Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Trustul PRO fara directori

  Grupul MediaPRO a rămas fără cinci directori în numai şase săptămâni, prin plecarea încă de pe 20 august a directorului executiv al grupului, Mihnea Vasiliu, împreună cu directorul de vânzări, Sorel Radu şi managerul financiar, Mirela Dragnea, dar şi a publisherului Dan Radu, potrivit unui articol publicat în Cotidianul.

  Directorul general al companiei de publishing al grupului Pro, PubliMedia, Dragoş Stanca, a anunţat că părăseşte şi el compania, din „motive principiale, nu materiale”, după ce a avut unele divergenţe de opinie cu şeful Adrian Sârbu în privinţa politicii manageriale a ziarului Gândul.

  După plecarea sa, şefii tuturor publicaţiilor MediaPRO au fost convocaţi într-o şedinţă, dar singurele teme discutate în cadru oficial au fost cele legate de bugetele pe anul viitor.

  Adrian Sârbu nu a pus în discuţie situaţia creată în trustul Media Pro. Cotidianul susţine că în locul lui Stanca vor fi numiţi Cosmina Noaghea (marketing) şi Cristian Hostiuc (editorial), aceasta fiind echipa care va relansa, săptămâna viitoare, cotidianul Gandul.

  Reprezentanţii MediaPRO au refuzat să dea orice fel de declaraţii.

  Grupul de presa Media Pro deţine 80% din acţiunile celor două posturi de radio, PRO FM şi InfoPro şi 10% din cele ale televiziunilor PRO TV, PRO Cinema, Acasă TV şi PRO TV Internaţional.

  Grupul deţine şi compania PubliMedia, care are în portofoliu peste 20 de titluri, agenţia de presa MEDIAFAX, tipografia CoPrint, societăţi precum Media Pro Pictures, Media Pro Music, Pro Video, dar şi Universitatea Media şi Colegiul PRO.

 2. #2
  zu Teacher
  Join Date
  Dec 2004
  Location
  Ploiesti City
  Posts
  463
  Posts Thanks / Likes

  Default Re: Trustul PRO fara directori

  Quote Originally Posted by *********


  Grupul de presa Media Pro deţine 80% din acţiunile celor două posturi de radio, PRO FM şi InfoPro şi 10% din cele ale televiziunilor PRO TV, PRO Cinema, Acasă TV şi PRO TV Internaţional.
  Doar 10%?

 3. #3
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2006
  Location
  earth
  Posts
  76
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Da, a nu se confunda cu CME(central media enterprises) care detine posturile mai sus amintite.

 4. #4
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Am gasit articolul complet . Si cand te gandesti ca am fost coleg cu Dragos , la alta firma , in urma cu multi ani .....  MediaPRO a ramas fara cinci „capete“ in decurs de numai sase saptamini.

  Toamna lui 2006 prinde MediaPRO fara cinci dintre capetele principale. Din 20 august au disparut din peisaj directorul executiv al grupului, Mihnea Vasiliu, impreuna cu directorul de vinzari, Sorel Radu, si managerul financiar, Mirela Dragnea, precum si publisherul Dan Radu. Cea mai recenta plecare a avut loc luni si este a directorului general al companiei de publishing, Dragos Stanca.

  Proiectul „Gandul“ a incurcat socotelile

  Intr-un mail intern, Dragos Stanca isi anunta angajatii ca „intre a gindi si a fi liber am ales varianta B. Nu mai exista cale de intoarcere“. „Sint nevoit sa parasesc locul de care ma leaga cele mai multe reusite, esecuri, bucurii“, mai scrie in mesajul de trei pagini care a aterizat luni in posta electronica a tuturor angajatilor PubliMedia.

  Stanca a tinut sa precizeze ca decizia de a parasi trustul nu are la baza nici vreo negociere cu o alta institutie de presa si nici vreo doleanta financiara: „Plec din motive principiale, nu materiale“. Fostul sef al publicatiilor MediaPRO spune ca divergentele au pornit dupa ce si-a exprimat parerea atit despre „scoaterea din joc“ a altor trei persoane din conducerea trustului, cit si despre indepartarea sa si a Cosminei Noaghea din „proiectul «Gindul»“. In discutia de 20 de minute la care se face referire in mail, Dragos Stanca enumera problemele semnalate in fata bossului MediaPRO: subordonare multipla, incurajarea delatiunilor, infiintarea unei companii separate pentru administrarea ziarului „Gindul“ si promovarea unor persoane prea ocupate sau chiar incompetente. „La final, dl Sirbu m-a dat afara din birou“, mai precizeaza Stanca.

  Experienta

  Fostul sef al PubliMedia are o experienta in presa de 11 ani si a fost angajat al grupului din 1999. Intre 2000 si 2004 a fost director al retelei de ziare locale MediaPRO, proiect demarat impreuna cu Catalin Tolontan. In ianuarie 2004, a preluat de la Mihnea Vasiliu pozitia de director general al tuturor operatiunilor de publishing ale MediaPRO. In mesajul intern de ieri, Stanca spune ca pleaca multumit, avind in vedere ca cifra de afaceri s-a dublat in ultimii doi ani, ajungind la peste 20 de milioane de euro, si a pasat meritul pentru aceste rezultate lui Adrian Sirbu, dar mai ales fostilor angajati. Stanca a supervizat si a coordonat in ultimii ani relansarea sau lansarea a 20 de titluri din portofoliul actual MediaPRO.

  La o zi dupa plecarea sa, sefii tuturor publicatiilor MediaPRO au fost convocati la o sedinta in Bucuresti, dar singurele teme discutate in cadru oficial au fost cele legate de bugetele pe anul viitor.

  Desi prezent in prima parte a sedintei, Adrian Sirbu nu a vorbit nimic despre situatia creata in trustul sau. Surse din PubliMedia au afirmat pentru „Cotidianul“ ca in locul lui Stanca vor fi numiti Cosmina Noaghea (marketing) si Cristian Hostiuc (editorial). Aceasta va fi echipa care va relansa, saptamina viitoare, ziarul „Gandul“.

  Reprezentantii MediaPRO au refuzat sa faca orice fel de declaratii, iar Dragos Stanca a sustinut ca nu face nici un fel de precizari pina la definitivarea situatiei sale juridice.

  Generalul Sirbu, avansat maresal
  Nici Adrian Sirbu nu mai sta cu ambele picioare in MediaPRO. Cu unul a pasit deja in Cehia si in Slovacia.
  Adrian Sirbu este acum unul dintre cei mai importanti oameni din Central European Media Enterprises, compania impreuna cu care a fondat trustul MediaPRO. El a fost numit, in luna februarie, seful operatiunilor CME in Cehia, Slovacia si in Romania. CME a cumparat anul acesta inca cinci la suta din actiunile televiziunilor lui Adrian Sirbu, lasindu-l pe acesta proprietar peste zece la suta din ceea ce detinuse odinioara. Tranzactia s-a ridicat la peste 20 de milioane de euro, iar Sirbu poate vinde restul actiunilor abia in 2009, la un pret de aproximativ 1,4 milioane de euro pe procent, potrivit informatiilor furnizate de companie in momentul perfectarii tranzactiei.

  Imperiul

  Grupul de presa Media Pro detine, in acest moment, 80% din actiunile celor doua posturi de radio, PRO FM si InfoPro, si 10% din cele ale televiziunilor PRO TV, PRO Cinema, Acasa TV si PRO TV International. In proprietatea grupului se afla si compania PubliMedia, care are in portofoliu peste 20 de titluri, agentia de presa MEDIAFAX, tipografia CoPrint, societati precum Media Pro Pictures, Media Pro Music, Pro Video, dar si Universitatea Media si Colegiul PRO.

  Cinci plecari in sase saptamini
  Celelalte „dezertari“ din MediaPRO, anterioare lui Dragos Stanca, tradeaza, si ele, diferente de abordare cu patronul Adrian Sirbu.
  Prima plecare surprinzatoare din MediaPRO a fost cea a directorului general al grupului, Mihnea Vasiliu, dupa 16 ani petrecuti alaturi de Adrian Sirbu. Considerat pina in acel moment mina dreapta a bossului, Vasiliu a anuntat sec, la sfirsitul lunii august, ca renunta la functie pentru ca vrea sa-si definitiveze un MBA in Londra. In acelasi timp, atit Vasiliu, cit si reprezentantii MediaPRO au afirmat ca ramin intr-o relatie de colaborare, fostul director fiind consultant exclusiv al grupului. In e-mailul intern trimis luni, Stanca vorbeste despre „tragerea pe linie moarta“ a lui Vasiliu.

  Radu si Dragnea au plecat impreuna

  Citeva zile mai tirziu, Sorel Radu, directorul de vinzari al MediaPRO, l-a parasit si el pe Adrian Sirbu, dupa 13 ani de colaborare. A fost in primii ani responsabil cu vinzarea spatiului publicitar in presa scrisa patronata de MediaPRO, apoi a devenit director de vinzari pentru intregul grup, cu exceptia televiziunilor. Impreuna cu el a plecat si Mirela Dragnea, managerul financiar al MediaPRO. Surse din piata spun ca cei doi vor fi asimilati in echipa Realitatea Media. La plecare, Stanca le-a scris angajatilor despre „demiterea lui Sorel Radu“ si „determinarea demisiei Mirelei Dragnea“.

  Pleaca si coloneii

  Nici echipa de publisheri nu a ramas intacta. Dan Radu, responsabil cu reteaua de ziare locale, a plecat la inceputul lunii septembrie, afirmind ca planurile sale de dezvoltare nu mai coincid cu cele ale patronatului. In cele 20 de luni petrecute in MediaPRO, Radu a lansat saptaminalul „Sibianul“. Are o experienta in presa de 20 de ani si este unul dintre fondatorii retelei Monitorul, care cuprindea la un moment dat 20 de editii locale.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. max fara sub
  By mmm1967 in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 2
  Last Post: 18th December 2006, 02:47
 2. Trustul PRO va avea semnalul marit pe Sirius
  By Unuseroarecare in forum News
  Replies: 2
  Last Post: 11th November 2006, 06:06
 3. F+ fara TON !!!!
  By NaSiS in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 1
  Last Post: 20th March 2005, 00:04
 4. Replies: 0
  Last Post: 10th March 2005, 01:21

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top