Eurosport şi Eurosport 2 au primit, la ediţia a noua a Premiilor HOT BIRD TV, organizate de Eutelsat, Eurovisioni şi SAT Expo pe insula San Servolo din Venetia, premiul pentru cel mai bun canal tematic la categoria sport, potrivit unui comunicat de presă al Eurosport.

Premiile HOT BIRD TV sunt acordate de un juriu format din ziarişti din media internaţională care au vizionat mai mult de 100 de canale tematice din 15 ţări, care transmit prin sateliţii Eutelsat.

Juriul a redactat o listă de trei nominalizări pentru fiecare dintre cele 11 categorii, pe baza unor criterii precum creativitatea, originalitatea programului şi calitatea producţiei.

Grupul Eurosport reprezintă principala platformă multimedia din Europa, prin Eurosport, Eurosport 2, eurosport.com şi Eurosportnews.

Eurosport este canalul sportiv pan-european creat n 1989, cu programe comentate n 20 de limbi, fiind urmărit n 108 milioane de locuinţe de 240 milioane de telespectatori din 55 de ţări.

Eurosport 2, lansat n ianuarie 2005, este un post complementar lui Eurosport, fiind recepţionat n 20,4 milioane de locuinţe n 9 versiuni lingvistice n 40 de ţări.