Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    633
    Posts Thanks / Likes

    Default Mesaj eroare card

    Am primit, in sfarsit, prin bunavointa lui fanta, caruia ii multumesc inca o data pentru promptitudine si ajutor, kit-ul meu de DigiTV.
    Bucuria insa mi-a fost destul de scurta, pentru ca introducand cartela in aparat, primesc un mesaj de eroare: Note 24- CA_ALARM_SMARTCARD_MUTE, ceea ce ar insemna ca u vede cartela. Am introdus-o pe toate partile, cu dintii in toate directiile, nimic. Cel mai prietenos mesaj a fost de NOTE 20 SMARTCARD COMM ERROR, care insa dupa repornire s-a reintors la Note 24......samd.
    Cine ma poate ajuta cu vreo idee?
    Multumesc foarte mult!
    Gabi
    DM800PVR-250GB, offset 1,8 m, LNB Invacom 0,3 dB, pozitioner Diseqc 1.0-1.2 Vbox II
    Gemini2 Project 3.80

  2. #2
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Suna la 0314004001 si asteapta sa-ti retrimita o activare.Cel putin pe kitul meu a mers 100%.
    Daca nu o se mearga o sa primesti o cartela noua dar sunt convins ca dupa tel iti va porni
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Romania
    Posts
    127
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Note 24- CA_ALARM_SMARTCARD_MUTE
    100% cartela este pusa invers cand este aceasta eroare !

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    274
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Introduci cartela cu chipul in jos spre interior.
    2. Verifici daca in "System Setup" apare la indicatia "Smartcard" numarul inscris pe cartela ta. Daca apare un semnul intrabarii ( ? ) in mod normal cartela e defecta ... oricum mai bine treci si pe la punctul 3.
    3. Da un telefon la serviciul de activare cartele si cere sa-ti mai transmita inca odata semnalul de activare.
    4. Daca problema nu se elimina nici in acest moment mergi si schimba cartela.
    5. Pentru o verificare poti sa iei daca ai de unde o alta cartela Digi si sa vezi pe receptorul tau daca la "Smartcard" apare seria caretelei imprumutate ( trebuie sa apara - te ajuta sa verifici daca decodorul receptorului tau functioneaza bine la citirea cartelei )

    Bafta !

  5. #5
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91°N 25.36°E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bebelus
    1. Introduci cartela cu chipul in jos spre interior.
    2. Verifici daca in "System Setup" apare la indicatia "Smartcard" numarul inscris pe cartela ta. Daca apare un semnul intrabarii ( ? ) in mod normal cartela e defecta ... oricum mai bine treci si pe la punctul 3.
    3. Da un telefon la serviciul de activare cartele si cere sa-ti mai transmita inca odata semnalul de activare.
    4. Daca problema nu se elimina nici in acest moment mergi si schimba cartela.
    5. Pentru o verificare poti sa iei daca ai de unde o alta cartela Digi si sa vezi pe receptorul tau daca la "Smartcard" apare seria caretelei imprumutate ( trebuie sa apara - te ajuta sa verifici daca decodorul receptorului tau functioneaza bine la citirea cartelei )

    Bafta !
    Vezi ca poate se indragosteste receptorul de cartela imprumutata
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75°E <> 30°W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    633
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mig: am antena satelit de 8 ani. Din punctul meu de vedere, cred ca am invatat pana acum sa pun o cartela intr-un CAM.
    Am solicitat o reactivare, dar se mentine eroarea. maine dimineata ma duc cu aparatul la cei de la RCS.
    asta e...
    DM800PVR-250GB, offset 1,8 m, LNB Invacom 0,3 dB, pozitioner Diseqc 1.0-1.2 Vbox II
    Gemini2 Project 3.80

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    gabi o idee: cand introduci cartela nu se simte ca nu intre in locas ci intra langa sau asa ceva? nu de alta dar cartela intra f. f. f. greu in receptorul meu (aproape ca trebuie sa bat cu ciocanul cartela ca sa intre in locul lui) si la un moment dat se simte parca ar vrea sa intra altundeva si nu in zona in care este proiectat sa intra. Asta simt eu cand am introdus cca. jumatate din cartela... probabil ca nu te ajuta insa nu stim niciodata

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    633
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu, si la mine intra destul de greu, m-am gandit si eu la asta, dar sigur intra corect, a facut si urme de la "dintii" cam-ului, deci sigur intra corect...
    probabil e ceva soft, sper doar sa nu fie din cauza receiverului, asta ar complica un pic situatia...
    multumesc pentru sugestie
    gabi
    DM800PVR-250GB, offset 1,8 m, LNB Invacom 0,3 dB, pozitioner Diseqc 1.0-1.2 Vbox II
    Gemini2 Project 3.80

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    633
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hmmmm... incepe sa devina enervant... ma duc dimineata constiincios la RCS, acolo deja coada de pe lume la casieria DigiTV, mi se spune sa stau la coada, incerc sa explic ca natura problemei e tehnica, nu financiara, cineva ma trimite la dispecerat, aia ridica din umeri si ma trimit la coada precedenta, care intre timp devenise si mai mare... sun la 031-4004001, de unde primesc un raspuns de Gaga, ma asez la coada cu un oftat (era 9.20 deja), ca sa aflu ca de fapt, toata lumea asteapta deschiderea ghiseului la ora 10.00...
    ma voi duce din nou la ora 10.00, ca sa ma asez la coada de care crezusem ca am scapat... deh... asta e...
    @Fanta: fii linistit, nu e vina ta, dar astia de la RCS m-au suparat atat de tare, ca ma gandesc serios sa-mi anulez abonamentul de 400 Euro/luna pe care-l am la net de la RDS, pe firma... si sa ma mut la Astral sau la Radiocomunicatii. De altfel i-am si spus aluia de la vanzari servicii internet ca sa nu-l mai prind pe la mine prin firma... macar cu atat sa ma aleg...
    DM800PVR-250GB, offset 1,8 m, LNB Invacom 0,3 dB, pozitioner Diseqc 1.0-1.2 Vbox II
    Gemini2 Project 3.80

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    633
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Victorie! Ori mi-a pus Fanta o pila, ori am facut scandal atat de tare incat m-au recunoscut, ori s-au speriat ca-mi mut accesul internet de la ei, dar au fost atat de draguti, incat m-au luat peste rand cand m-am dus a doua oara la ei...
    Concluzia: receiver defect, ca urmare schimbat. Ca o nota in plus pentru Mirosat, au spus ca desi de obicei nu le schimba pe loc, ci te trec pe o lista de asteptare, in cazul asta mi l-au dat imediat pe cel nou, care am inteles ca va fi activ abia de maine.
    @Fanta: daca ma poti ajuta cu activarea lui mai rapida, am seria noului receiver, daca e necesara. Dar daca o faci si pe asta, cu siguranta va trebui sa te duc si la fete cand vii pe aici, ca deja tochitura si spritul nu mai ajung
    Asa ca una peste alta, overall impression = positive
    Inca o data multumesc foarte mult tuturor celor care au incercat sa ma ajute, si in primul rand lui Fanta!
    gabi
    DM800PVR-250GB, offset 1,8 m, LNB Invacom 0,3 dB, pozitioner Diseqc 1.0-1.2 Vbox II
    Gemini2 Project 3.80

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    ???
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bun venit in rindul celor care platesc abo si vad nimic....eu din ianuarie ma chinui sa fac ceva si nimic.........iti doresc mult noroc si nervi tari ca vei avea nevoie....

  12. #12
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bradu
    bun venit in rindul celor care platesc abo si vad nimic....eu din ianuarie ma chinui sa fac ceva si nimic.........iti doresc mult noroc si nervi tari ca vei avea nevoie....
    man io nu intzeleg de ce nu trimiti receiveru de unde l-ai cumparat? din ianuarie pe jos il aduceai si il si duceai inapoi.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    633
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca receiverul e deja activat, intrucat la aceasta ora ma uit deja la Dinescu & Popescu la TVR1...
    Sunt placut impresionat de calitatea imaginii, cu care nu am fost obisnuit pe cablu la programele pe care nu le vazusem deja pe satelit (realitatea, prima etc.). dar cel mai mare plus e de departe faptul ca toate programele sunt la un loc si nu mai vad "wait to move antenna to xx grade E sau V"...
    Una peste alta e o achizitie de care sunt mai mult decat multumit
    gabi
    DM800PVR-250GB, offset 1,8 m, LNB Invacom 0,3 dB, pozitioner Diseqc 1.0-1.2 Vbox II
    Gemini2 Project 3.80

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    ???
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default @stailus

    de unde stau eu si pina acasa e ceva dar problema e ca nu vor sal ia inapoi...... iti vine a crede ...nici mie ...

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    274
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am observat si eu ca la unele receptoare Hyunday intra greu cartela. Oricit vi s-ar parea de aberant io am gasit o metoda care o puteti incerca - introduci cartela in decodor atita cit merge usor apoi ridici capatul exterior ( portiunea de cartela neintrodusa ) a cartelei impingind-o usor in interior.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mesaj eroare
    By raduchi in forum DREAMBOX
    Replies: 3
    Last Post: 22nd July 2006, 23:01
  2. Cum scap de acest mesaj?
    By piciul in forum DREAMBOX
    Replies: 2
    Last Post: 16th April 2006, 18:36
  3. Un mesaj para AltX
    By soporan_emil in forum Placi DVB
    Replies: 0
    Last Post: 17th July 2005, 22:57
  4. Mesaj Hyundai
    By K-storu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 12
    Last Post: 29th March 2005, 22:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top