Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default probleme cu dreambox-ul 500 s la configurarea motorului

    nu reusesc sa configurez motorul h-h Strong SRT2100 pentru dreambox 500 s ---meniu setup-->service searching--->satellite configuration (aici la lnb -uri dau 1,2,3 etc. la satelitii pe care vreau sa-i vad ,salvez )--->motor config ,dau nr. fiecarui satelit +pozitia orbitala (ex: la hotbird 13 est ,pozitia orbitala 130 etc. ) salvez ,dupa care intru in next page--->aleg satelitul ,transponderul ,mut antena din telecomanda pina intra satelitul cautat (se autobifeaza lock si sync dau pe search (tasta albastra de pe telecomanda ) salvez cu store (tasta verde ) dupa care intru pe scanare automata transponder ,repet operatia cu fiecare satelit ,lasfarsit cand vreau (din meniul sateliti)sa mut de pe un satelit pe altul nu se duce pe alt satelit .CARE AR PUTEA FI CAUZA ? VA ROG NU LASATI UN INCEPATOR ,AJUTATIL VA ROG .MULTUMESC PT .EVENTUALELE RASPUNSURI .MULTA BAFTA .

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat cu Motor Config ?
    Cauti coordonatele geografice pt. locatia ta si introduci settings cu Dreamboxedit .
    Nu cunosc motorul asta si nu stiu daca poate gotoxx/usals.




    http://www.heavens-above.com/selectt...ecified&TZ=CET

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default probleme cu dreambox-ul 500 sla configurarea motorului

    mersi wambertos ,te rog ajuta-ma cu setarile si cu dreamboxedit ,cu stima .

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dreamboxedit gasesti aici: http://dreambox.happyllama.com/
    Lista canalelor gasesti pe RDI la Dreambox Files http://www.********.com/uploadshow.php?id=6

    Sau aici: http://www.humaxsettings.tk/

    La setarile motorului nu fa nimic altceva decit ce vezi mai sus in screenshot!
    Introduci coordonatele orasului tau si daca motorul stie gotoxx, va merge ,cu conditia ca antena sa fie bine reglata.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default probleme cu dreamboxul 500 s la configurarea motorului

    multumesc mult pt.sprijin ,problema e ca nu prea stiu cum sa fac cu setarile (am ales lykra din 20.04) in dreamboxedit

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pornesti Dreamboxedit si incarci settings(dupa dezarhivare).
    Intri la Option si la Profile. Introduci IP de la Dreambox+user+password, faci un test
    de conectie, memorezi setarile si inchizi,
    Apesi pe butonul FTP si incarci lista in Dreambox(Send to Dreambox) apoi apesi pe Reload Settings si gata.

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Belgium
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut

    peronal am incercat ambele variate - adica intr-un motot tip H-H cu functia GoTo xx si cu cautare manuala a satelitilor (odata antena bine pusa pe parabola corecta) - si pot sa spun ca desi GoTo este apetisant (se duce singur la ce satelit vrei) - acum prefer cautarea manuala... cred ca totusi acele mici erori de pozitionare devin totusi importante... BER-ul e mai mic acum, iar pixelizarea mai rara...

    deci ce iti recomand sa faci - dupa ce ai antena bine pozitionata - sa incarci cu DreamBoxEdit lista de canale completa - cred ca eu am gasit pe net ceva de genul 90E - 62W dupa care sa cauti satelitul la mana cu memorizarea pozitiei fiecarui satelit ce il vrei... (si care iti este in raza de actiune)

  8. #8
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mi se pare aiurea ca atunci cănd pot pune pe pilot automat să dau tot la manivelă. Dacă motorul ştie GotoX (USALS), e suficient să introduci coordonatele exacte ale locului (eu am folosit Google Earth ) şi totul va merge fără probleme dacă antena e montată perfect. Folosesc Moteck SG2100A (lngă DM500S Gemini 3.10 maxvar) şi nu am avut nici un fel de probleme pnă acum.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Belgium
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai nu dai deloc la manivela... odata salvata pozitia satelitilor se duce singur unde trebuie... sau daca tii neaparat la GoToxx trebuie ajustat apoi un acord "fin" manual...

    apropo - daca rescriu o imagine - am trecut de la 2.90 la 3.00 cu antena pusa pe orbita de initial de meseriasii firmei - deci corect, am dat un factory reset, si apoi am gasit corect satelitii, la functia GoTo O cand ar trebui sa se fixeze pe 0 la motor, se duce la dracu in praznic - la vreo 10 E... de asta am abandonat GoToXX... adica avea decalati toti satelitii cu vreo 10 mai la est... desi cand sunt pe satelitul de 1W imi indica ok - adica apropape 0 pe motor si cu nasul spre sud - tinand ca eu sunt numai la 4.8 mai la est de greenwich... iar daca il misc din montura se duce dracu curba parobolei... deci am lasat asa...

    apropo, cum se poate instala o imagine complet noua? ca si cum ar veni din fabrica adica - cand am trecut de la 2.90 la 3.00 pastrase setarile, iar apoi le-am sters prin factory reset...

    merci

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @cristid

    Metoda ta e ultra complicata si e bullshit.
    Daca pui in fiecare saptamina un image nou...pofta buna la setat fiecare satelit in parte.
    Daca antena ta e montata de profesionisti si fiecare satelit e decalat cu 10 cind folosesti gotoxx, atunci faci tu o greseala. Definitv!

    Folosesc gotoxx de cind a aparut Dreambox si nici prin cap nu mi-a trecut sa
    pun satelitii manual.

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @cristid

    Banuiesc ca ai instalat image cu FlashWizard si ai bifat SmartSettings Copy from active image , de aceea si-a pastrat setarile.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    los Angeles LA
    Posts
    406
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si , ca sa nu mai muncesti si a doua oara , salveaza fisierul var , sau daca ai nevoie doar de configuratia motorului , salveaza fisierul din var/tuxbox/config/enigma/ config
    strong 6xxx , progdvb , dreambox dm 500 s , lazer fta plus, kaon , ss2 , echolite 790 etc.

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Belgium
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc mult pt sfaturi...

    nu - am incarcat imaginea prin FTP si apoi am dat instalare manuala a imaginii fara sa am nici o optiune de bifat...

    si nu a mers cu salvarea var-ului, pur si simplu erau decalate toate pozitiile din motor cu 10 grade mai la est... iar daca misti montura, dereglezi curba, adica la est vei fi peste curba, iar la vest sub ea... asa ca am luat-o ca atare...

    motorul e un simplu motor "prost", sau are in el stocate anumite pozitii? cum s-ar putea restarta?

    eu fiind in belgia - cei care iti vand scula si o monteaza sunt super secretosi - practic nu iti explica nimic - descpre decriptare nu se vorbeste, desi toata lumea stie de ce iti cumperi dreambox...

    cum nu am acces internet decat indirect - adica nu acasa, ci trebuie sa stochez datele pe un Stick USB, as fi interesat sa stiu daca ar fi o alta posibilitate decat CS (si bien sur, abonamentul ) pt pachetul TPS sau Canal+...

    un card cumparat din tara la maxTV am inteles ca va functiona normal cu dreamboxul inserand cartela in slot cu un cam instalat... cei de la tehnic de la maxTV nu au raspuns la mail - se pare pt ca nu ai voie sa vinzi decat pt cei din romania...

    ma scuzati, am citit destul de mult forumul ********, am totusi inca o gramada de intrebari...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Probleme cu inregistrarea la dreambox
    By Machspeed in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 6th February 2006, 20:02
  2. Probleme cu legatura progr.FTP la Dreambox
    By LAURI in forum DREAMBOX
    Replies: 7
    Last Post: 31st January 2006, 13:27
  3. probleme dreambox 500
    By papilllon in forum DREAMBOX
    Replies: 6
    Last Post: 11th August 2005, 17:21
  4. Cum reseteaza limitele motorului SM2D12
    By soporan_emil in forum RDI - Satelit
    Replies: 22
    Last Post: 6th July 2005, 13:17
  5. Ajutor cu configurarea Sirius 2 at 4.8E
    By obywans in forum RDI - Satelit
    Replies: 5
    Last Post: 30th May 2005, 07:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top