Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    targoviste
    Posts
    155
    Posts Thanks / Likes

    Default montare offset??

    sper sa ma ajute cineva,si asta cat mai repede.....sunt cu tv in curte,su ctoate cablurile pe afara...
    am un offset de 1,2m Fe...un reciver echosmart790...si un lnb 0.2 titanium...
    am si montura polara,pozitioner si actuator...
    am montat stalpul,perfect drept,dar acum nu gasesc nici un satelit....
    am increcat sa gasesc hotbirdul,dar nimic......
    eu am mai avut o antena parabolica,deci stiu cam pe unde se gasesc satelitii....numai ca la offsetul asta,nu intra nimic....
    imi indica semnal 60%,dar calitate 0......asta inseamna ca lnb-ul este bun nu?
    ajutati-ma cu ceva....cu orice se poate....cine stie,vreun sfat bun...poate ma ajuta si pe mine....
    setarile reciverului,cred ca sunt bune.....
    lnb-ul este bun.....
    pozitia antenei,am inteles ca nu este ca la parabola,cu lnb-ul indreptata spre satelit,este,mai dreapta putinel......
    hai ca astept ajutor....
    o frecventa buna pe hotbird...puternica....
    eu sunt din targoviste.....
    pe antena, si pe montura polara nu am nici un fel de gradatie......
    de vreo 2 ore tot misc de ea,dar nimic....
    echosmart dsb 790,offset 1,2m Fe,lnb 0,2db Titanium Smart,montura polara,pozitioner P24,actuator Srt A12+

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poti pune o poza?

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    targoviste
    Posts
    155
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din pacate nu pot pune poza.......
    pe antena,pe montura nu am nici o gradatie......ca sa pot regla unghiul de inclinare....
    cred ca este din setarile reciverului.....
    am postat si la echosmart,sper sa ma ajute cineva care are acest reciver....
    sper sai dau de cap....
    echosmart dsb 790,offset 1,2m Fe,lnb 0,2db Titanium Smart,montura polara,pozitioner P24,actuator Srt A12+

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Polul NORD maramures
    Posts
    116
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu te descurci cauta sa faci rost de un riceiver analog cu care o sa reglezi mai usor antena.


  5. #5
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sa-i multumim lui ghettoman,sper ca site-ul lui sa te lamureasca deplin:
    http://www.sattehnik.go.ro/
    in cazul tau monturi polare si nu numai.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    targoviste
    Posts
    155
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din cate am inteles,ar fii bine dc as incepe montarea de pe arabsat....eu sunt din targoviste....
    stie cineva vreo frecventa puternica care sa intre si pe o antena de 1,2m?
    si inca ceva.....in setarile reciverului....bag:
    frecventa....polaritataea..si Sr.....atat nu?
    v-pid,a-pid...astea nu am de unde sa le bag.....
    si inca ceva.......
    cand conectez lnb-ul de reciver,imi da semnal 60%.......?dar nu am calitate,deci nu pot gasii nuici un program...
    echosmart dsb 790,offset 1,2m Fe,lnb 0,2db Titanium Smart,montura polara,pozitioner P24,actuator Srt A12+

  7. #7
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    frecvente aici:http://de.kingofsat.net/satellites.php
    alege cu sr mare,27500-30000,fec pui auto,nu te incurci cu pid(vei invata mai tirziu la ce folosesc).
    cand conectez lnb-ul de reciver,imi da semnal 60%.......?dar nu am calitate,deci nu pot gasii nuici un program...
    calitate primesti cind ai gasit satelitul.
    alege o frecventa cauta satelitul si in caz ca nu gasesti nimic incearca cu o alta frecventa.

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by galas
    din cate am inteles,ar fii bine dc as incepe montarea de pe arabsat....eu sunt din targoviste....
    stie cineva vreo frecventa puternica care sa intre si pe o antena de 1,2m?
    si inca ceva.....in setarile reciverului....bag:
    frecventa....polaritataea..si Sr.....atat nu?
    v-pid,a-pid...astea nu am de unde sa le bag.....
    si inca ceva.......
    cand conectez lnb-ul de reciver,imi da semnal 60%.......?dar nu am calitate,deci nu pot gasii nuici un program...
    Frate nu te mai chinui cu receptorul si baga acolo un satelite finder si scapi de dureri, eu asa mi-am montat montura polara dar am vazut si unde unchiu de inclinatie e maxim la montura si aprox in pozitia aia am reglat pe arabsat. Fara satelite finder o sa te chinui mult si bine si nu o sa reusesti inimc. Un sat finder costa cam 35RON. Mult succes in continuare. Vezi ca la Prosat ti-l poate trimite prin posta.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    targoviste
    Posts
    155
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am reusit sa montey antena de la eutelsat w2,13 Est...pana la sirius 5 est...
    dar nu pot prinde continuarea satelitilor...care sa fie problema?....trebuie reglaj mai fin?.......
    am incercat pe astra...pachetul D+,dar nimic...nu a vrut sa intre deloc...
    are cineva vreo idee?.......de la 16...la 19...sunt doar 3 grade...am invartit de ea,sus-jos,dar nimic....
    ma poate ajuta cineva cu vreun sfat?
    echosmart dsb 790,offset 1,2m Fe,lnb 0,2db Titanium Smart,montura polara,pozitioner P24,actuator Srt A12+

  10. #10
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din cate am mai citit pe aici am inteles ca o antena offset nu se impaca bine cu actuator+montura polara.
    Cumpara un motor H-H si termini cu bataia de cap.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  11. #11
    mecanic Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Maramures
    Posts
    214
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Man si eu am o ant de 1.2fe montata cu o montura polara si de la 28.2 pana la 30 grade w este ok Ca sa am semnal maxim a trebuit ca sa montez antena pe astra 19.2 satelit de referintaNormal dupa carte ar fi trebuit astra 23.5 e grade In momentul cand am luat ca referinta astra 23.5 de la 5 grade est nu imi mai intra nimic
    HUMAX DIGI+2; Digi mobil ; Diginet mobil ;FOCUSS:dreambox 500s H-H 1.2 FE

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Prahova
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la montajul unei monture polare este foarte multa logica ,secretul este la declinatie,daca nu o reglezi cum trebuie nu ai sa gasesti toti satelitii,trebuie sa vezi la satelitii pe care i-ai gasitla extremitati cum este antena mai jos ,mai sus si compari si cu unul din mijlocul cursei si usor usor ai sa o reglezi,dar fara satfinder este f greu .BAFTA
    Cu stima,
    Siviu

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu
    Din cate am mai citit pe aici am inteles ca o antena offset nu se impaca bine cu actuator+montura polara.
    Cumpara un motor H-H si termini cu bataia de cap.
    Ba se impaca foarte bine. Uite semnatura mea pt. antena de la Braila.
    SHALOM

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    targoviste
    Posts
    155
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ziceti-mi si mie o frecventa puternica de pe astra 19,2 care sa intre pe o antena de 1,2m Fe.....am gasit aproape toti sateliti,mai putin astra....
    incerc sa prind astra,si sa plec de acolo cu reglajul...astra sa fie satelitul principal...
    am prins si turksatul,singur..am incercat sa plec de acolo,dar e distanta mare pana la 28.2....
    spuneti-mi un pont ca sa prind astra.....va dati seama ca stiu pe unde e,daca am reusit sa prind tot ce e pe langa el.....
    astept o solutie salvatoare,ca de 2 saptamani ma chinui sa prind astra....
    am impresia ca dc prind astra,antena mea este aproape reglata....,sau poate ea e reglata bine,dar nu am bagat eu frecventa care trebuie...
    astept un pic de ajutor...
    echosmart dsb 790,offset 1,2m Fe,lnb 0,2db Titanium Smart,montura polara,pozitioner P24,actuator Srt A12+

  15. #15
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    10832 H, SR=22000

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 17th August 2009, 14:44
  2. Tutoriale pt montare antena offset
    By MariusT in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 29th October 2006, 19:56
  3. Ajutor montare antena offset
    By stefg27 in forum RDI - Satelit
    Replies: 11
    Last Post: 17th October 2006, 07:26
  4. Montare antena ! Help !
    By cookie in forum Shop
    Replies: 3
    Last Post: 28th November 2005, 01:27
  5. montare antena
    By adant in forum RDI - Satelit
    Replies: 6
    Last Post: 30th July 2005, 23:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top