Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default AJUTOR SfatLNBuri, CAMuri universale, Receptore si programar

    Buna
    am si eu nevoie de citeva sfaturi.
    Vreau sa-mi cumpar echipament pentru a receptiona maximul de canale codate/free de pe Hotbird si daca imi mai ramin bani sa mai iau o antena sa prind canalele romanesti de pe sat, dar doar daca exista vreun mod sa platesc un singur abonament pentru doua TVuri.
    Cred ca o sa gasesc cam tot ce am nevoie la Peruvision dar daca cunoasteti shopuri cu preturi mai bune Va rog sa-mi spuneti.
    Locuiesc in Neamt si vreau sa cumpar o parabola de 1,9m dar nu stiu ce LNB sa iau. Vreau sa-mi spuneti ce marca/model sa iaustiind ca trebuie sa performeze bine la schimburi majore de temperatura?
    Sa trecem la receptor, sint indecis intre "Dreambox DM500", "Techview 2050FAE" si "Kaon KSC570CI+Reality CAM" si ce modul+programer.
    Reality Cam e bun de ceva?
    Daca iau Dreamboxul trebuie sa iau si Dragon modulul separat sau e destul cel intern?
    La ce foloseste portul Ethernet de pe unele receptoare?
    In medie de cite ori pe luna trebuie actualizat ?
    In final pot sa clonz vreun DTH romanesc ca sa vad pe doua Tvuri sau sa ramin la jaful de cablu la care's abonat?
    Sper ca n-ati adormit
    Merci

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dac-ti poti permite ia Dreambox DM500s - nu mai trebuie altceva la el ( CAM ) si poti folosii si cartele - celelalte variante costa cam tot atit dar sint mai putin flexibile .
    Va trebui sa ai ( cel putin temporar ) legatura la net - de unde DM ia sw- cind providerii schimba cite ceva in sistemul de criptare sau legatura permanenta pt a participa la o ,, imparteala " a cardurilor .
    O cartele la : mai multe receiver ( fiecare tv cu receiverul lui ) - poate Dreambox / dbox2 sau receivere Echolite/Echosmart 790
    Vezi sectiunile Dreambox / dbox2 si Receivere
    LNB - unul nou , cam toate sint acelasi lucru .
    Shoping online - banere pe ********

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merci de reply
    deci daca iau Dreambox DM500 nu-mi mai trebuie CAM si nici Loader Cardul si se poate updata conectind receptorul direct la calculator?
    La ce foloseste portul Ethernet?
    Ce se poate intimpla in timpul update-ului? Ce trebuie sa nu fac
    In legatura cu LNB -ul Universal sau Quattro?
    La LNB-urile pe care le-am mai avut am avut intotdeauna probleme primavara si toamna cind temperaturile fluctuaza foarte mult.
    Nu a mai observat nimeni asa ceva?
    thanks

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mat Rix
    deci daca iau Dreambox DM500 nu-mi mai trebuie CAM si nici Loader Cardul si se poate updata conectind receptorul direct la calculator?
    Nu mai trevuie .
    Quote Originally Posted by Mat Rix
    La ce foloseste portul Ethernet?
    Leaga DM cu alte DM uri sau PC prin intranet / internet
    Quote Originally Posted by Mat Rix
    Ce se poate intimpla in timpul update-ului? Ce trebuie sa nu fac
    Vezi manualul
    Quote Originally Posted by Mat Rix
    In legatura cu LNB -ul Universal sau Quattro?
    LNB Universal; Quatro este in principiu pt instalatii colective

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci de reply,
    cu toate ca am probleme cu ochii am reusit sa citesc citeva pagini din forumul dreambox500, tot n-am inteles ce se poate intimpla daca se ia electricitatea cind incarci imaginea?
    Tot citind am aflat ca noua varianta de Dreambox500 are tuner ALPS fata de Philips in varianta precedenta. Care e mai bun?
    In plus am mai gasit un receiver pe net ca pret performanta se apropie mult de Drambox500, ma refer la "AB IP Box 200 S" dar nu am inteles daca acest receiver trebuie sa ramina conectat la net permanent in timpul vizionarii.
    Esti sigur ca cartelele de la providerii de la noi nu se pot face ca oaia Dolly?
    Mam saturat de paduchii de pe cablu.
    ciao

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Cind faci update la receiver ( maxin 5 minute ) si se ia curentul ? - probabil service . La receiverele bazate pe linux ( DM / Ap IP box 200 = Relook 200 - parca ) sint probleme numai cin schimbi imaginea ( sw de baza ) .
    2. Versiunile de DM 500 - acelasi lucru ( diferentele sint ,, subiective " )
    3. Nici un receiver nu necesita net permanent -- decit in cazul CardSharingului ( adica folosesti la decodarea anumitor canale date din cardurile unor ,, binevoitori " de pe net .)
    4.Nimeni nu a afirmat public sau altfel ca este genetician , dar multi au legaturi permanente la net

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bine
    am inteles. Daca se ia curentul in timpul updateului crapa toate.
    Noroc ca am UPS, mai ramine sa gasesc un mod sa-l conectez la UPS.
    Ce nam inteles "AB IP Box 200 S" e tot un Dreambox si esti sigur ca nui trebuie net non stop fiindca are IP in nume.
    Si dintre cele doua Dreambo-uri vechi(tuner Philips), noul(tuner Alps) si AB IP Box 200 S care are tunerul mai sensibil?
    Scuzama ca iti dau atitea batai de cap

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mat Rix
    Bineam inteles. Daca se ia curentul in timpul updateului crapa toate.Noroc ca am UPS, mai ramine sa gasesc un mod sa-l conectez la UPS.
    Super . Prin triplustecher - receiverele consuma max 50 w
    Quote Originally Posted by Mat Rix
    Ce nam inteles "AB IP Box 200 S" e tot un Dreambox si esti sigur ca nui trebuie net non stop fiindca are IP in nume.
    Sigur.
    Quote Originally Posted by Mat Rix
    Si dintre cele doua Dreambo-uri vechi(tuner Philips), noul(tuner Alps) si AB IP Box 200 S care are tunerul mai sensibil?
    Diferentele sint neesentiale . In conditii normale nu o sa-ti dai seama .

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Reciao
    am observat ca AP IP200S are cpu IBM 405 in timp ce Dreamboxul are IBM 250, esti sigur ca nui mai rapid la schimbarea canalelor mai ales a celor criptate?
    bye

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fabricant procesor : IBM
    Denumire ( catalog ) : STB 02500
    Denumire curenta : Vulcan
    Componenta ( grosso modo ) : - microprocesor Power PC 405 + unitate prelucrare digitala a stream ului DVB .
    Dupa cum vezi este acelasi tip de procesor .

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da ai dreptate, sunt aceleasi
    Iti multumesc mult ca ati avut atita rabdare sa-mi explicati
    bye

    PS
    De unde trebuia sa-mi i-au parabola, le-au terminat si nu mai aduc dimensiuni mari 180-220cm.Poate sa-mi spuna cineva unde as gasi astfel de parabole si sa fie cit mai aproape de Roman.

  12. #12
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    David si Kovacs la Miercurea Ciuc. Acolo e cel mai aproape pentru a lua ceva de calitate. Desi sunt din Bacau eu unu nu stiu nici un magazin ce comercializeaza ceva calitativ.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am fost pe situl David si Kovacs dar nu au nimic mare si de calitate
    Inca o data, caut o antena parabolica itre 180-220cm la un magazin cit mai aproape de Roman.
    mecy

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai experienta ( si posibilitati ) in asamblari/montari vezi la mts.ro antena 1,8m din petale , daca nu vezi ce operatori mici de cablu au tras cortina prin zona .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. camuri !!!
    By monalisa in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 17th November 2006, 19:23
  2. Camuri
    By ombre in forum Shop
    Replies: 6
    Last Post: 17th November 2006, 18:33
  3. CAMURI - Intrebari
    By armandino in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 3rd January 2006, 12:10
  4. Replies: 4
    Last Post: 20th July 2005, 12:31
  5. Replies: 1
    Last Post: 16th June 2005, 23:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top