Postul de televiziune pentru copii Minimax a achiziţionat drepturile de difuzare n Romnia, precum şi pentru străinătate a desenelor animate Mihaela, Bălănel şi Miaunel, Aventurile lui Pin-Pin şi Cei trei muşchetari, potrivit unei ştiri din presa cotidiană.

Serialul Mihaela şi Azorel, creat de caricaturistul Nell Cobar, a fost difuzat n Romnia ntre anii 1970 şi 1980..

Dana Hodorog, Chief Programming Editor Minimax TV a declarat: Noi am achiziţionat desenele romneşti nu numai pentru Romnia, ci şi pentru celelalte ţări n care se vede Minimax: Cehia, Slovacia, Ungaria.

n cazul programelor de desene animate vorbite, precum Aventurile lui Pin-Pin, n aceste ţări ele sunt difuzate fără traducere, din pricina lipsei traducătorilor care să dubleze vocile.

Minimax a obţinut licenţele de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi sunt valabile pnă la sfrşitul anului 2007.

Potrivit unui reprezentant al serviciului de achiziţii al CNC, Roxana Dudu şi a directorului general al instituţiei, Decebal Mitulescu, nu se pot oferi detalii legate de preţul plătit de Minimax pentru achiziţia acelor programe.

Dana Hodorog a declarat pentru Media Expres că preţul plătit pentru drepturile de difuzare este confidenţial, dar a precizat că aceste desene animate au fost mai ieftine dect cele achiziţionate din Europa n mod normal.