Postul TVR 2 lansează începând cu 18 septembrie noua grilă de toamnă din care fac parte o serie de noi emisiuni, dar şi programe consacrate, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Dintre emisiunile care vor debuta de la această dată, menţionăm: „Arena leilor\", „Campionatul de comedie”, „Arta Supravieţuirii”, „Eu-Ro Case”, „România Underground”. O altă categorie de noutăţi se va regăsi în cadrul unor emisiuni care au debutat în luna martie, pe care TVR 2 le păstrează, cu unele modificări.

TVR 2 continuă procesul de repoziţionare început în această primăvară, prin crearea unei grile care să se adreseze unui public cu studii medii şi superioare. În acest mod vor apărea
la TVR 2 mai multe programe experimentale, dedicate acestui tip de public, a cărui pondere TVR 2 doreşte să o crească în audienţa postului.

Grila de toamnă aduce şi o premieră la TVR 2, şi anume formatul internaţional Dragon’s Den - „Arena leilor”, „un program de succes foarte bine targetat pe publicul nostru”, declară Răzvan Nicolescu, director TVR 2, dar şi un program special, „Jobbing”, în fiecare marţi, de la ora 20.00, emisiunea care va prezenta publicului tânăr o alternativă viabilă la emigrare.

Vechile emisiuni cu care telespectatorii s-au obişnuit vor fi păstrate în noua grilă, emisiuni precum „Ora de Ştiri” va fi programată de la ora 21.00 şi va fi difuzată fără întrerupere pe tot parcursul săptămânii; „Tonomatul DP2” revine, avându-l gazdă pe acelaşi Cătălin Măruţă, „Bazar” şi „COOLmea distracţiei”.

În privinţa filmelor, serialelor şi documentarelor programate pe TVR 2, acestea sunt alese pentru a defini cât mai bine orientarea canalului către tineret. Seriale precum „Brideshead Revisited”, „Grey’s Anatomy” vor constitui exemplificarea conceptului de televiziune orientată spre tineri.

De asemenea, la TVR 2 vor putea fi văzute filme de referinţă ale ultimilor ani, de la „Pulp Fiction” la „The Hours” şi de la musicalul „Tommy” la „Ed Wood”.

Preocuparea pentru programe educative a TVR 2 se reflectă în prezenţa unor documentare şi filme educative precum şi a celebrului serial realizat de bucătarul Jamie Oliver.