Mihai Gadea a primit in grija Antena 2

18 Septembrie 2006, Evenimentul Zilei

Postul grupului patronat de familia Voiculescu se va axa pe noi formate de talk-show si va fi condus de prezentatorul "Sintezei zilei".

Dupa doi ani de la obtinerea licentei de emisie de la Consiliul National al Audiovizualului, postul Antena 2 este aproape sa se concretizeze, completand portofoliul TV al grupului Intact, care mai include veteranul Antena 1, canalul de stiri Antena 3 si mai noul Euforia Lifestyle.

Un altfel de talk-show
Potrivit informatiilor EVZ, postul va fi construit in jurul unor noi formate de talk-show. Nu este vorba despre dezbaterile clasice, cu teme preponderent din zona politicului sau socialului, ci despre talk-show-uri apropiate ca stil celor difuzate de televiziunile italiene (gen "Porta a porta”).

Potrivit unor surse apropiate viitorului post TV, canalul nu se vrea o copie a formatelor de talk-show existente (altfel ar canibaliza canalul de stiri al grupului, Antena 3).Conform acelorasi surse, postul va incepe sa emita la inceputul anului viitor.

Propulsat de "Sinteza zilei”
Directorul general al viitorului post, care, dupa toate probabilitatile, se va numi chiar Antena 2, va fi Mihai Gadea, actualul realizator al emisiunii "Sinteza zilei” de pe Antena 3.

Contactat telefonic, Mihai Gadea nu a comentat in niciun fel informatiile EVZ. El a declarat doar ca va putea vorbi despre noul proiect in cateva saptamani.

Alegerea lui Mihai Gadea pentru coordonarea propiectului se datoreaza succesului inregistrat de emisiunea "Sinteza zilei”, realizata de luni pana joi, la Antena 3 (si la care, aproape sigur, nu va renunta dupa lansarea Antenei 2).

In ultimele trei-patru luni a depasit frecvent principalul concurent, Realitatea TV (in aproximativ 70a din cazuri). Acesta din urma a contracarat "Sinteza” programand in grila de toamna, "la bataie” cu Mihai Gadea, o arma grea a postului: "100%” cu Robert Turcescu.

De cand a intrat in emisie, anul trecut (de atunci a numarat aproximativ 200 de editii), audienta medie a emisiunii "Sinteza zilei” in mediul urban a fost de 86.000 de telespectatori pe minut (0,8% rating), insa cifrele nu au fost constante.

Programul a oscilat anul trecut intre 0,2% si 0,8% rating in mediul urban (87.000 de telespectatori), dar a avut o evolutie semnificativa in acest an. "

In luna ianuarie atinsese deja 1,3% rating (144.000 de telespectatori pe minut). Pentru editiile din 2006, media a fost de 0,9% rating (104.000 telespectatori medie pe minut).

Editia-record a fost cea din 5 septembrie, cand aproape 200.000 de telespectatori din mediul urban s-au uitat la "Sinteza zilei” (1,7%rating).

Chinurile nasterii

Antena 2 a trecut prin mai multe proiecte de format de la obtinerea licentei pana in prezent. Cand a obtinut licenta de la CNA, odata cu Antena 3 si Antena 4, postul ar fi urmat sa fie dedicat unui public tanar (formatul prezentat a fost unul muzical). In fata consiliului, proiectul prezentat anunta o investitie de un milion de euro.

Din punct de vedere muzical, televiziunea se dorea apropiata de Radio Romantic, post care apartine aceluiasi grup media. Venirea in grupul Intact a fostului presedinte al televiziunii publice, Valentin Nicolau, a adus o alta idee: un post TV dedicat barbatilor. Nicolau a plecat insa din grup si intentia nu a dus nicaieri.

De aceasta data, lucrurile par cat se poate de serioase si, din informatiile EVZ, deja doua nume din piata media actuala au semnat cu sefii din Baneasa.