Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default Pot folosi un cablu nullmodem la un laptop?

    Inttebarea este daca pot folosi un cablu nullmodem la un leptop sau imi trebuie un convertor USB-Rs 232 ?

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Evident ca poti folosi, conditia este sa ai RS 232 la laptop (ceea ce este foarte probabil). Daca nu, atunci stii singur alternativa, adaptor USB-RS232. Mai jos ai o poza cu un cablu null-modem ca sa te orientezi mai usor cu depistarea RS232 la laptop.



    Succes!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default CABLU

    Problema este ca nu am..este model mai vechi.... Are cineva idee este scump? Se gaseste?

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: CABLU

    Quote Originally Posted by joliyyy
    Problema este ca nu am..este model mai vechi.... Are cineva idee este scump? Se gaseste?
    Ce nu ai coane mufa RS232 cablu
    Cablu gasesti cu 5 RON




  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Il gasesti precis si in RO, nu se poate sa nu-l gasesti. Pentru a vedea cm arata, uite un link:
    http://www.ramelectronics.net/html/usb_serial.htm

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu

    Multumesc de informatii SatWien..iti mai trimit un pm.

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trimite-l repede ca pana in weekend nu mai intru pe aici ...

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: CABLU

    Quote Originally Posted by joliyyy
    Problema este ca nu am..este model mai vechi.... Are cineva idee este scump? Se gaseste?
    Daca am inteles bine, vrei sa spui ca laptopul e model vechi si nu are mufa RS232. Dar tocmai modelele vechi au mufa seriala, cam in ultimii 4-5 ani nu se mai fac laptopuri decat cu USB. Atentie la adaptoarele USB-serial, nu toate se potrivesc, trebuie sa incerci mai multe si sa te interesezi de posibilitatea returnarii lor in caz ca nu merg.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu null

    Kroky,multumesc de sfat; Iti mai trimit un pm.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @joliyyy

    De unde esti frate, in ce zona folclorica esti? Daca esti pe-aproape te ajut eu cu un adaptor.

    @all

    Ultimele modele de laptoape HP (nc 6120, 6220) au si port serial. Vechiul laptop, HP Compaq 9010 nu avea.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy/Cluj
    Posts
    440
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Pot folosi un cablu nullmodem la un laptop?

    Quote Originally Posted by joliyyy
    Inttebarea este daca pot folosi un cablu nullmodem la un leptop sau imi trebuie un convertor USB-Rs 232 ?
    frate daca ai nevoie asta e cel mai bun eu il folosesc de 5 ani si nu am avut probleme
    Ilusion.Clarke-Tech 2100/2500/3100/5100,Ilusion,Vantage,AbIpBox,Unixbox,Doulabs importator ,cas3 ,etc....

  12. #12
    Einstein Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    149
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stelrob> Frate ce ai pus tu aici este adaptor RS 232 - USB. Omului ii trebuie un adaptor care sa-l bage in portul USB al laptopului si sa conecteze la el cablul nulmodem pentru receiver.

  13. #13
    Einstein Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    149
    Posts Thanks / Likes

    Default

    aha

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu uitati ca un cablu are doua capete. Adaptorul din poza de mai sus se potriveste in mufa de la receptor apoi se poate pune in el cablul USB.
    Daca merge sau nu, nu stiu. Eu am serial si la laptop, un Dell Inspiron 8600 din 2004.
    Gigel


  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default cablu

    Nrares ai un pm. Cine ma poate ajuta ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cablu nullmodem db500s
    By polly75 in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 15th October 2006, 05:04
  2. Replies: 0
    Last Post: 13th April 2006, 20:22
  3. max tv-ce cam, pot folosi?
    By leventenagy in forum RDI - Satelit
    Replies: 8
    Last Post: 24th February 2006, 10:58
  4. Se pot folosi 2 LNB-uri cu DigiTV ?
    By cconiac in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 7
    Last Post: 29th January 2006, 11:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top