Omul de afaceri Cătălin Chelu, din Galaţi, a vāndut pachetul majoritar de acţiuni la compania de cablu CCC Blue Telecom asociatei sale Doina Lilioara Rimar, pentru suma de 219,192 milioane de lei (aproximativ 62 de milioane de euro), se arată īntr-un articol publicat īn cotidianul Gāndul.

Īn urma acestei tranzactii, Doina Rimar va controla 61,24% din acţiunile firmei, iar Chelu doar 8,56%. Potrivit unui anunţ al companiei publicat īn Monitorul Oficial, modificările aduse īn structura acţionariatului conţin şi nume noi. Astfel, ceilalţi acţionari sunt firmele Zorder Big, cu 26,82%, şi Galgros, cu 3,02%.

Cătălin Chelu a deţinut peste 90% din acţiunile companiei de cablu care se situează pe locul trei, cu circa 6%, pe piaţa serviciilor de retransmisie prin cablu a programelor audiovizuale, cu 3,6 milioane abonaţi la finele anului 2005.

CCC Blue, fosta companie Conysat, a anunţat, la īnceputul anului, că intenţionează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti.

Liderul pieţei serviciilor de televiziune prin cablu este UPC-Astral, cu circa 1,3 milioane de clienţi, urmată de RCS&RDS, cu aproximativ 1,2 milioane şi CCC Blue Telecom.