Postul muzical MTV aduce in Romania unul dintre cele mai controversate show-uri de televiziune de pe micile ecrane. Senseless este un show de televiziune englezesc, care se desfasoara sub forma unui concurs ce presupune ca in fiecare episod un baiat sau o fata sa aleaga un partener dintre cei sase candidati potentiali.

Concurentul va trebui sa isi aleaga partenerul in bezna, putandu-se ghida numai dupa miros, gust si pipait. Concurentul nu ii poate vedea pe candidati pana la final, dupa ce si-a ales partenerul. Acesta poate sa fie fata/baiatul visurilor lui/ei sau cel mai mare cosmar.

Show-ul se desfasoara intr-o camera fara lumina si este filmat cu camere cu infrarosu, fiind o adevarata provocare pentru concurenti datorita faptului ca se doreste cu orice pret ca personajul principal sa isi aleaga un partener nepotrivit.

Concurentul trebuie sa elimine in fiecare runda cate un potential partener insa ceea ce concurentul nu stie este faptul ca cel care va castiga va primi un premiu de 1.000 de lire sterline. Din aceasta cauza, majoritatea candidatilor nu se lupta pentru a castiga inima personajului principal ci doar pentru a lua banii
Cei sase candidati potentiali sunt introdusi in trei grupe de cate doi.
Prima categorie cuprinde doua persoane deosebit de atragatoare care isi doresc sa castige inima personajului principal, a doua categorie cuprinde doua persoane ciudate, nebunatice, de obicei foste relatii care doresc razbunare si vin numai pentru a castiga banii, iar a treia categorie cuprinde doua persoane deloc atractive.

Mai mult decat atat, partenerul ales nu este obligat sa iasa cu protagonistul si ii poate alege acestuia pe oricine altcineva dintre concurenti. Ideea este ca daca protagonistul nu a ales de la bun inceput una dintre persoanele atragatoare se va alege cu cineva din categoria celor de-a dreptul respingatoare.

MTV Romania a fost lansat pe 15 iunie 2002 si face parte din portofoliul celei mai importante retele muzicale europene, MTV Networks Europe, care isi difuzeaza programele in peste 146 milioane de locuinte, din 52 de tari din intreaga Europa.