TVR a selectat şapte scenarii în urma concursului de proiecte de film de scurtmetraj pentru grila de programe a TVR 2, adresat scenariştilor şi regizorilor tineri, cu vârste până în 35 de ani.

Scenariile declarate câştigătoare sunt: Jean Lorin Sterian – „Dimineţi fără net”, Matei Alexandru Mocanu – „În Dub”, Radu Jude, Andrei Butica – „Scurtă întâlnire”, Marian Crişan – „Portret de familie”, Gabriel Andronache – „Amatorul”, Carmen Vioreanu - „No one” şi Florin Şerban, Tudor Voican – „Balta Albă, noaptea trecută”.

Scenariile câştigătoare vor beneficia de un buget de producţie (dar nu mai mare de 10.000 Euro/proiect), urmând ca după realizare să fie difuzate la TVR 2.

Comisia de selecţie a fost alcătuită din Mirela Matei (scenarist), Dan Stăiculescu (scenarist), Răzvan Nicolescu (director TVR 2) şi Claudia Nedelcu, referent TVR pe
domeniul ,,Film, seriale, teatru şi documentare\".

Concursul a fost demarat pe 27 iunie, scopul fiind acela de a continua procesul TVR de susţinere a producţiei de film de televiziune început în noiembrie 2005.

Până la data limită de 1 august, la concurs s-au înscris 48 de scenarii, poveşti despre aspiraţiile şi preocupările generaţiei tinere de azi, despre visuri, bucurii, dezamăgiri, planuri de viitor sau realitatea cotidiană.

Jean-Lorin Sterian a lucrat în domeniile literar şi muzical, dar şi ca regizor, scenarist, actor, jurnalist de presă scrisă şi radio. El a semnat regia sau scenariile mai multor documentare şi scurt metraje şi a interpretat diverse roluri (inclusiv cel propriu) în câteva filme şi videoclipuri.

Andrei Butică a absolvit UNATC şi a lucrat ca director de imagine pentru diverse scurt-metraje şi emisiuni TV şi a fost cameraman la filmul „Moartea domnului Lăzărescu”, iar Radu Jude este un jurist care a absolvit Universitatea Media în 2003, semnând regia mai multor scurt–metraje şi documentare (selectate la mai multe festivaluri internaţionale de gen). El a fost regizor de spoturi publicitare şi videoclipuri muzicale şi regizor secund la filmele „Moartea domnului Lăzărescu”, „Furia” şi „Amen”.

Andronache Gabriel a debutat în 2005 cu volumul de povestiri „Până la capătul lumii”, urmat în 2006 de romanul „Purificatorul”. El a câştigat Premiul Editurii Universitas XXI (2003) şi Premiul Revistei Dacia Literară (2004-2006) la Concursul Naţional de Poveşti Ion Creangă, în anii 2003 şi 2004, iar din 2003 este redactor al săptămânalului „Ieşeanul” şi din 2005, director literar al Editurii Ion Creangă.

Matei Alexandru Mocanu are experienţă ca designer, copywriter şi regizor, fiind în 2004 membru al juriului Festivalului Internaţional de Film TIFF, iar Carmen Vioreanu a absolvit Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, precum şi numeroase cursuri de specializare în Suedia.