Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: Ajutor

  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor

    Salut,

    Am si eu o singura nelamurire: mi-am luat zilele trecute un kit DIGI, si a venit o firma de instalari sa-l monteze, numai ca din cauza unui balcon care-l am in fata baietii au gasit semnal pe FOCUS de 70% iar pe DIGI nimic!
    Cum este posibil asa ceva? Din cate stiu eu si FOCUS si DIGI sunt pe acelasi satelit.
    Este posibil sa fie defect receptorul de la DIGI?

    Ce ma sfatuiti sa fac?

    Multumesc anticipat!

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu sunt pe acelasi satelit, doar ca ambii sateliti in aceasi pozitie (oarecare vecinatate). Dar asta nu inseamna ca si calitatea semnalului sa fie aceasi. Chiar nu e surprinzatoare aceasta constatare privind diferenta de nivel al semnalului celor doi provideri.

  3. #3
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Focus e pe Thor 3 (0,8°W) iar Digi pe Intelsat 10-02 (1,0°W). Diferenta de 0,2° poate face diferenta si oricum spotul de emisie Focus se pare ca e mai puternic decat cel Digi.

    Detalii suplimentare:
    http://www.lyngsat.com/
    http://en.kingofsat.net/

  4. #4
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    a venit o firma de instalari sa-l monteze
    cumpara citeva beri si cauta pe cineva cu experienta si vei fi uimit de rezultate.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United States of Europe
    Posts
    17,549
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Ajutor

    Quote Originally Posted by mpo79
    Salut,

    Am si eu o singura nelamurire: mi-am luat zilele trecute un kit DIGI, si a venit o firma de instalari sa-l monteze, numai ca din cauza unui balcon care-l am in fata baietii au gasit semnal pe FOCUS de 70% iar pe DIGI nimic!
    Cum este posibil asa ceva? Din cate stiu eu si FOCUS si DIGI sunt pe acelasi satelit.
    Este posibil sa fie defect receptorul de la DIGI?

    Ce ma sfatuiti sa fac?

    Multumesc anticipat!
    Daca merge Focus, trebuie sa se vada si Digi...

    dupa cum a spus un antevorbitor, cauta instalatori seriosi...
    Salut Prieteni!


  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    verifica inclinatia lnb-ului . acolo chiar se poate face diferenta .

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din experienta sistemului propriu: datorita conditiilor vitrege (foarte multa vegetatie in fata antenei si fara posibilitate de a muta antena in alta parte), nu receptionez in acest moment decat TP2 de la Focus (11727.00 - V - 28000) si asta la limita (S=65-70%, Q=64-68%). Celalalt TP de la Focus (12149 - V - 28000) nu intra deloc (S=15%, Q=0)!
    Acelasi lucru se intampla si cu Digi, adica nu intra aproape deloc, deci situatia este asemanatoare cu cea a colegului care a deschis topicul.
    Credeti-ma ca antena mea a fost reglata la sange de un prieten de pe forumul asta care stie meserie si are si sculele necesare, nu un simplu amator ca mine!
    O cu toata alta situatie este cu BOOM care intra fara probleme (Q>80% pe toate TP-urile).
    Concluziile trageti-le singuri!

  8. #8
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Urca antena sus de tot......
    Eu din cauza unor craci (crăci nu craci) de plopi aveam semnal pe Focus 80% iar DIGI 20-30%....
    Am mutat antena.
    Baga frecventa EDUSAT si vezi semnalul. Daca e OK, reglajul e bun, esti pe INTELSAT.
    Succes.
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ajutor
    By bmihai500 in forum DREAMBOX
    Replies: 0
    Last Post: 23rd November 2006, 11:31
  2. ajutor
    By isr2002 in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 28th February 2006, 01:31
  3. va rog frumos ajutor ajutor dbox1
    By gargarita in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 23rd December 2005, 08:54
  4. Ajutor
    By fausta in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 13th June 2005, 16:45
  5. Un pic de ajutor
    By kangoo in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 1
    Last Post: 21st April 2005, 14:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top