele doua companii au avut punctajele cele mai mari in urma evaluarii efectuate dupa criteriile stabilite in caietul de sarcini. SC RCS & RDS SA a cumulat 90,41 puncte, iar SC Telemobil SA a cumulat 72,71 puncte. Pe locurile urmatoare s-au clasat Cosmote Mobile Telecomunications SA, cu 59,74 puncte, respectiv Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom SA, cu 49,58 puncte.

  “Comisia de evaluare a ofertelor a urmarit pas cu pas respectarea criteriilor din caietul de sarcini. A fost un proces transparent, in care au fost implicati profesionisti desemnati de catre Cancelaria Primului-Ministru, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, IGCTI si Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele IGCTI. Specialistii provin din domeniul tehnic, financiar si juridic.

  Procesul de evaluare a inceput in luna iunie, cand IGCTI a propus spre consultare caietul de sarcini. In urma consultarii s-au primit sase propuneri, care au folosit la imbunatatirea caietului de sarcini.

  Conform caietului de sarcini, criteriul cel mai important de evaluare l-a reprezentat acoperirea geografica si a populatiei (55 puncte), urmata de fezabilitatea tehnica (25 puncte) si capacitatea financiara (10 puncte). Specializarea si experienta si fezabilitatea comerciala au reprezentat fiecare cate cinci puncte.

  Ofertele operatorilor contin angajamentele acestora privind acoperirea populatiei si a drumurilor nationale, calitatea serviciilor, numarul serviciilor, date privind lansarea, capabilitatea financiara si lansarea comerciala.

  “Castigatorii vor intra in posesia licentei abia dupa achitarea primei transe in valoare de 10,5 milioane de dolari, in termen de 120 de zile, incepand de astazi,” a mai spus Marinescu, adaugand ca urmatoarele transe anuale in valoare de 4,9 milioane de dolari fiecare vor fi achitate pana la data de 30 ianuarie a fiecarui an, incepand cu anul urmator emiterii licentei. Pretul pentru o licenta 3G este de 35 milioane de dolari.

  “In cazul in care, din diferite motive, una dintre licente nu va putea fi atribuita castigatorului, aceasta va fi atribuita urmatorului clasat”, a mentionat Marinescu.

  Presedintele IGCTI a explicat ca, prin intermediul caietului de sarcini, au fost stabilite mecanisme care sa verifice indeplinirea angajamentelor asumate de castigatorii licentelor. Practic, angajamentele pe care operatorii le-au facut vor deveni obligatii.

  Astfel, in cazul nerespectarii conditiilor din licenta, se vor percepe penalitati. Acestea sunt stabilite conform caietului de sarcini si calculate ca procent din tariful de eliberare a spectrului de 35 mil. USD.

  “Daca titularul licentei nu si-a indeplinit obligatiile, IGCTI va stabili o perioada de timp in care acesta trebuie sa le indeplineasca. In cazul in care titularul va continua sa nu le indeplineasca, IGCTI poate dispune fie suspendarea, fie retragerea licentei”, a explicat presedintele IGCTI.

  Primii detinatori de licente 3G din Romania sunt companiile Vodafone Romania si Orange Romania. In luna septembrie, Vodafone Romania a anuntat ca are peste 230.000 de utilizatori de servicii 3G. Orange Romania estimeaza ca pana la sfarsitul anului va avea in jur de 250.000 de clienti EDGE si 3G.


  Telemobil şi RCS&RDS sunt obligate să dezvolte până în 2011 reţele de comunicaţii care să acopere capitala şi 10 oraşe din ţară.
  Telefonia 3G permite utilizatorilor acces rapid la Internet, dar şi transferuri de date şi imagini.

 3. #3
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Wallis And Futuna Islands
  Posts
  2,234
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Eu unul nu pot sa cred ca RCS va fi in stare sa faca ceva de "calitate",cum nu a putut sa faca nici concurentul lui Atlas Telecom.
  Ideile exprimate de userul acestui cont reflecta opinia personala si trebuie tratata ca atare.

 4. #4
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Scandalul licitatiei 3 G: Contestatiile Cosmote si SNR au fost respinse

  Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a respins, joi, ca fiind neintemeiate contestatiile depuse de catre Cosmote Mobile Telecommunications si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) dupa anuntarea rezultatelor licitatiei de atribuire a ultimelor doua licente de telefonie mobile, potrivit unui comunicat al intitutiei.

  Cum potrivit procedurilor IGCTI nu se mai poate face nimic, ramane de vazut daca perdantii licitatiei vor apela la instantele de judecata pentru solutionarea acestui conflict. Daca reprezentantii SNR par resemnati, oficialii Cosmote spun ca vor evalua optiunile ramase.

  Anuntul facut de IGCTI a starnit reactii diverse in tabara perdantilor.

  “Va asteptati la altceva? Eu nu ma asteptam la nimic bun de la IGCTI. Nu se mai poate face nimic. Ce sa facem? Sa ne ducem in instanta ca sa omoram un dosar in sapte ani de zile? Sa vedem ce fac castigatorii. Ii asteptam sa vina sa inchirieze de la noi linii de mare capacitate, acces pe piloni. SNR a fost vaca de muls tot timpul. Nu avem ce sa facem.


  Suntem o firma de stat care lupta cu trei firme private. Sunt jocuri care se fac si este imposibil sa castigi pentru ca noi folosim alte instrumente”, a declarat pentru HotNews.ro un oficial din cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR).

  “Am luat cunostinta si ramane sa ne evaluam optiunile. Potrivit procedurilor IGCTI nu se mai poate face o alta contestatie”, spune Tereza Valcan, Corporate Affairs Manager in cadrul Cosmote Romania.

  Singura optiune ramasa pare a fi insa doar instanta. Daca Cosmote va contesta in instanta decizia IGCTI asta va aduce asa cum se intampla adesea un proces lung, dar si posibilitatea ca decizia inspectoratului sa se suspende pana la solutionarea situatiei.

  RCS&RDS si SC Telemobil raman astfel primii doi clasati, cu 90,41 puncte, respectiv 72,71 puncte. Cele doua companii urmeaza sa intre in posesia licentei dupa achitarea primei transe de 10,5 milioane de dolari, in maxim 120 de zile de la data anuntarii castigatorilor.

  Urmatoarele transe anuale egale, in valoare de 4,9 milioane de dolari, se vor plati pana la data de 30 ianuarie a fiecarui an, incepand cu anul urmator emiterii licentei.

  Procedura de licitatie a fost aprobata prin hotarare de Guvern, prin care IGCTI era mandatat sa organizeze licitatia 3G.

  Comisia de evaluare a fost formata din sapte specialisti din domeniul tehnic, financiar si juridic, desemnati de catre Cancelaria Primului-Ministru, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei si Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii.

  Saptamana trecuta, atat Cosmote Romania cat si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) au contestat rezultatul licitatiei pentru atribuirea ultimelor doua licente de telecomunicatii de generatia a treia (3G), organizata de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI).

  Ambele companii au contestat in principal diferenta foarte mare inregistrata la punctajul acordat la acoperirea geografica si a populatiei.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. RCS RDS a obtinut licenta 3G !
  By amadeus in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 16
  Last Post: 19th October 2006, 19:58
 2. Licente 3G pentru firmele din linia a doua
  By Unuseroarecare in forum News
  Replies: 1
  Last Post: 5th September 2006, 23:11
 3. T*S AES ultimele k**s
  By gugulica in forum RDI - Satelit
  Replies: 11
  Last Post: 7th June 2006, 07:28
 4. Ultimele plugin-uri PC DVB
  By saed in forum Placi DVB
  Replies: 0
  Last Post: 27th May 2006, 21:09
 5. Licente RADIO : castigatorii @ 25 mai
  By Unuseroarecare in forum News
  Replies: 0
  Last Post: 26th May 2006, 06:39

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top