http://www.realitatea.net/index.php?stire=16206

Marţi 05 Septembrie 2006, 09:40
Mozilla a lansat joi o a doua versiune beta a următoarei generaţii a browserului său Firefox 2.0. Această versiune le este destinată dezvoltatorilor şi are scopul de a genera mai mult feedback, ca şi de a aduce o serie de remedii ale unor bug-uri funcţionale din versiunea Beta 1, lansată īn iulie.

Termenele de lansare ale Firefox 2.0 continuă să se amāne, versiunea Beta 2 fiind lansată cu o săptămāna mai tārziu faţă de data anunţată iniţial, 23 august.

Versiunea Release Candidate 1 este acum programată pentru 19 septembrie, iar lansarea versiunii finale, programată pānă acum pentru 24 octombrie, nu mai este specificată pe foaia de parcurs a Mozilla.

Iniţial, browserul trebuia să fie lansat īn luna august. Dezvoltatorii au īnsă nevoie de mai mult timp pentru a elimina bug-urile din noile funcţii integrate īn browser, precum spell-checker-ul integrat īn limba engleză.

Unele funcţii din versiunea alfa a browserului nu se vor mai regăsi īn versiunea finală. Caracteristici precum un sistem īmbunătăţit de gestionare a bookmark-urilor sau a istoricului au fost eliminate, dar ar putea apărea īntr-o versiune ulterioară a aplicaţiei.

Versiunea 2.0 a Mozilla Firefox va aduce īnsă şi noutăţi, printre acestea aflāndu-se un instrument anti-phishing (funcţionalitate care se regăseşte şi īn Opera 9 şi va fi prezentă şi la IE 7), căutare integrată şi navigarea īn tab-uri īmbunătăţită.