Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Poze cu hh

  1. #1
    MAXX Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default Poze cu hh

    http://img226.imageshack.us/img226/237/img0047ko8.jpg
    http://img180.imageshack.us/img180/6784/img0046pi5.jpg
    in pozitia asta prind eutelsat w2
    blocu din fata mea are 8 et iar eu stau la 9

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    stadion Steaua
    Posts
    1,471
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu inteleg totusi ce vrei sa spui,dar trebuie sa functioneze asa cu blocul ala in fata ta.Am vazut caz si mai urit.

  3. #3
    Einstein Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    149
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta e pozitia antenei pentru Eutelsat W2

  4. #4
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    blocul din fata nu-ti face probleme.intrebarea este cum stai cu estul si cu
    vestul,ai ceva la fel de inalt

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: paze cu hh

    Quote Originally Posted by mak222mak
    http://img226.imageshack.us/img226/237/img0047ko8.jpg
    http://img180.imageshack.us/img180/6784/img0046pi5.jpg
    in pozitia asta prind eutelsat w2
    blocu din fata mea are 8 et iar eu stau la 9
    Daca tu stai la 9 iar blocul din fata are numai 8 etaje, teoretic ar trebui sa ai vizibilate maxima, asta doar daca nu cumva blocul de 8 etaje e mai inalt decat al tau ...

  6. #6
    Ex-Hermanstadt Master
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    74
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Esti sigur ca ti-ai reglat HH pe pozitia 0 grade pe satelitul cel mai sudic al zonei tale(Arabsat 26E, Astra 23.5E, etc.), deoarece este cam dubioasa pozitionarea antenei pe eutelsat w2, antena fiind rotita cam mult spre est..
    2. La cum arata poza, blocul din fata nu obtureaza foarte mult
    3. Care este problema ta? Semnalul, etc...

    Fi putin mai explicit

    Bafta
    Skystar 2 rev 2.3, Optibox 550s, Sunray Sr4, Gibertini OP 75, Offset 1,1m, Moteck HH SG 2100, Optibox HH DM2200

  7. #7
    MAXX Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema cea mare era ca nu o pot regla bine
    de prins prind eutelsat w2 si hotbird dar restu nu
    multam
    Am vizibilitate 100% dar tre sa ma mai chinui sa o reglez
    Sunt incepator

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Pitesti
    Posts
    543
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In mod sigur antena este pozitionata gresit dupa cum arata in poza ca prinzi Eutelsat w2, la tine punctul 0 (sudul magnetic ) este undeva la 10 - 13 * e , total eronat care ar trebui sa se afle la 26*e (ARABSAT 2B..)
    Incerc sa-ti spun cativa pasi sper sa te ajute:
    -pilonul pe care este montata montura h-h trebuie sa fie perfect dreapta verifici cu un poloboc pe ambele axe
    -fixezi montura pe pilon aprox la ora 12 unde apare soarele (sudul mag. 26*e aici trebuie sa fie cenntrul )
    -reglezi latitudinea monturi la 49 scrie pe partea stanga a monturi
    -reglezi prinderea antenei pe bratul monturi perfect dreapta pe brat este o linie te ghidezi dupa ea
    -pe satelitul arabsat 26*e cu receptorul fixat pe frecv 11642 h 27500 (MBC) misti usor in sus sau jos antena dupa ce ai slabito usor din suruburi pana iti intra semnal , nu ai spus ce receptor ai .
    -daca pilonul este drept ,antena este reglata cu punctul 0 pe 26*e cu semnal de 80-90% pe frecv de mai sus , antena ar trebui sa urmareasca curba corect pe care se afla satelitii in intervalul 30*w-75*e
    -scuze pentru exprimarea mea ca
    sper sa te ajute dar mai revino cu detalii ,succes.
    VU+SOLO SE V2,DM 800hd Triax TDS110 H-H Inverto bk ultra
    ..........95*e >>>>>>0<<<<<< 45*w..........

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Timisoara
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pana una alta omul nu a precizat unde locuieste, asa ca de unde sti voi ca ar trebui sa aiba sudul pe Arabsat sau Astra 3. Poate ca nu locuieste in Romania si poate ca sta in Londra de ex. si atunci situatia se schimba. Ideea e ca ar trebui sa precizeze acest lucru care este foarte important.
    TM-Ant. Kovosat 1.4M, LNB MTI 0.8dB, Echostar AD-3600-IP VIACCESS, FreeCAM 2-20, Season Interface, Digisat Pro, Satlook Micro+, etc.

  10. #10
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Indiferent unde ar locui, reglarea unei monturi H-H se face plecând de la punctul 0 (home). E problema lui ce satelit are pe direcţia aceasta.
    Dacă te forţezi puţin o poţi face şi altfel, dar munca este mai mare şi poziţionarea va face ca antena să meargă prea mult spre una din direcţii şi prea puţin spre cealaltă direcţie.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  11. #11
    MAXX Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    locuiesc in bucuresti si am un echolite 770
    mai am o intrebare -Credeti ca suportu de antena va tine si montura si antena ?....ca eu stau cu frica sa nu o ia in jos cu totul
    Multam

  12. #12
    MAXX Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen
    Indiferent unde ar locui, reglarea unei monturi H-H se face plecând de la punctul 0 (home). E problema lui ce satelit are pe direcţia aceasta.
    Dacă te forţezi puţin o poţi face şi altfel, dar munca este mai mare şi poziţionarea va face ca antena să meargă prea mult spre una din direcţii şi prea puţin spre cealaltă direcţie.
    cum altfel ?

  13. #13
    MAXX Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by AG.LAUR
    In mod sigur antena este pozitionata gresit dupa cum arata in poza ca prinzi Eutelsat w2, la tine punctul 0 (sudul magnetic ) este undeva la 10 - 13 * e , total eronat care ar trebui sa se afle la 26*e (ARABSAT 2B..)
    Incerc sa-ti spun cativa pasi sper sa te ajute:
    -pilonul pe care este montata montura h-h trebuie sa fie perfect dreapta verifici cu un poloboc pe ambele axe
    -fixezi montura pe pilon aprox la ora 12 unde apare soarele (sudul mag. 26*e aici trebuie sa fie cenntrul )
    -reglezi latitudinea monturi la 49 scrie pe partea stanga a monturi
    -reglezi prinderea antenei pe bratul monturi perfect dreapta pe brat este o linie te ghidezi dupa ea
    -pe satelitul arabsat 26*e cu receptorul fixat pe frecv 11642 h 27500 (MBC) misti usor in sus sau jos antena dupa ce ai slabito usor din suruburi pana iti intra semnal , nu ai spus ce receptor ai .
    -daca pilonul este drept ,antena este reglata cu punctul 0 pe 26*e cu semnal de 80-90% pe frecv de mai sus , antena ar trebui sa urmareasca curba corect pe care se afla satelitii in intervalul 30*w-75*e
    -scuze pentru exprimarea mea ca
    sper sa te ajute dar mai revino cu detalii ,succes.
    locuiesc in bucuresti si am echolite 770

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Pitesti
    Posts
    543
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca va uitati mai bine la poze va dadeati seama ca suntem in Romania , se vede chiar si o Dacia .
    Daca suportul (teava)nu este bine prinsa pe terasa sau se poate misca la vant , atunci te muncesti degeaba.
    Prinde teava rigid dar perfect vertical ,monteaza antena dreapta pe teava monturi, regleaza latitudinea la montura la 49*, la ora 12 pe directia soarelui misti de antena din pozitia dreapta in sus pina intra semnal dar trebuie sa ai receptorul si tv langa tine sa reusesti altfel incearca cu rabdare vei reusi dar tine cont de aceste indicatii .
    Daca punctul 0 (arabsat26*e)este reglat cu semnal perfect si ai suportul drept atunci ai puso de butonat ,grabestete ca ai ce vedea pe astra 19,2*e sau hispasatul 30*w
    Eu zic sa tii cont de sfatul oricui de pe acest forum , chiar daca uni mai fac bascalie de incepatori ,nu te supara ,ai numai de invatat
    VU+SOLO SE V2,DM 800hd Triax TDS110 H-H Inverto bk ultra
    ..........95*e >>>>>>0<<<<<< 45*w..........

  15. #15
    MAXX Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc foarte mult /Am reusit sa reglez antena

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Poze pe forum
    By SLAman in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 6th January 1970, 04:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top