Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14

Thread: montura hh

  1. #1
    alex2000
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default montura hh

    Vreau sa va spun ce am patit si eu cu o montura hh. I-am montat la un prieten un hh.Dupa o saptamana nu m-ai putea sa schimbe de pe un satelit pe altul. Antena este montata pe o magazie de lemne.Pana in casa are cam 30 de metri.Ca sa fac o proba i-am pus un cablu scurt circa 7m,si merge! Am strins sculele am legat cablul lung am intrat in casa am pornit tv. receptorul si pauza. Nu-mi indica nici un semnal pe bare(am un humi 5400) si doar a mers pe acel tronson de cablu. L-am masurat si este bun. Cine ma poate ajuta cu niste sfaturi?
    Multe multumiri!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    los Angeles LA
    Posts
    406
    Posts Thanks / Likes

    Default

    una dintre posibilitati e sa fie dus LNB ,am patit si eu ,dar ca sa fii sigur pune din nou cablu de 7 metri si verifica bine mufele sa nu aiba scurt,
    strong 6xxx , progdvb , dreambox dm 500 s , lazer fta plus, kaon , ss2 , echolite 790 etc.

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Desfaci cablul lung ; verifici sa nu aiba scurt ; faci scurt la un capat si verifici continuitatea .

  4. #4
    alex2000
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Verificat lnb,cu altul nou! Poate sa fie ceva pus in scurt la motoras?

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca a mers cu cablul de 7 m => cablul de 30m defect .

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Always somewhere here
    Posts
    359
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167
    Daca a mers cu cablul de 7 m => cablul de 30m defect .
    Partial corect. Cablurile coaxiale folosite la receptia tv au atenuarea diferita pe metru in functie de frecventa. Nu vreau acum sa intru in amanunte. Important e ca la 30 m de cablu daca nici antena nu e de macar 1,1 m si LNB-ul cu zgomot cat mai mic atunci no chanse. Recomand cablu de calitate, macar RG 660, cu garantie de pastrarare a parametrilor macar 10 ani.
    Succes.
    Nici eu nu mai stiu ce am si ce-mi mai trebuie.

  7. #7
    alex2000
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Cablul folosit este marca Strong si a fost cumparat de la Prosat Cluj. Antena folosita offset de 0.90.

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema simpla :
    - Instaltia merge
    - Trece o saptamana
    -Instalatia nu merge
    - Se schimba cablul cu altul
    - Instalatia merge
    -Se pune cablul initial
    -Instalatia nu merge
    Uhhh ... grea problema ....cine draq m-a pus sa chiulesc de la scoala si sa stau pe internet
    si BER ul .... BER ul ..... cit e BER ul .....

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Always somewhere here
    Posts
    359
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema nu stiu daca este simpla. Spune alex200 ca antena nu mai poate fi rotita - poate fi cablu defect si din cauza aceasta montura HH nu primeste suficienta (sau de loc) tensiune si nu poate avea semnal de la LNB, nu spune daca pilonul este rigid si perfect vertical (esential la HH) pentru ca daca are o abatere cat de mica, se stie, nivelul de semnal scade drastic si atunci sigur ca la 7m de cablu inca mai merge dar la cca. 30... Nu cunosc caracteristicile cablului Strong, cum arata, cat de bine (si usor pentru oricine) se poate mufa, poate ca totusi este bun dar gresit mufat, mai ales daca are tresa putina si ecranajul din aluminiu de proasta calitate.
    Nici eu nu mai stiu ce am si ce-mi mai trebuie.

  10. #10
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    a patit un prieten,a inversat intrarile in motor lnb cu receiver.verifica si asta.

  11. #11
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf
    a patit un prieten,a inversat intrarile in motor lnb cu receiver.verifica si asta.
    ... cunoastem ...
    ... si culmea e ca si mergea (Kaon Focus + STAB) ...
    Morala? Nu incercati sa faceti montaje noaptea, la lumina brichetei

  12. #12
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sau chemati un bursuc in ajutor
    s-a demonstrat inca o data ca fumatul este daunator,afecteaza si motoare
    h-h

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    stadion Steaua
    Posts
    1,471
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf
    a patit un prieten,a inversat intrarile in motor lnb cu receiver.verifica si asta.
    Prietenul tau e k lumea ,apropo,cablul la mine e de peste 30m pina la motor,oala de 90cm lnb de 0,2 si nu am schimbat cablul inca de 5 ani.Am de la 68°E la 30°W nu am observat nici o diferenta de calitate a semnalului,posibil ca in urmtorii 2 ani sa ma gindesc sa imi inlocuiesc cablu ca deja or fi ruginit mufele pe el.Cablul se inlocuieste!

  14. #14
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by [email protected]
    Quote Originally Posted by nirolf
    a patit un prieten,a inversat intrarile in motor lnb cu receiver.verifica si asta.
    Prietenul tau e k lumea ,apropo,cablul la mine e de peste 30m pina la motor,oala de 90cm lnb de 0,2 si nu am schimbat cablul inca de 5 ani.Am de la 68°E la 30°W nu am observat nici o diferenta de calitate a semnalului,posibil ca in urmtorii 2 ani sa ma gindesc sa imi inlocuiesc cablu ca deja or fi ruginit mufele pe el.Cablul se inlocuieste!
    Daca te plicteste situatia asta in care totul merge perfect, incearca sa inversezi mufele LNB <--> receiver, o sa fie interesant ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Montura H-H
    By marexim in forum RDI - Satelit
    Replies: 15
    Last Post: 31st March 2006, 01:28
  2. montura h-h
    By duhuletz in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 15th March 2006, 11:45
  3. ce fel de montura ?
    By cozmozs in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 13th September 2005, 12:53
  4. Help montura HH!
    By vulcanescu35 in forum Placi DVB
    Replies: 6
    Last Post: 9th July 2005, 13:31
  5. Montura H-H please help !
    By traian+ in forum RDI - Satelit
    Replies: 8
    Last Post: 31st May 2005, 10:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top