Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default Humax 5400 "prajit" -

    In timp ce ma uitam la "Pride and Prejudice" pe D+, humi s-a blocat si nu reactiona la telecomanda. Singura solutie a fost sa il repornesc din spate, dar nu mai schitza nimika - ledurile verzi si roshii de pe panoul din spate clipoceau pentru citeva secunde dupa care bezna. Am desfacut humi si se auzeau niste pocnituri incet - cred ca de la un transformator. Eu cred ca e bushita sursa de alimentare. Inainte sa cheltui 30 de euroi, as dori sa stiu dc a mai patit cineva asa ceva si dc credeti ca sursa e busita. Merci anticipat.
    reshpekt... meseriashu

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Orobpa
    Posts
    1,967
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica vizual starea condens. electrolitici din sursa : pete pe placa
    sau deformati ; n-ar strica nici o masuratoare a tensiunilor in conectorul
    de leg. intre sursa si main board / valorile sunt scrise langa conector .

    Bafta ,
    Vali .

  3. #3
    badass Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    nederland
    Posts
    900
    Posts Thanks / Likes

    Default !!

    este mai mult ca sigur ca sursa este arsa humax-ul este recunoscut prin aceasta slabiciune cum s-a scris si mai sus verifica ce este ars!cu putin noroc poti schimba doar un condesator dar in cel mai rau caz poti schimba toata placa de alimentare costa in jur de 50-60 euro

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    "oh my good unknow system"
    Posts
    698
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asemänätor am pätzit-o sie eu acuma vreo 3 säptämini
    la eBay gäsesti vo 28-30,-€ inclisiv cheltuieli postale

    uite aici
    Humax5400Z ToH3.3;Strong SRT6355;Strong4125evolution;
    Vantage VT-X121SCI;PhillipsCryptoworks; DragonCAM;YellowZetaCam; UPC-Direct; PW; Astra/Hotbird/Amos/Sirius

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca se aud pacanituri usoare atunci s-a dus un condensator din sursa, mai mult ca sigur este condensatorul de 1500µF, poti sa pui linistit unul de 1000µF/25V (cel original este mi se pare la 16V si e bine sa pui la 25V).

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci tuturor!

    Am gasit pe net o schema de sursa 5400, dar am gasit si alte informatii precum ca sursele astea difera. Ca sunt 2 revizii OAK Rev1 si OAK Rev 2.

    Eu nu stiu a mea care e - poate ca ma uit pe placa si scrie valorile condensatorilor. Acum in una zice ca C9 are 1500 micro si in alta 1000 micro dar ca difera si tensiunile etc. S-ar putea si R21 si ZD3 sa fie prajit?

    C9 1500 micro 16 V 85 grade C
    R21 100 Ohm 0.3w
    ZD3 30v Zener Diode 1.3w

    Tot pe un alt forum zice ca nu e bine sa schimbi capacitatea condensatorului, doar voltajul si temperatura (mai mari) - eu nu am nici cea mai vaga idee cu chestiile astea - @kroky 1000 micro e ok?



    Cind ajung acasa o sa masor.
    reshpekt... meseriashu

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Meseriashu
    @kroky 1000 micro e ok?
    Cind ajung acasa o sa masor.
    1000µF/25V e ok, am schimbat deja cateva pe la prieteni si merge brici.
    Ce sa masori? Daca e condensatorul dus, sursa are protectie la scurt si pacane, fara sa scoata nici o tensiune. Uita-te la condensatoare, in general ai sa vezi in partea de sus 3 crestaturi (ca la emblema de Mercedes!) care sunt ridicate in sus daca este bulit - asta e protectia la explozie, actioneaza ca o supapa de suprapresiune.
    Vezi ca la unele modele condensatorul e de 1500µF/10V/105°C

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default

    C9 e pleznit! De unde draq gasesc condensator - au astia la Practiker sau la OBI?
    reshpekt... meseriashu

  9. #9
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    www.e-piese.ro. Acum un an am luat niste LED-uri de la ei, livrare prompta ...

  10. #10
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vad ca n-au pe stoc decat la 50V, nu-mi dau seama de dimensiune daca intra in montaj


  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci mult - dar cred ca il iau mai repede din germania - ma gindeam sa ma duc direct la magazin!
    reshpekt... meseriashu

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    507
    Posts Thanks / Likes

    Default

    m-am uitat pe pagina lor de web si nu am gasit condensatoare la 1500uF
    reshpekt... meseriashu

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    ARGES
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default

    unde zici ca locuiesti
    chiar nu gasesti un condensator incadrat intre 1000 si 2200 µF pe tensiune cel putin egala cu cea care a fost . daca gasesti mai mare cu atat mai bine , ideea e sa il poti monta acolo .Verifica toti condensatorii pentru ce daca a crapat unul electrolitic e posibil sa mai fie si altii pe duca .
    bafta!
    daca nu gasesti si nu gasesti vezi ce ai si tu pe acasa si poti scoate unul de acolo.
    REC FTA ECHOLITE 790 0.9

  14. #14
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stai ca acum mi-a picat fisa si mie fisa ca esti "afara". Sunt tot felul de magazine, inclusiv cu piese recuperate, e imposibil sa nu-l gasesti, e un condensator uzual.

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La Distrelec daca dai comanda pana la ora 18, a doua zi e la tine. Alege de aici un condensator 1000µF/25V/105°C (sau 2.200µF) si ai terminat balciul. Ca sa fii sigur comanda-ti cateva (costa sub 1 €)
    http://www.distrelec.com/ishopWebFro...ries/is/1.html

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Iara cu " sorcova " adica cu " Cine Stie ? &
    By nikos in forum SD Receivers
    Replies: 19
    Last Post: 11th October 2006, 11:33
  2. "lost","prison break",bollywood music ch
    By cokeman in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 6th July 2006, 17:56
  3. Canale HD la "radio", "data" in ALT-DVB
    By Medox in forum Placi DVB
    Replies: 7
    Last Post: 13th May 2006, 09:07
  4. Auvisio 3,5" HDD "Media Box" inkl 250GB Festp
    By valentino in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 0
    Last Post: 14th February 2006, 15:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top