Televiziunea Flux, la care sunt acţionari ziariştii publicaţiei „România liberă” Petre Mihai Bacanu şi Bogdan Ficeac, alături de Gilda Cristodorescu, Search Chemicals SRL şi Lucreţia şi Vasile Pelin, întâmpină greutăţi financiare, aflându-se în situaţia de a nu putea plăti salariile angajaţilor televiziunii, potrivit declaraţiilor unor foşti angajaţi ai televiziunii.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat situaţia postului de televiziune Flux TV, solicitând un control al televiziunii, în mod special a studioului din care se emite, precum şi un punct de vedere de la acţionariii acesteia.

Reprezentanţii salariaţilor din cadrul Flux TV au solicitat, prin vocea Emiliei Nicolăescu, director de programe demisionar, acest control pentru a se clarifica situaţia postului. Potrivit declaraţiilor Emiliei Nicolăescu, Flux TV nu mai emite şi a încetat de câteva săptămâni să mai realizeaze program propriu de 24 de ore pe zi conform grilei de programe înscrisă în licenţa audiovizuală, primită în 1997.

Mai mult, salariaţii nu şi-au primit drepturile băneşti de mai multe luni, iar emisia „este asigurată de un băiat care bagă casete cu filme documentare”.

Bogdan Ficeac, acţionar la Flux TV, invitat la CNA, a declarat că îi este greu să întrunească Adunarea generală a acţionarilor pentru a hotărî soarta acestei televiziuni, dar a promis că până marţi, 26 septembrie, va prezenta un punct de vedere oficial cu privire la situaţia exactă a postului.

Potrivit lui Ficeac, Flux TV se află într-o fază de modificare a grilei de programe şi de regândire a strategiei editoriale.

Consiliul a amânat să ia o decizie în această chestiune până la data de 26 septembrie