Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default Conectare DM500 n LAN: ncepator!

    Salutăm secţiunea prezentă şi ne luăm "la revedere" de la "Receptoare Kaon".

    Am intrat de cteva zile "n posesie" şi am nceput să-mi fac veacul pe aici ca să fac "piticul" să meargă. n mare parte m-am lămurit cam cum stă treaba, deşi nu prea mă mpac cu linuxul.
    Problema este următoarea: cum leg DM500S cu PC avnd la dispoziţie un switch şi legătură la net cu IP fix? Am pus pe Dream un IP (xx.yyy.zz.bbb) din aceeaşi clasă cu cel de pe PC (xx.yyy.zz.aaa) şi se văd ntre ele, dar nu ntotdeauna. Am vorbit cu ISP şi mi-au spus că dacă mai vreau un IP trebuie să mai plătesc un abonament, aşa că varianta asta cade. Nici varianta cu router nu mi surde. Cred că din cauza conexiunii nu pot folosi gbox şi altele. Se pare că boxul nu vrea să iasă pe net. Mă poate ajuta cineva?
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ori iti iei router ori faci Internet Conection Sharing cu o a 2-a placa de retea in PC. Alta varianta nu ai.

  3. #3
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tot la router vei ajunge pana la urma ca sa fie treaba buna.

  4. #4
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @onyx Am ncercat varianta asta, dar mi se nţepenea PC-ul la 5 minute cu două plăci de reţea n el, aşa că am renunţat. Totuşi, se pare că de vină erau driverele, care se pare că nu erau OK, dar discheta originală nu mai funcţionează şi ce am găsit pe net nu se potriveşte. Nu exclud nici ca sistemul să nu se mpace cu cele două placi de reţea (una HP şi una Realtek).
    @clader Ştiu, dar nu mi pot permite acum achiziţia unui router. mi pun femeia n cap.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  5. #5
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen
    @onyx Am ncercat varianta asta, dar mi se nţepenea PC-ul la 5 minute cu două plăci de reţea n el, aşa că am renunţat. Totuşi, se pare că de vină erau driverele, care se pare că nu erau OK, dar discheta originală nu mai funcţionează şi ce am găsit pe net nu se potriveşte. Nu exclud nici ca sistemul să nu se mpace cu cele două placi de reţea (una HP şi una Realtek).
    @clader Ştiu, dar nu mi pot permite acum achiziţia unui router. mi pun femeia n cap.
    Dupa ce am avut linksys si mi-am schimbat conexiunea la net in pppoe am renunuat la un roter "de firma" fara suport (la 2 zile a aparut si firmware cu pppoe support dar asta e teapa mea ) in favoarea lui netgear cumparat de aici http://www.spot.ro/produs.php?idprod=3486&idcat=1369 si asta e wireless. Poti gasi router bun la mai putin de 1 mil.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Location
    arround the world
    Posts
    198
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti lua IP TIME, router care face multe treburi, eu merg cu el cu 3 dreamuri si un pc si merge super, toate cu gbox. Pret 1.080.000 lei vechi.
    offset 90 Al Hispasat, offset 1.30 Al, SS2, invacom alb, Dream500, Act 18'', VBoxII

  7. #7
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Treaba cu routerul am prins-o rapid, dar pentru moment nu este viabilă. Am mai montat o placă de reţea n PC şi am făcut Internet Connection Sharing. Acum DM500 (IP 192.168.0.3) e legat la placa de reţea 2 (IP 192.168.0.2). Teoretic, atta vreme ct PC-ul e pornit, ar trebui să am legătură la net. Care ar fi cea mai bună soluţie să verific acest lucru?
    Thanx!

    PS Noroc că am cleşte de sertizat, la cte legături am făcut.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    758
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Servus,

    In primul rand verifica daca cele doua (PC si Box) comunica intre ele. Iti recomand sa incerci cu FTP-ul de la Dream Box Edit ( sau sa-l ping-uiesti din Promt ). Daca legatura asta iti merge, teoretic, daca ai facut corect sharingul de internet ...trebuie sa poti iesi si cu el prin lume ....Atentie la Firewall-uri ...da' oricum asta o verifici simplu daca cele doua comunica intre ele !

    De iesit pe sarma : butonul albastru si addons...download & install....trebuie sa-ti apara un tabel cu cam...etc ( daca folosesti Gemini )

    Bafta,

    S_H
    BAFTA TUTUROR !
    S_H

  9. #9
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Man, legătura e bună. Atta lucru ştiu şi eu să fac. Altele sunt problemele. De la provider am IP fix, dar ieşirea se face obligatoriu cu un soft de autentificare. Blue Panel nu e un secret, dar nu ies pe net cu DM şi nu mă prind care e problema.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Location
    arround the world
    Posts
    198
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca mergi cu 2 placi de retea faci asa:
    ip 192.168.0.x care o aloci dreamului
    gateway 192.168.0.1 care e placa a doua nu cea legata la net
    dns care e dns-ul netului
    mask e normal care o pui si la pc 255.255.255.0
    debifezi dhcp si pui lan cu port 80

    verifici daca interfata web functioneaza cu http://adresa de ip a dreamului
    iar ptr cele 2 placi din pc faci sharing intre ele
    offset 90 Al Hispasat, offset 1.30 Al, SS2, invacom alb, Dream500, Act 18'', VBoxII

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ajutor conectare
    By gojil79 in forum RDI - Satelit
    Replies: 8
    Last Post: 19th October 2006, 09:13
  2. SKYSTAR1?????conectare cam conax?
    By gheorghita in forum Placi DVB
    Replies: 16
    Last Post: 13th March 2006, 12:47
  3. conectare 2 dream-uri
    By lacusta in forum DREAMBOX
    Replies: 6
    Last Post: 23rd November 2005, 02:10
  4. DM500 conectare la net
    By titolazio72 in forum DREAMBOX
    Replies: 18
    Last Post: 14th October 2005, 21:44
  5. Conectare 2 receptoare
    By Dany_Strong 4155 Evo in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 4
    Last Post: 20th July 2005, 11:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top