Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default HELP! Conexiune Internet Router-PC-DM500

    Încerc de câteva zile să fac legătura unui PC şi a unui DM500 la internet. După câteva încercări de conectare prin switch sau direct prin o a doua placă de reţea, încercări fără finalizare concretă, am pus mâna pe un router şi mă chinui în continuare. În disperare de cauză, apelez la cei mai cunoscători decât mine, poate mă puteţi ajuta să rezolv problema.

    Se dau următoatele: un PC, un DM500, un router broadband Compex NetPassage 15 şi o legătură la internet cu IP static. În mod normal, dacă bag cablul în PC şi am setările TCP/IP setate corect, odată ce pornesc o mică aplicaţie de logare (cu username şi password), am ieşire la internet.
    Pentru router nu am manual, dar am descoperit IP-ul intern pentru a putea intra în interfaţa de configurare. Aceasta arată aşa:

    La WAN am datele ce mi le-a furnizat providerul.


    Pe partea de LAN am hotărât să am următoarele:
    Router: 192.168.33.33
    PC: 192.168.33.44
    Dream: 192.168.33.55
    DHCP enabled.
    Nu ştiu ce valori să introduc la DHCP Gateway IP Address. La Primary DNS IP Address este ce am primit de la provider.
    Din această fereastră, apăsând butoanele din partea de jos, am acces spre următoarele două ferestre.


    şi


    La secţiunea NAT avem:

    cu acces către cele trei opţiuni: DMZ, Port Forwarding şi IP Forwarding. Probabil că ştiţi mai bine decât mine ce fac ele.

    Aceasta este tabela de routare generată conform setărilor făcute:

    La Dynamic Routing (ce e aia?) am încercat toate cele trei variante.

    Secţiunile Filtering, Remote Management şi Parallel Broadband nu cred că sunt importante în acest moment, ca dealtfel întreg capitolul SYSTEM TOOLS.

    La final avem un sumar al setărilor făcute:

    Ca măsură de precauţie, am setat iniţial pe IP dinamic şi am clonat MAC-ul plăcii de reţea din PC, după care am revenit pe IP static, deci la WAN apare MAC-ul pe care îl am şi în PC.

    Aici sunt setările plăcii de reţea din PC, cu DNS-urile de la provider.


    Aici sunt setările din DM500.


    Acum vine partea cea mai urâtă: softul de logare din PC.
    Ecranul de autentificare:


    Conexiunile (în cazul meu LAN):


    Aici îmi arată că sunt conectat, IP-ul fiind cel furnizat de provider.


    Însă la testul de conectivitate rezultatele sunt următoarele:

    IP-ul 192.168.238.238 este al plăcii Satellite (un Skystar 2), lucru destul de ciudat.

    În această configuraţie pot accesa site-ul web al providerului, căt şi forumul acestuia. Nimic mai mult.
    Am facut diverse setări şi configuraţii (NAT disabled, RIP1, RIP2, DHCP disabled, etc), dar rezultatele au fost egale cu zero.
    Intern reţeaua funcţionează foarte bine în toate direcţiile (PC, DM500 şi router), testat în mod consolă, cu telnet şi HyperTerminal. FTP lucrează şi el. Singurul "minus" este ieşirea la internet.

    Am luat legătura cu providerul şi soluţia lor este de a lua încă un abonament (la care voi avea un alt IP pe care îl pot da lui DM500) sau upgrade la abonamentul actual, pe care să îl pot da pe din două (PC-DM500). O altă aberaţie este aceea că politica firmei lor interzice routarea, lucru ce mi se pare absurd atâta vreme cât eu nu fur nimic de la ei, ci îmi împart ce am plătit, aşa cum dorec eu.

    Dacă este cineva care înţelege ceva din ce am scris şi îmi poate da ceva idei pentru rezolvarea problemei, îi mulţumesc anticipat.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    572
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In prima poza, linga Wan type static IP ai un buton "Change"
    Arata-ne ce mai scrie pe acolo.
    Ideea e ca daca ai noroc si programelul ala de login nu e proprietar (adica e PPPoE sau altceva destul de standard), iar ruterul tau stie acel standard, atunci te-ai scos.
    Daca insa e ceva proprietar facut pe genunchi (gen Alcatraz shite & Co.), atunci mai bine schimbi providerul...

  3. #3
    cel mai frumos Mentor
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    831
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sau mai pui o placa la pc si folosesti pcul pe post de ruter

  4. #4
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mariusster
    Cu acel buton pot accesa următoarele:
    • Static IP
      Dynamic IP (aici pot face clonarea MAC-ului)
      PPPoE
      Singapore ADSL (Ethernet 512K)
      Australia Big Pond Cable Internet

    Din păcate este singurul provider la care am acces. Cu multă vreme în urmă trebuia intrat pe o pagină https unde se făcea autentificarea, pagină ce trebuia lăsată deschisă pentru a avea acces la net. Apoi au scos acest soft, deci nu cred că e mare lucru de capul lui, dar eu nu mă pricep.

    @buleus
    Am încercat şi asta, dar nu e stabil (nu ştiu de ce) şi ar trebui să am PC-ul pornit non-stop. Pe de altă parte, când am întrebat despre acest subiect mi s-a sugerat să-mi iau router. Acum am router şi mi se sugerează să folosesc placă de reţea. Deh!
    Şi ca să fie toate, mi-am luat şi un cleşte de sertizat.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    572
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mi-e teama ca nue PPPoE, dupa descrierea ta...
    Sugestia care ti s-a dat cu ruterul a fost corecta, providerul tau e de cacat.
    Am patit si eu acelasi lucru ca tine: singurul loc la care ma puteam lega era o retea de bloc de 2 lei, care foloseau un rahat de programel pt logare. Bineinteles ca nu mi-a mers, dar dupa certuri si insistente indelungate (inclusiv telefoane date la ore nepotrivite) am reusit sa-i conving sa faca o exceptie in cazul meu.
    Si inca ceva: daca astia nu iti aloca IP public te cam lupti degeaba, n-o sa mearga CS.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nici o sansa cu router la C-zone aplicatia nu e PPPoE ; singura posib. este prin/din PC dupa cum spunea si @buleus
    Toate cele bune !

  7. #7
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am fost şi am discutat personal cu cineva (nu s-a prezentat, cum ar fi fost normal) de la ei şi nu am obţinut nici un rezultat. Oferta lor a fost o reducere de 25% la un nou abonament, lucru pe care l-am respins din start. Aşa că luna aceasta e ultima lună ca şi client al lor. Deja mă duc mâine să mă abonez la alţii (nu spun cine) cu care am vorbit şi nu va fi nici o problemă să folosesc routerul.
    Quote Originally Posted by mariusster
    ... am reusit sa-i conving sa faca o exceptie in cazul meu...
    Ai avut noroc sau au fost de treabă.

    Legătura la net furnizată de Căcat-Zone nu e PPPoE şi nu există nici o variantă de conectare. Softul lor de logare face o autentificare la 9 secunde şi face automat UNSHARE la ICS. Aviz amatorilor! Nu mai încercaţi ICS că va fi anulat de softul de logare.

    Nu pot să închei decât cu următoarele cuvinte:
    Mulţumesc colegi de forum!
    La revedere C-Zone!
    [LEFT]Signature not found... Try again!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vind router wireless si router normal
    By buleus in forum Shop
    Replies: 3
    Last Post: 17th June 2006, 21:11
  2. Conexiune Receptor la DVD
    By emil67arro in forum RDI - Satelit
    Replies: 18
    Last Post: 16th April 2006, 08:23
  3. Conexiune la internet
    By mOBY2 in forum DREAMBOX
    Replies: 7
    Last Post: 27th October 2005, 14:32
  4. conexiune multipla
    By taty in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 1
    Last Post: 21st May 2005, 12:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top