Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default ALTDVB+HH DiSEqC...HowTO

    Cine imi spune cum pot face config in Altdvb, pentru a seta Astra 19,2 ca sat de referintza 0 , si cum se face Gotox, sa mut pe altzi satelit.
    Am pus driver 4.4.0 Patch by MiBi, si SSDIseq1.9. Misc antena dar nu am controlul ei. Merge aiurea

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am motor Strong SRT DM-2100, ce tip de motor aleg in config, am ales Moteck SG2100 dar mai sunt inca 3 tipuri, nu stiu daca e bine, mai e un model Generic Diseq.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit sa mut antena acuma merge! era o mica problema legata de raglarea ei fata de pozitia satelitzilor, DAR....................ca totdeuana exista un astfel de DAR, am un mesaj de la SS2DiSEqC ca zice (e o fereastra mica) Satellite 0.0 E) 0000 Missing command, please configure ! si buton OK, adica mai lipseste ceva. Si nu pot, sau nu e posibil ca la un receiver obisnuit sa schimbe satelitul in momentul in care selectez un program TV, schibarea sa se faca automat?
    Acuma intru in SS2DiSEqC aleg satelitul, dau comanda Gotox si merge pe satelitul cautat, dar vreau direct sa faca asta ((
    TKS

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am ajuns pana la Hispa 30 W URAAAAAA :0 Am gasit in AltDvb Tools un meniu de Diseq. Lista de satelitzi de pana acuma am avuto fara sa folosesc HH. AM vazut ca la adaugare satelit mai se poate opta pentru HH. Tre sa sterg lista ce o am si sa refac satelitii dar cu aceasta optiune?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am ajuns pana la Hispa 30 W URAAAAAA :0 Am gasit in AltDvb Tools un meniu de Diseq. Lista de satelitzi de pana acuma am avuto fara sa folosesc HH. AM vazut ca la adaugare satelit mai se poate opta pentru HH. Tre sa sterg lista ce o am si sa refac satelitii dar cu aceasta optiune?

  6. #6
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi ca ai reusit de unul singur? Baiat de baiat! Salvarile din diseqc 1.9 sunt respectate "cu sfintenie" de cel al AltDVB-ului. Astfel nu poate nimeni de pe rdi sa se laude ca a pus umarul la realizarea te. Aici s-a ajuns cu forumul.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu imi bat capu cu SS2 de o zi, am ceva "boacane" la activ . TSt pana vezi ca merge, cu conditzia sa nu se strice. Ce e interesant , cu receiveru nu am reusit sa ajung la HIspa asa usor, ba era sun Hispa, ba deasupra lui. Am observat ca DACA STI LOCATIA CORECTA IN CARE TE AFLI POTZI FOLOSI SS2 PE POST DE "BOLOBOC", adica ce am facut eu :
    AM setat HH din calc pe astra 19,2 si nu corespundea cu ce aveam eu pe receiver setat, asa ca am lasat setarea facuta HH-uli de calculator, am legat inapoi pe receiver fara ca pe acesta sa fie activat motorul, dupa care uitandu-ma la receiver, la barele de semnal, am slabit putzin suruburile cat sa mut tot ansamblu antena+motor pana am obtinut semnal , dupa care BINGO merge ca uns de la 42 E pana la 30 W, cel putzin atat am incercat. MAi am de rezolvat problema cu SCHIMBAREA SATELITILOR DIRECT DIN LISTA DE PROGRAME, dar asta din cate am vazut inseamna sa sterg toti satelitzii, si sai adaug din nou insa folosind optiunea DiSEqC 1.2 di meniul SCAN. DACA POATE SA CONFIRME CAREVA?!?!?? PLS

    TKS

    PS: Ma simt bine cu AltDvb ))

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ..nu trebuie sa stergi lista de canale....o poti folosi indiferent de setari....
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu stiu cum sa fac sa se miste antena in Altdvb la selecatrea programului TV, daca setez la Scan Add sa fie satelitul cu opt Diesqc1.2, cand scanez lista de transp nu ramane fixat pe satelit , se muta la altul probabil cel din SS2DiseqC.dll probabil

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    55
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu folosesc ss2diseq 1.9 cu alt dvb si am setat jos la positioner sa citeasca din diseq si se misca singura cand apesi canalul de pe alt satelit numai ca nu iti arata miscarea trebuie sa astepti pana ajunge antena acolo

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si atuncea nu mai trebuie sa pun SS2DiSEqC.dll in plugin ? pun numai SS2DiSEqC.exe din pachetul SS2DiSEqC v1.9, pentru ca altfel misc antena din Tools/Altdvb da se pare ca misca .dll in alta directie, deci se incurca cele doua programe....
    Astept alte experiente...

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma repet..daca folositi AltDVB nu aveti nevoie de SS2diseqc v1.9 by MiBi..pt ca AltDVB are Diseqc 1.2 integrat....aveti nevoie doar de SkyNet.sys (by MiBi) inlocuit in Windows/sistem32/drivers/
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Domnilor,
    Lamuriti-ma si pe mine.Am un Strong SRT12maxi si am setat Astra 19.2 la pozitia 0 . Cate grade est-vest ma pot deplasa cu antena si care sunt satelitii limita care se pot receptiona. Mentionez ca miscarea antenei o fac din telecomanda si nu din placa ss2.


    Multumesc.

    Respecte maxime
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce de-anpixu' merge DiSEqCu' pe Altdvb. NU REUSESC sa tzin pe pozitie satelitul in timp ce-l scanez, se duce la masa-n praznic , nu stiu de ce
    NU e nimeni sa explice cum se face configurarea incepand de la setarea pe pozitia 0 pana la 2,3 satelitzi macar, da care sa mearga.

    Eu ce am facut:
    1. Am pus motorul pe 0
    2. am ales satelitul 19,2 in config am ales antena FIX(mai sun ceva Mobile 1, Mobile 2, Mobile...),jos in aceeasi fereasstra la Positioner am ales Diseq1.2, am memorat pozitia 1
    3. am dat ADD pentru al 2 satelit Hotbird, si am facut config ca la 2. ii dau scan si SE PLIMBA AIUREA, imi trebuie selectari succesive pe tools/DiSEqC1.2 sa pot face ceva


    SI NU MERGE PRIN SELECTAREA CANALULUI TV.punct

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ALTDVB 2.1 pe SS2 probleme cu DiSEqC
    By mitech in forum Placi DVB
    Replies: 4
    Last Post: 3rd September 2006, 20:51
  2. Pt. ALTDVB -Ajutor cu un diseqc switch 2x1
    By cmmarcu in forum Placi DVB
    Replies: 6
    Last Post: 24th April 2006, 16:05
  3. AltDVB 2.0- Diseqc 1.2 & HH merge OK
    By yanq in forum Placi DVB
    Replies: 9
    Last Post: 30th January 2006, 11:24
  4. Replies: 1
    Last Post: 23rd November 2005, 13:03
  5. Sharing - HOWTO
    By crisbig in forum DREAMBOX
    Replies: 0
    Last Post: 16th November 2005, 17:07

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top