Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default ajutati- ma , va rog am o mare problema MaxTV

    Buna , am cumparat un kit de la Max Tv. Dintr o ambitie am dorit singur sa o instalez dar nu am reusit.
    Problema este urmatoarea :
    am instalat antena cu 3 lnb ( 2 buc APLS pentru hotbrid si eutelsat + 1echolite de 0,3 db pentru sirius).Receptorul este Opentel. Am restectat instructiunile de montare si reglare date de la magazinul de unde am cumparat antena. problemele apar :
    - cu totae cele 3 lnb nu reuseam sa am semal mai mare de 60 pe nici un satelit din cele 3.
    -deconectam cel de pe sirius si aveam urmataorele reglaje
    Hotbrid 84
    eutelsat 75-76
    Sirius 74
    -am facut scanare de programe de pe toate cei 3 sateliti si pe hotbrid am catre 900 de programe, Eutelsat
    vreo 30-40 , pe sirius am multe , dar cele din pachetul de baza pentru care am optat nu merge nici unul.
    catrela a fost activata in urma cu o zi.cele din pachetul de baza inim apar scrie programul , frecventa, si inca ceva date pe acolo intr o grila colorata in partea de jos a ecranului dar dupa 5- 6 secunde ecranul se face negru si asa ramane.
    va rog dac cineva imi poate da o indicateie , va multumesc.

  2. #2
    Junior Member Master
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    52.233N-9.467W
    Posts
    56
    Posts Thanks / Likes
    DM7020-S / Triax 1,20 / Invacom 0,3db / Stab120/card Akta/DM100 /SatHawk 3000

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de acolo am luat instructiunile de montare .le am respectat , asa zic eu , pe toate.
    - nu stiu poate trebuie sa dau ceva setari speciale la receptor , comutatorul diseq treb setat si el din receptor , nu imi apare nicaieri un factor de caliatete al semnalului

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    max2006 --- urmeaza pasii urmatori:

    pui antena pe sirius ... cu sirius in focar principal.....pe opentel garantat trebuie sa ai 100% semnal....sau ma rog vumetrele incarcate 100%...dupa ce stabilizezi semnalul la 100% strangi antena definitiv....si azimut si elevatie..

    iti scanezi programele si il lasi pe protv cca 10-15 min pt activarea card...dupa activarea vei avea imagine...

    in acest moment am terminat setariile pt sirius.....urmeaza hotbird....cu antena in aceiasi pozitie.....misca lnb2 pana cand semnalul pt HOTBIRD este maxim.....ai grija si la inclinatia lnb-ului..... si acolo vei castiga procente bune pt semnal....... ca referinta pt hotbird iti sugerez frecventa 10719/V/27500 sau 10723/h/29900 ..... dupa ce ai prins maxim de semnal scaneaza free-urile pt hotbird si salveaza .....

    repeti procedura de la Hotbird si la W2(de la Hotbird un pic mai la stanga cum privesti lnb-urile din fata). la fel scanarea FTA-uri si salveaza.

    pt a comuta intre acesti 3 sateliti ai nevoie de un comutator DISEQ ....cauta prin obiectele primite de la dealer o cutiutza metalica . acum in setarile receptorului trebuie sa pui DISEQ 1 - SIRIUS , DISEQ 2 - HOTBIRD - DISEQ 3 - W2 (asta in cazul in care LNB 1 e SIRIUS, LNB2 - Hotbird si respectiv LNB3-W2)

    salvezi ... si enjoy!

    e bun si pdf-ul oferit de colegul meu de forum e un start si ala...studiaza-l cu atentie !

    Regards
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default va multumesc tuturor

    -deci regajul incepe de pe sirius.ok
    -setarile pentru diseq .ok
    -ce nu inteleg pozele prezentate la max pdf , imaginea este fizica , daca prinesc din fata antenei in stanga este we la mijloc hotbrid si in dreapta si putin mai sus sirius ?
    -cand reglez antena orientez busola din spatele antenei ? ( nu e de ras)
    -trebuie sa mi apara ceva grila care imi arata caltatea senalului ?
    - stiti cumnva care snt valorile minime pentru caltate si semnal ?
    frecventele pe care mi leati spus trebuie introduse manual /?
    multumesc mult

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @max2006

    Salut!
    Se pare ca esti pe drumul cel bun cu reglajul antenei.
    Eu iti recomand ca in focarul principal sa pui satelitul Hotbird (13E), cum e logic dealtfel. Ceilalti sateliti sunt Sirius (5E) si Eutelsat W2 (16E) deci in stanga si respectiv dreapta lui Hotbird, privind din spatele antenei. Deci misti stanga - dreapta pana prinzi semnal maxim pe hotbird, apoi putin in sus si in jos pana ai nivelul cel mai ridicat. Strangi toate suruburile.
    Reglezi apoi lbb-urile pentru ceilalti 2 sateliti fara sa mai misti antena, doar din suport putin stanga-dreapta pana ai semnal maxim posibil, Lnb-ul pentru W2 trebuie rotit cam 10grade in sens invers acelor de ceasornic.
    Poti pune langa W2 inca un inel si cu inca un lnb subtire Alps intra Astra1 de la 19E, dar asta mai tarziu.
    Eu am o antena de maxtv care pe receptorul Echolite indica astfel Hotbird calitate 85%, Sirius 75%, W2 70% - vorbesc de TP-urile pe care emite max tv pe acesti sateliti (pe kaon indica cu 10% mai mult).
    PS Echolite deschide daca are semal de 36-37%.

    Succese!
    Gigel


  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat
    @max2006

    Salut!
    Se pare ca esti pe drumul cel bun cu reglajul antenei.
    Eu iti recomand ca in focarul principal sa pui satelitul Hotbird (13E), cum e logic dealtfel. Ceilalti sateliti sunt Sirius (5E) si Eutelsat W2 (16E) deci in stanga si respectiv dreapta lui Hotbird, privind din spatele antenei. Deci misti stanga - dreapta pana prinzi semnal maxim pe hotbird, apoi putin in sus si in jos pana ai nivelul cel mai ridicat. Strangi toate suruburile.
    Reglezi apoi lbb-urile pentru ceilalti 2 sateliti fara sa mai misti antena, doar din suport putin stanga-dreapta pana ai semnal maxim posibil, Lnb-ul pentru W2 trebuie rotit cam 10grade in sens invers acelor de ceasornic.
    Poti pune langa W2 inca un inel si cu inca un lnb subtire Alps intra Astra1 de la 19E, dar asta mai tarziu.
    Eu am o antena de maxtv care pe receptorul Echolite indica astfel Hotbird calitate 85%, Sirius 75%, W2 70% - vorbesc de TP-urile pe care emite max tv pe acesti sateliti (pe kaon indica cu 10% mai mult).
    PS Echolite deschide daca are semal de 36-37%.

    Succese!
    ok.
    dar nu inteleg de ce cu 3 lnb aranjate in ordinea de mai sus nu am prins semnal mai mare de 60 pe hotbrid iar la celelalte de max 54-53 , facand scanarea nu gasea nici un porgram iar dupa ce ce luam jos lnb pentru sirius semnalul se prezinta peste 80 pe hotbrid si petste 70 la sirius si we.
    in acest caz prindeam pe hotbrid (asa apare si in grila de pogram peste 1200 de posturi , pe we si sirius mai putine , iar pe siruis undea am pacetul de baza nu scrie nimik doar programele fara alt mesaj de cautare semnal sau ceva in leg cu cardul iar dupa cateva secunde se inegrea ecarnul tv si asa ramanaea....nu inteleg de ce.

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu inteleg ce vrei sa spui cu "iar dupa ce ce luam jos lnb pentru sirius semnalul se prezinta peste 80 pe hotbrid si petste 70 la sirius si we"
    Daca ai semnalul de mai sus, trebui sa mearga.

    Fii mai explicit. De unde esti? Nu ai pe nimeni care sa stie sa monteze? Tu esti oricum foarte aproape sa reusesti sa-ti faci singur instalarea.
    Gigel


  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default mesaj

    va trimit un mesaj pe pm

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default probleme

    vazand ca nu pot face sa creasca calitatea semnalului am luat jos lnb din dreapta -privit din fata antenei - si au ramas doar 2 mijloc si stanga , si la cele 2 am avut rezultatele de mai sus . receptorul este opentel.

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Switch !

    Pai daca ai semnal de ~80% cu LNB-uri independente ...nu-i clar ca-i o pana de switch ? si n-ar fi prima ! in gneral switch-ul introduce o atenuare de semnal dar al tau ...cred ca-i defect !

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    beclean,romania
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu bara de semnal:la Opentel ai numai o bara care este albastra in prima faza,dupa ce prinzi semnal se coloreaza in galben si aia e calitatea.
    Neaparat in centru trebuie sa fie Hotbird,pt ca asa e conceput suportul multifeed.Daca ai comutator disecq echosmart,s-ar putea sa ai probleme cu el,eu am avut probleme cu el,dar la scanare,disparea semnalul,dupa ce am scanat fiecare satelit in parte pe direct,vizionarea canalelor e ok.
    Pune cablul direct de la receptor pe fiecare lnb si vezi diferentele de semnal,daca sunt mari e clar ca e comutatoru defect,cum ti s-a spus mai su
    s.Bafta si rabdare,cind va merge bine satisfactia ta va fi imensa!
    P.S.Daca ai avut semnal mai bun fara lnb acela,verifica cablurile de la lnburi sa nu stea intinse si sa traga de lnburi,sau vezi sa-ti fie suportul bine strins,caci daca ai luat efectiv lnbul jos si s-a imbunatatit receptia asta poate insemna ca greutatea acelui lnb iti trage putin de suortul multifeed si iti deregleaza lnburile din focar.

  13. #13
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asculta-l pe @mihaip, e meserias! Du-te si schimba switch-ul sau cumpara altul. Eventual, daca gasesti undeva unul de imprumut, vezi daca aici e buba ...

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default mutumesc tuturor de ajutor

    in sfarsit am reusit. marea problema a fost ca eu pentru reglaj am folosit sus pe acoperis un televizor din ala mic alb negru.la receptorul opentel vedeam banda albasta de semnal care era mare dar nu imi dadeam seama cand se transforma in galben , astfel , asigurand calitatea.si tot asa doua zile la rand pana am primit explicatiile voastre.pe viitor pentru reglaje la antena max pot folosii un receptor focus cu cartela, ca ala , are alte grile de semnal si calitate.imi este necesar sa ma urc cu ele pe acoperis la 12 m inaltime deoarce sant inconjurat de cladiri destul de inalte
    Va mutumesc la toti inca o data.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. O MARE PROBLEMA!!!
    By str-evo in forum RDI - Satelit
    Replies: 6
    Last Post: 4th April 2006, 08:32
  2. O mare problema
    By nicnec in forum SD Receivers
    Replies: 4
    Last Post: 29th May 2005, 19:18
  3. Hyundai HSS 1160 NA - Nota 25 mare problema
    By satenicu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 6
    Last Post: 1st April 2005, 09:42
  4. ARTECH DVX-900 - o MARE problema!!!
    By marcelll in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 1
    Last Post: 22nd September 2004, 14:43
  5. ajutati- ma , va rog am o mare problema MaxTV
    By max2006 in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 6th January 1970, 05:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top