MTV România va lansa noua grilă de programe în această toamnă, concepută ca o adaptare la specificul românesc a grilelor posturilor similare din Europa de Vest.

MTV România programează o serie de emisiuni noi pentru publicul român, precum Sensless, Score, My Own sau My Sweet 16, dar şi transmisiuni în direct ale premiilor acordate de MTV, precum Video Music Awards 2006, premiile MTV Latino sau premiile MTV Europe 2006 (EMA).

Premiile MTV Europe 2006 (EMA) vor fi prezentate multi-platformă, prin integrarea mijloacelor de comunicare precum televiziunea, telefonia mobilă şi internetul în cadrul spectacolului.

De asemenea, grila de toamnă a MTV va cuprinde un număr de videoclipuri în exclusivitate: Robbie Williams, cu melodia „Rudebox”, sau cel mai nou videoclip a lui Bob Sinclair, pentru melodia Rock this Party, Janet Jackson & Nelly, Placebo, Keane, Mattafix sau Evanescence.

Cu ocazia împlinirii în acest an a 25 de ani de la înfiinţarea MTV, postul din România va dedica telespectatorilor în fiecare zi o jumătate de oră de hituri care au fost difuzate de MTV în sfertul de secol de existenţă.

MTV este un post de televiziune de nişă specializat pe difuzarea programelor muzicale, operat de firma Music Television System SRL, administrată de Adrian Anghel.

Music Television System SRL a încheiat un contract de marcă în 2002 cu MTV Networks Europe, prin care societatea administrează postul MTV România.

MTV Networks Europe difuzează programe muzicale în peste 146 milioane de locuinţe din 52 de ţări din Europa. Lansarea MTV România a avut loc pe 15 iunie 2002.