Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default Calitate semnal audio in pachetele RCS-Digi TV.

    Cu multa vreme in urma cineva discuta pe acest forum despre posibilitatea tehnica de introducere a sunetului pentru unele canale in format dolby (AC3). Se pare ca multe s-au mai intamplat de atunci, dar mai putin acest aspect. Totusi se pare ca pentru proaspetele pachete destinate altor tari, acest lucru a fost posibil (vezi Spektrum TV Slovakia si HBO Slovakia). Acum stau eu asa si ma intreb cum si de ce acolo a fost introdus sunetul in format AC3 si la noi nu? Ma intreb, oare si diferenta de calitate video e la fel? Oare pentru noi cand se poate oferi mai multa calitate

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bun venit la bord!
    Iti spun asta pentru ca se vede ca esti nou pe aici, subiectul in cauza a aprins spiritele pe aici de mai multe ori, dar fara niciun rezultat. Pana una alta, operatorii nostri s-au multumit doar sa aiba cat mai multe canale in grila, in detrimentul calitatii. Trist dar adevarat!

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din pacate problema apare chiar de la posturile tv.tvr emit mono,antenele mono,trustul pro tv mono.hbo e stero dar nu si dolby.de unde nu este nu se poate da ac3
    boy2good

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    21
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca te inseli. Nu bag mana in foc, dar: HBO emite Dolby Surround, Pro TV stereo, restul nu stiu ...

    Dar sper sa nu ma insel eu.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din cate stiu si eu HBO emite anumite filme in format DOLBY. Cel putin asa arata programul acestui post.

    Cat despre celelalte televiziuni, nu ofera aceasta optiune de sunet Dolby, deoarece nu are la cine, in sensul ca nu cred ca exista cererea de preluare si retransmisie in Dolby, din partea vre-unui DTH. Din cate imi amintesc (sper sa nu ma insel) se spunea ca Digi preia semnalul de la anuminte televiziuni prin fibra optica. Deci semnalul audio poate fi cu usurinta oferit si Dolby pentru anumite programe unde acesta este disponibil (de ex. filme). Eu nu vad o dificultate prea mare din punct de vedere tehnic pentru o televiziune in a oferi acest lucru. Totul cred ca depinde de DTH-ul care preia. Daca ma insel as fi chiar incantat sa vad si alte pareri.

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    analizeaza streamul original al hbo si vezi daca transmit dolby.din pacate te inseli
    boy2good

  7. #7
    Maul, Darth Maul Teacher
    Join Date
    May 2006
    Posts
    212
    Posts Thanks / Likes

    Default

    HBO emite dolby prologic adica 2 canale audio, urmand ca daca ai decodor sa iasa un fel de simulare de dolby surround.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default Pana la Dolby si Ac3...

    Cred ca acum un an si jumatate scriam aici despre speranta de a avea sunet de calitate pe Digi. Cum se afirma mai sus multe s-au imbunatatit dar sunet ac3 nu avem. Imi place sa cred ca motivele sunt obiective si sa sper ca intr-un viitor cat mai apropiat ne vom bucura si noi de acest semnal.
    In schimb nu gasesc nici o explicatie obiectiva pentru diferentele extrem de mari de nivel sonor dintre canale. Cel putin pe Pro Cinema nivelul este atat de redus comparativ cu alte programe incat zappingul duce la cresteri extrem de mari de nivel audio. Nu cred ca este o problema prea greu de rezolvat, trebuie doar bunavointa.
    Dreambox 800HD PVR, Dreambox 500S, Parabola 1,85 m Al, 72E - 30W, LNB Invacom 0,3 dB, actuator Strong 24+, Moteck V-Box II + bineinteles, Digi Tv 1160NA

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Calitate ;intensitate -semnal
    By dannic in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 20th July 2006, 00:53
  2. Cantitate sau calitate la Digi?
    By ---®--- in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 47
    Last Post: 23rd March 2006, 14:24
  3. Calitate si semnal la Digi Tv
    By Imhotep in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 34
    Last Post: 8th February 2006, 10:34
  4. Calitate de kk la Digi Tv --- !!
    By ---®--- in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 21
    Last Post: 3rd February 2006, 17:42
  5. Calitate semnal 0 (la humax5400)
    By floare12 in forum SD Receivers
    Replies: 6
    Last Post: 17th January 2006, 01:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top