Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 176
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default Mai multe LNB-uri pe o oala DigiTV

    Salut,

    Am cumparat o sina pentru 4 LNB-uri si 2 LNB-uri Gold ca sa pot prinde inca doua sateliti fata de Intelsat 1002. Antena este cel furnizat de digi (offset 0.90m), montat ca sa aiba I1002 in centru. Am reusit sa prind Hotbird2 la 13 est (si inainte Eutelsat W3A la 7 est), dar am o nelamurire cu folosirea sinei. Poate cineva ma ajuta sa inteleg de ce trebuia sa improvizez...
    Prima problema ca nu aveam semnal daca instalam sina cum trebuia - in locul suportului vechi pentru LNB. Semnalul aparea cu cateva cm sub sina. De ce?
    Acum am pus LNB-ul pentru I1002 pe suportul original de la digi, si am montat sina SUB suportul acesta cu un surub mai mare.
    A doua problema: semnalul era foarte slab inainte de a invarti sina astfel ca acum LNB-ul pentru Hotbird2 este mult mai aproape de antena. De ce?
    Distanta dintre centrele LNB-urilor in linie dreapta e 10.5 cm, LNB-ul pentru Hotbird este cu c-am 3-4 cm sub LNB-ul pentru I1002 si cu 7 cm mai in fata (spre antena).
    Ma ingrijoreaza acest mod de montaj pentru ca ce o sa fac cu al 3-le LNB, de exemplu pentru Eurobird 2 (26 est) sau ceva la vest de Intelsat 1002?
    Care-i problema, montajul antenei, a sinei sau ...?

    Incerc sa trimit si o poza pentru mai multe claritate.


  2. #2
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu se intelege care e problema.

    Eu am avut combinatia 1W cu 5E cu focarul principal in 1W, iar lnb-ul pe 5E era mai jos si mai in fata decat celalalt.
    Ce pot sa-ti spun ca in functie de dimensiunea antenei difera distanta dintre lnb-uri. Cu cat antena e mai mare cu atat creste si distanta dintre lnb-uri
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca e o problema sau nu. Acum ca e ziua, am facut doua poze ca sa se vada mai clar cum am instalat LNB-urile.
    Nelamurirea mea este daca e normal ca sina sa nu fie perpediculara pe suportul principal de LNB (care vine din spatele antenii) si daca e normal ca sina sa fie montata sub suportul acesta si nu pe suport. Mie nu mi se pare normal fiindca cum se vede clar pe poza, suportul sinei este asa alcatuit ca sa poti pune chiar pe suportul care vine de la antena.
    Daca spuneti ca acest lucru e normal, sunt bucuros, dar daca nu, as dori sa reglez antena "the right way".

    Antena vazuta din fata:


    Astfel e montat sina pentru LNBuri:

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zmeura
    Se pare ca sina a fost gandita in asa fel incat LNB-urile trebuie instalate amandoua in focare secundare.
    Nu stiu. Am comandat de pe net si era scris ca e o sina pentru 4 LNB-uri, reglabil. "Multifeedhalter Gibertini fr 4 LNB" pe www.multimedial24.de (greu de dat linkul exact).

    Quote Originally Posted by zmeura
    Cu semnalul de la Digi nu prea poti pune LNB-ul de Intelsat in focar
    secundar,sau de fapt poti dar...
    Stiu, de aceea am lasat antena reglata spre I1002....

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    "Multifeedhalter Gibertini fr 4 LNB" +" antena digi " = strutzocamila
    Din poza nr 2 - nu ai montat corect suportul .
    Din poza nr 1 - idem , in plus montata ca sa tina apa
    Din schita inteleg ca sina este curba .
    Cauta pe net poze cu suportul tau si ai sanse mari sa vezi cum se monteaza corect .... sau poate este un user care are asa ceva .

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Introdus din greseala, vezi postul urmator...

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167
    "Multifeedhalter Gibertini fr 4 LNB" +" antena digi " = strutzocamila
    Asta e cand esti incepator. Numai acum am realizat ca Gibertini este antena clasica, deci sina nu-i buna pentru offset, correct?

    Quote Originally Posted by smv167
    Din poza nr 2 - nu ai montat corect suportul .
    Din poza nr 1 - idem , in plus montata ca sa tina apa
    Si mie mi s-a parut astfel, de aceea am intrebat... Nu inteleg intrebarea "montata ca sa tina apa ?".

    Quote Originally Posted by smv167
    Din schita inteleg ca sina este curba .
    Cauta pe net poze cu suportul tau si ai sanse mari sa vezi cum se monteaza corect .... sau poate este un user care are asa ceva .
    Da, e curbata, numai ca nu stiu cum se poate monta (daca se poate) pe antena offset de la digi... Daca re cineva instructiuni, poze cum se poate monta aceasta sina correct (sau cum arata o sina pentru antena offset), astept intructiunile si pozele. Daca nu, raman cu struto-camila mea.

  8. #8
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    M-am uitat la poze, am citit si pe acolo despre antene, si se pare ca totusi sina ar trebui sa fie OK pentru o antena offset. Si am incercat prima data sa montez asa cum sunt si pe poze, dar n-am gasit nici un semnal. Acum merge asa:
    - sina e ca pe poza mea (deci nu in centru, nu perpendicular pe suport si putin mai jos)
    - Intelsat 1002 e in focarul principal
    - Hotbird 13.0E si Astra 1KR at 19.2E in focarele secundare

    Intelsat si Hotbird e bun-foarte bun (foarte bun insemana semnal ~80%, calitate 80-90%, bun calitate ~70%), dar Astra este destul de slab, pe anumite TP semnalul e 77%, calitate 45-50%. Imaginea este destul de stabil, dar daca se strica vremea sunt sigur ca nu v-a merge cu Hyundaiul de la digi...

    Cateva intrebari:
    1. merita sa incerc schimbarea LNB-ului dat de la digi cu un Gold pentru Astra? Acum nu mai vreau sa lucrez la atena degeaba, ca cred ca e reglat destul de bine, dar daca spuneti ca mai primesc 10-20% la calitate, incerc sa-l schimb.

    2. e adevarat ca in centrul tarii deja nu se poate prinde Astra 1G/1H?

    3. am sanse sa prin satelitti BradC/Eurobird2 cu oala Digi sau imi trebuie ceva mai mare? Acum nu prea am avut semnal, dar poate fi si din cauza unei pomi...

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sina este montata gresit. Corect e asa: nu se mai foloseste suportul original de prindere a LNB-ului iar suportul in forma de U care sustine sina se prinde direct peste bratul antenei. Maine fac o poza si iti arat.
    Edit: acum m-am uitat in linkul dat de pytonu si se vede foarte clar acolo. Trebuie numai sa fii atent ca LNB-ul pentru satelitul cu elevatie mai mica sa fie pozitionat mai sus (pe verticala). Asta se realizeaza practic prin indoirea sinei.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky
    Sina este montata gresit. Corect e asa: nu se mai foloseste suportul original de prindere a LNB-ului iar suportul in forma de U care sustine sina se prinde direct peste bratul antenei. Maine fac o poza si iti arat.
    Edit: acum m-am uitat in linkul dat de pytonu si se vede foarte clar acolo. Trebuie numai sa fii atent ca LNB-ul pentru satelitul cu elevatie mai mica sa fie pozitionat mai sus (pe verticala). Asta se realizeaza practic prin indoirea sinei.
    Cum am mai spus prima data am incercat exact cum era in linkul de acolo, fiindca asa mi se parea normal (fara prinderea originala a LNB-ului si cu suportul sinei pe bratul antenei). Dar nu mergea decat I1002, fiindca semnalul pentru ceilalti sateliti la est era sub sina. Acum scrii ca trebuie sa sina trebuie indoita, care are sens, dar nu credeam ca trebuie sa recurg la o astfel de masura.
    Mersi pt. raspuns, si daca are cineva o poza cu o antena offset pe care LNB-ul pentru 1W e in centru si LNB-ul pt. Hotbird 13E(si eventual un alt satelit la est de HotBird) e la stanga (cu fata la antena), as fi foarte curios sa vad.

  12. #12
    Goin' Ape Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Transylvania
    Posts
    1,864
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by amandigi
    Quote Originally Posted by Kroky
    Sina este montata gresit. Corect e asa: nu se mai foloseste suportul original de prindere a LNB-ului iar suportul in forma de U care sustine sina se prinde direct peste bratul antenei. Maine fac o poza si iti arat.
    Edit: acum m-am uitat in linkul dat de pytonu si se vede foarte clar acolo. Trebuie numai sa fii atent ca LNB-ul pentru satelitul cu elevatie mai mica sa fie pozitionat mai sus (pe verticala). Asta se realizeaza practic prin indoirea sinei.
    Cum am mai spus prima data am incercat exact cum era in linkul de acolo, fiindca asa mi se parea normal (fara prinderea originala a LNB-ului si cu suportul sinei pe bratul antenei). Dar nu mergea decat I1002, fiindca semnalul pentru ceilalti sateliti la est era sub sina. Acum scrii ca trebuie sa sina trebuie indoita, care are sens, dar nu credeam ca trebuie sa recurg la o astfel de masura.
    Mersi pt. raspuns, si daca are cineva o poza cu o antena offset pe care LNB-ul pentru 1W e in centru si LNB-ul pt. Hotbird 13E(si eventual un alt satelit la est de HotBird) e la stanga (cu fata la antena), as fi foarte curios sa vad.
    poti sa ne dai cateva poze cu noua montura ? cea cu HB si astra

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Nexxus
    poti sa ne dai cateva poze cu noua montura ? cea cu HB si astra
    Iata. Acum vad ca s-a intamplat ceva cu semnalul pentru digi (era OK inainte sa incerc montarea LNB-ului pentru astra), fiindca caliatatea e numai intre 50-60 (era peste 70), dar cred ca nu va fi o problema mare sa corectez.




  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De la stanga spre dreapta: Intelsat 1002, Sirius, HotBird, Astra. Dupa cum se vede, sina am indoit-o putin in sus pentru Intelsat si in jos pentru Astra:



    Mai jos o poza din fata antenei. De la stanga la dreapta: Astra, HotBird, Sirius, Intelsat.


  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Kroky poti sa imi dai distanta pentru Hobird in focar secundar cu 1 grad Vest in focarul principal pe o antena de 0,9m.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mai multe lnb-uri
    By aklik in forum RDI - Satelit
    Replies: 13
    Last Post: 19th November 2006, 20:21
  2. mai multe receivere pe un lnb
    By scary in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 19th December 2005, 02:17
  3. mai multe abo in 1???
    By bradu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 3
    Last Post: 20th November 2005, 16:16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top