Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Friend
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default skystar1 VS dvb-s2

    salut baieti!
    am un skystar 2, care din cind in cind se mai blocheaza si imi omoara calculatorul .sunt in negocieri sa cumpar un skystar1 ci.
    intre timp am mai citit despre noile placi dvb-s2 care cica ar fi mai bune dar mult mai scumpe.
    voi ce credeti ca e mai bine sa cumpar ss1 sau dvb -s2 avind in vedere ca :
    skystar 1 are ci, este mai ieftina,si nu foloseste deloc resursele calculatoului minimum system requiremententium lll 1000 mhz
    256mb ram
    placa video 8mb .
    dvb-s2 nu are ci, este mai scumpa, si merge decit pe o superscula de calculator.
    minimum system requirement
    Intel-kompatible CPU ab 2 GHz (ab 3.2 GHz Dual Core für HDTV)
    min. 1 GByte RAM
    min. 30 MByte freier Platz auf der Festplatte
    Grafikkarte mit DirectDraw
    Windows XP Professional mit SP2

    astept pareri de la cei care au ss1 si nu numai. poate facem si un vot .
    ss1 ci , 120.,lnb 0,2 pentium 2., intel 350, 128sdr, hdd 6 giga.

  2. #2
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    681
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Te inseli, dvb-s2 de la technotrend vine cu extensia de CI si nu cred ca este mai scumpa decat un skystar 1, care nici nu se mai fabrica. Pt canalele normale (deci nu hdtv) practic nu e nici o diferenta de consum procesor, presupun ca nu ai un computer de acum 10 ani oricum. Tunerul la dvb-s2 e foarte sensibil, cam ca la skystar 1. Problema e ca nu gasesti de cumparat momentan dvb-s2.

  3. #3
    Junior Member Friend
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tutu
    Te inseli, dvb-s2 de la technotrend vine cu extensia de CI si nu cred ca este mai scumpa decat un skystar 1, care nici nu se mai fabrica. Pt canalele normale (deci nu hdtv) practic nu e nici o diferenta de consum procesor, presupun ca nu ai un computer de acum 10 ani oricum. Tunerul la dvb-s2 e foarte sensibil, cam ca la skystar 1. Problema e ca nu gasesti de cumparat momentan dvb-s2.
    [email protected] am auzit ca tunerul ar fi mai sensibil la dvb-s2. problema este ca nu gasesc la un pret rezonabil. spune-mi te rog daca stii totusi pe undeva sa cumpar una.eu pe net nu am vazut pe niciunde sub 200 euro, plus ca nu e in tara .ceea ce nu mai stiu eu despre dvb-s2,este extensia ci de care spuneai.este inclusa in pachet sau trebuie achizitionata separat.
    am gasit ss1 la 150 euro, noua cu garantie si in plus stiu ca nu imi ia din resurse deloc.
    mercii frumos!
    ss1 ci , 120.,lnb 0,2 pentium 2., intel 350, 128sdr, hdd 6 giga.

  4. #4
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    681
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu, nu gasesti de cumparat, pretul ei a fost 130 euro + 30 euro extensia de ci. Ideea este ca skystar 1 gasesti mai ieftin la mina a doua, nu merita sa dai mai mult de 100 euro pe ea. In afara de asta, trebuie sa iei revizia 1.3 sau 1.5 ca altfel ai probleme cu sr-urile mai mici. Si asha, cu 1.3 ai ceva probleme cu unele canale.

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Decit SS1 la 150 Eur ia mai bine Dreambox 500 cu 200 Eur .
    Din pura curiozitate intreb - ce CAM ai ? de insisti pe varianta cu CI .
    SS2 ce PC reuseste sa-ti omoare ?

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Eu zic ...

    Eu zic ...ca DVB-S2 , ca dealtfel intreaga tehnologie HD, inca nu a ajuns la maturitate ! sintem inca in faza "cine scoate primul pe piata " ...
    Ce-i reprosez ? simplu ...
    - un consum exagerat de resurse UC
    - un pret ca de "trufanda"
    - un soft inca rudimentar
    Ce sper ? sper sa apara curind pe piata placa DVB-S2 a celor de la ATI firma adevarata cu meseriasi de elita care nu-si permit lansarea unor chics-uri !

  7. #7
    Junior Member Friend
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167
    Decit SS1 la 150 Eur ia mai bine Dreambox 500 cu 200 Eur .
    Din pura curiozitate intreb - ce CAM ai ? de insisti pe varianta cu CI .
    SS2 ce PC reuseste sa-ti omoare ?
    multumesc frumos baieti pt raspunsuri!
    nu zic ca nu mi-ar palcea un dreambox 500,dar vreau sa pun o placa dvb in calculator, mai bagi si niste key, mai faci o captura...
    am un all cam free x, si o cartela titanium, si zic ca as fi mai cistigat .
    am un athlon 1700 ghz, cu 512 sdr si recunosc ca se mai infrineaza cind pornesc skystar2 .

    duminica seara nu am putut sa intru pe rdi... probleme de trafic probabil.se mai intampa?
    ss1 ci , 120.,lnb 0,2 pentium 2., intel 350, 128sdr, hdd 6 giga.

  8. #8
    Junior Member Friend
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Eu zic ...

    Quote Originally Posted by mihaip
    Eu zic ...ca DVB-S2 , ca dealtfel intreaga tehnologie HD, inca nu a ajuns la maturitate ! sintem inca in faza "cine scoate primul pe piata " ...
    Ce-i reprosez ? simplu ...
    - un consum exagerat de resurse UC
    - un pret ca de "trufanda"
    - un soft inca rudimentar
    Ce sper ? sper sa apara curind pe piata placa DVB-S2 a celor de la ATI firma adevarata cu meseriasi de elita care nu-si permit lansarea unor chics-uri !
    multumesc @mihaip, ma bucur ca mai este cineva de acord cu mine ca este pretul mare si consuma mult . de soft nu stiu nimic inca.
    ss1 ci , 120.,lnb 0,2 pentium 2., intel 350, 128sdr, hdd 6 giga.

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Pai ..

    Pai prietenul nostru AltxRO ...a facut de curind un test pe o placa HDTV de la TechnoTrend ... concluziile lui , povestite aici pe forum , aratau limpede ca softul este departe de a fi pus la punct ...mai mult chiar era rudimentar ! banale functii de informare ( indicator nivel/calitate ) incarcau procesorul inadmisibil ! Este inadmisibil ca functii rezolvate cu succes de un receptor stationar echipat cu un procesor in cel mai bun caz de 300MHz ...sa ucida un P4 la 3GHz ! Concluzia mea ...astept pe unii mai meseriasi ! sau mai onesti !

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    vest
    Posts
    387
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Pai ..

    Quote Originally Posted by mihaip
    Pai prietenul nostru AltxRO ...a facut de curind un test pe o placa HDTV de la TechnoTrend ... concluziile lui , povestite aici pe forum , aratau limpede ca softul este departe de a fi pus la punct ...mai mult chiar era rudimentar ! banale functii de informare ( indicator nivel/calitate ) incarcau procesorul inadmisibil ! Este inadmisibil ca functii rezolvate cu succes de un receptor stationar echipat cu un procesor in cel mai bun caz de 300MHz ...sa ucida un P4 la 3GHz ! Concluzia mea ...astept pe unii mai meseriasi ! sau mai onesti !
    mda.. eu zic ca daca a fost vorba de aceasta placa... http://www.knc1.com/d/produkte/digital_dvb_s2_plus.htm
    sigur nu merge prea bine!
    dm 7000 ,digix2tv ,1.20 fe,montura polara, lnb quadro 0.1. 0.9fe hh. 30V-82E

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    undeva in bahamas ... as vrea eu
    Posts
    828
    Posts Thanks / Likes

    Default SAL

    Eu am si una si alta si pot spune ca ss1 isi merita banii la 150 euro .... ss2 iti tb antena gigantica ca sa ai semnal super pe ea si consuma ffff mult in conditiile in care am ATHLON 3800+ DUAL CORE SI 1 GB RAM ......
    So go for ss1 pt ca are si CI...........

  12. #12
    Junior Member Friend
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: SAL

    Quote Originally Posted by lukas75
    Eu am si una si alta si pot spune ca ss1 isi merita banii la 150 euro .... ss2 iti tb antena gigantica ca sa ai semnal super pe ea si consuma ffff mult in conditiile in care am ATHLON 3800+ DUAL CORE SI 1 GB RAM ......
    So go for ss1 pt ca are si CI...........
    multumesc si tie @lukas75. de curind am luat un ss1 si imi merge f bine . e mai scumpa decit calculatorul meu, dar face banii !
    ss1 ci , 120.,lnb 0,2 pentium 2., intel 350, 128sdr, hdd 6 giga.

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: SAL

    Quote Originally Posted by lukas75
    Eu am si una si alta si pot spune ca ss1 isi merita banii la 150 euro .... ss2 iti tb antena gigantica ca sa ai semnal super pe ea si consuma ffff mult in conditiile in care am ATHLON 3800+ DUAL CORE SI 1 GB RAM ......
    So go for ss1 pt ca are si CI...........
    Fa te rog o comparatie intre sensibilitatea ss1 si ss2 ( raport semnal/zgomot sau BER ) .
    De curiozitate , ce CAM vrei sa cumperi ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Skystar1
    By pintenogu in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 18th July 2006, 22:25
  2. XP 64 BIT cu Skystar1
    By cocohag in forum Placi DVB
    Replies: 0
    Last Post: 28th February 2006, 14:01
  3. SkyStar1
    By fabian23 in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 31st January 2006, 16:51
  4. CI pentru skystar1
    By R.a.v.e.n in forum Shop
    Replies: 4
    Last Post: 26th January 2006, 15:39
  5. skystar1
    By minerul in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 3rd April 2004, 00:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top