Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default MAESTRILOR si MESTERILOR....dati un sfat va rog

    problema nu e chiar simpla...cum nu mai gasesc informatiile cu SEARCH....de pe rdi va rog sa ma ajutai cu o chestie tehnica....
    am 2 antene puse la balcon 13°+16°+19° si alta 5° ....ce sa-i faci...nu-mi place dar nu-mi batui capu sa caut presedintele si administradorul sa-i intreb cum si unde pot pune sus pe bloc cele doua antene deoarece sus pe bloc e PROPRIETATE PRIVATA a celui care sta la ultimul etaj3()......dar surpriza...m-au gasit ei pe mine si pe alti vecini care au antene la balcon si au zis CA SUNT ILEGALE si ca vor pune ei (cu costul nostru,al comunitatii)2 antene ptr toata lumea ..HISPASAT.(fis)si ASTRA 28....pai bine mai nene ...dar eu ca platesc abonament la alti si alti sateliti(provideri) ce facpai platesti instalarea(adica o pun eu) la antena de pe satelitu care vrei.....OK...amu vine tehnica.....cei 4 sateliti sunt intr-un diseq 4.1 care ajunge in rec.....cand voi monta sus antenele pe aceeasi sateliti cum dreaq sa fac sa pot conecta si pe hispa 30 si astra28.....?e MARE BELEA ptr ca cu disequrile ma joc eu dar nu stiu cum pot configura 6sateliti intr-un receptor(Kaon570)...sau poate mai multi...de ce nue vreo "jucarie" tehnica sa stie sa combine 4 sau mai multi sateliti si la iesire sa fie doar un cablu?exista un MULTISWITCH dar parca tot nu inteleg cum lucreaza...stie cineva?are instalat cineva un aparat din astabine...probleme ar mai fi cu intrare de cablu in casa etcetcetc...dar ce v-am zis pana acum cred ca e cel mai important...CUM POT SA CONECTEZ UN DISEQ DE 4 ANTENE CU ALTE 2 ANTENE INTR-UN SINGUR CABLU
    mersi la toti ptr raspuns.....si sper ca nu v-am zapacit de cap cu atata scris

  2. #2
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Amice, pe ce lume trăieşti? Dă-le īncolo de multiswitch-uri şi stai liniştit īn banca ta. Īn primul rănd, terasa blocurilor nu este proprietate privată a celor de la ultimul etaj, ci este comună. Nu cred că asociaţia de proprietari a vāndut terasa şi nici nu am auzit de asemenea cazuri. Īn al doilea rānd, nu am auzit nici de vreo lege din Romānia care interzice amplasarea antenelor īn balconul propriu. Uită-te şi tu pe stradă şi ai să vezi ce mulţi "infractori" au antene īn balcon.
    Eu zic să te dai la ei şi te vor lăsa īn pace cu ligheane cu tot.

    Kaon-ul tău are īn spate (dacă nu mă īnşel) o mufă prin care scoate o tensiune de 0/12V. Acea tensiune se foloseşte pentru a comanda un switch 0/12V către două switch-uri DiSEqC 2.0. Sper că ai īnţeles metoda. Cānd e pe 0V comută pe switch-ul 1, iar cānd e pe 12V comută pe switch-ul 2. Īn acest fel poţi avea 8 sateliţi pe Kaon.
    Succes!
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Pai ...

    Daca nu locuiesti undeva la sud-est .. si eu cred ca nu ! iti sugerez sa inlocuiesti combinatia de doua antene ( si cine stie cate altele ! ) cu un motor H-H si o antena de 1.2 ( sau chiar de 1.4 ca exista motoare si pentru asa ceva ! ) .... argumente ?

    - ocupa acelasi spatiu ca o antena fixa
    - poate baleia toate azimuturile amintite de tine
    - poate fi asezata in balcon sau pe acoperis
    - fixata corect , pentru a rezista vantului, nu necesita intretinere timp indelungat

    Terasele ultimului etaj sint proprietate comuna dar ... accesul pe izolatia terasei trebuie intradevar interzis cu desavirsire ... sub greutatea piciorului izolatia se fisureaza si de aici tavanul ultimului etaj va fi inundat la prima ploaie consistenta. In Romania inca nu exista interdictia legala de a monta o antena parabolica pe balcon dar ... unele reglementari locale ar putea-o institui ! Eu zic sa renunti la o cearta neproductiva si sa-ti adaptezi instalatia in sensul amintit !

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cele patru pozitii orbitale le poti receptiona foarte bine cu o singura antena! Eu am avut aceasta configuratie si a functionat perfect la CluJ

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Pai ...

    Quote Originally Posted by mihaip
    In Romania inca nu exista interdictia legala de a monta o antena parabolica pe balcon dar ... unele reglementari locale ar putea-o institui !
    Orice modificare a fatadei unei cladiri ( incluzind vopsirea in alte culori decit cea originala ) necesita autorizatie de constructie .
    Chiar esti in RO ? ( << 2 antene ptr toata lumea ..HISPASAT.(fis)si ASTRA 28 >> )
    Ia multiswitch 8/1

  6. #6
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Pai ...

    Quote Originally Posted by smv167
    Ia multiswitch 8/1
    Kaon-ul nu ştie decāt DiSEqC A/B/C/D, aşa că dacă nu foloseşte switch 0/12 V nu poate comanda celelalte 4 ieşiri.

    [LEFT]Signature not found... Try again!

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default Legislatie romaneasca/Legislatie EU privind

    Cit de curind va aparea si pe acest site un topic privind legislatia si reglementarile privind antenele!

    Quote Originally Posted by chooleen
    Īn al doilea rānd, nu am auzit nici de vreo lege din Romānia care interzice amplasarea antenelor īn balconul propriu.
    De ex. la englez:
    Originally Posted by Office of the Deputy Prime Minister

    4. It is a condition of installing an antenna under both the current and revised regulations that it be sited in such a way so that it minimises its impact on the external appearance of the building. Furthermore, antennas no longer need for reception or transmission purposes should be removed as soon as practicable.

    Dwelling Houses and Buildings under 15m
    5. Under the revised planning regulations for dwelling houses and buildings under 15m:
    * two antennas will be permitted;
    * the size of the antennas will be restricted:
    * the larger having a maximum of 100 cm in any linear direction and 35 litres cubic capacity by volume;
    * the smaller having a maximum of 60 cm and 35 litres cubic capacity by volume;
    * chimney-mounted antennas will also restricted to a maximum of 60 cm and 35 litres cubic capacity by volume.
    * the antennas will have certain siting restrictions:
    * no antenna should protrude above the roof if the premises does not have a protruding chimney;
    * if the premises has a protruding chimney, antennas may protrude up to 60 cm above the roof, or up to height of the chimney, whichever is the lower.

    Buildings above 15m in height
    6. We do not propose to modify the permitted development rights that apply to these buildings significantly. Under the revised planning regulations:
    * The number of antennas will be limited to four;
    * The size of the antennas will be restricted to 130cm in any linear direction and, up to 35 litres cubic capacity by volume;
    * chimney-mounted antennas will be limited to 60 cm and up to 35 litres cubic capacity by volume.
    * The antennas will have certain siting restrictions:
    * antennas should not exceed the highest part of the roof by more than 300cm.

    Designated Areas
    7. The regulations for designated areas are more restrictive. Designated areas are those listed under Article 1(5) of Schedule 1 of the Town and Country Planning (General Permitted Development Order) 1995 (the GPDO). These areas are: the National Parks; Areas of Outstanding Natural Beauty; conservation areas, and the Norfolk and Suffolk Broads. In these areas, as well as the number, size, and siting restrictions made according to the height of the building, antennas should not be both facing and visible from a road or a broads waterway.

    8. If a local planning authority considers an antenna is poorly sited and could reasonably be positioned less conspicuously, they can ask the owner to re-site the antenna at their own expense. If such a request is refused, the planning authority may then require an application for planning permission for which a charge is payable, or serve the householder with an enforcement notice requiring the siting of the antenna to be altered in a specified way.

    9. Listed buildings will still need full listed building consent to install antenna including satellite dishes.

    10. The changes apply to England only. The Scottish Executive, the Welsh Assembly and Northern Ireland Planning Service have consulted on similar changes in 2003 and 2004 but have not announced any changes.

    Sa speram ca aducem/implementam nu numai reglementari ciudate(vezi cositul tarlalei din mijloc/avertizare acustica a iepurilor/sopirlelor/...)

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Pai ...

    Quote Originally Posted by chooleen
    Quote Originally Posted by smv167
    Ia multiswitch 8/1
    Kaon-ul nu ştie decāt DiSEqC A/B/C/D, aşa că dacă nu foloseşte switch 0/12 V nu poate comanda celelalte 4 ieşiri.
    Diseq 1.2 - 16 sateliti / motor ; daca Kaonul lui stie sau nu nu pot sa mi dau cu presupusul .

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Pai ...

    Quote Originally Posted by smv167
    Quote Originally Posted by chooleen
    Quote Originally Posted by smv167
    Ia multiswitch 8/1
    Kaon-ul nu ştie decāt DiSEqC A/B/C/D, aşa că dacă nu foloseşte switch 0/12 V nu poate comanda celelalte 4 ieşiri.
    Diseq 1.2 - 16 sateliti / motor ; daca Kaonul lui stie sau nu nu pot sa mi dau cu presupusul .
    PAI DACA SUNT LARG DE VORBA si uit esentialul......scuze...nu am zis ..sunt in spania si credeti-ma ca deasupra blocului e o terasa proprietate a celui de la etajul 3.asa ca lasam legislatia......
    @smv176........fii un pic mai explicit ..pls....kaonul e KSC570 cu un firmw de sunny.....cum e cu diseq 1.2 - 16 sateliti/motor?sincer nu imi place motorul si ar fi ultima optiune pe care a-si alegeo......dar ptr mine 8 sateliti in sudul extrem al spaniei e mai mult ca suficient....asa ca singura optiune inteleg ca e multiswitch 8/1.....corect?daca mai are cineva vreo idee....SUPER MARFA.....daca nu MERSI mult ptr ajutor la toti
    bafta&graciasssss

  10. #10
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca soft-ul receiver-ului stie DiSEqC 1.2 atunci poti comanda linistit 16 sateliti(lnb-uri).In cazul tau iti trebuie 3 comutatoate DiSEqC ( 2 cu 4 iesiri si 1 cu 2 iesiri ) pe care le legi in cascada.Dupa ce faci setarile corespunzatoare pt DiSEqC 1.2 aloci fiecarui satelit o stare in meniul receiver-ului si bingo schimbi canalele din telecomanda ca si in cazul unei instalatii cu 4 lnb-uri.

    Inca odata repet ca acest lucru este posibil numai daca soft-ul din reciver-ul tau stie DiSEqC 1.2 (vezi pe la lnb setup optiunile de DiSEqC)

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SAFETRON1
    Daca soft-ul receiver-ului stie DiSEqC 1.2 atunci poti comanda linistit 16 sateliti(lnb-uri).In cazul tau iti trebuie 3 comutatoate DiSEqC ( 2 cu 4 iesiri si 1 cu 2 iesiri ) pe care le legi in cascada.Dupa ce faci setarile corespunzatoare pt DiSEqC 1.2 aloci fiecarui satelit o stare in meniul receiver-ului si bingo schimbi canalele din telecomanda ca si in cazul unei instalatii cu 4 lnb-uri.

    Inca odata repet ca acest lucru este posibil numai daca soft-ul din reciver-ul tau stie DiSEqC 1.2 (vezi pe la lnb setup optiunile de DiSEqC)
    mersi SAFETRON1.....pai kaonul meu E un 12.01.A5(sunny) cu boot 2.1.9v4.....in setings de diseq are doar A B C D ,MOTOR,USALS.....iar lnb UNIVERSAL1,UNIVERSAL2,C LNB si cateva valori 5632,10000...nu prea vad ca softul pe care il am sa stie acest diseq 1.2
    deci .....SAFETRON1.....ai matale idee de unde asi putea da jos un soft sa stie lucrul asta.....traiasca familia ta de baiat bun ce esti
    oricum nu am sa "dorm" si am sa caut si eu....dar de nu gasesc ..poate poate stie cineva.....
    ar fi super marfa in acest fel.....diseq 1.2 cu 8/16 sateliti....in cascada...si schimb instantaneu de canal.....SUPER ce mai......
    din putina experienta a mea stiu ca am pus la cineva un kaon cu lnb monobloc astra+hotbird(diseq inauntru de lnb) si o alta antena pe hispasat TOTUL INTR-UN DISEQ de 2 intrari nimik...incercat si cu diseq 4x1...si la fel...dupa care pusei 2 lnb cu mama lor de sateliti si OK...
    ce sa mai....tre sa mai practic pana o iesi o treaba buna.....si iese sigur cu ajutorul vostru.....ca intotdeauna
    mersi mult all....
    P.S. orice idee in plus e binevenita

  12. #12
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @DINUS

    nu stiu ce sa-ti zic referitor la soft ca nu mai sunt la zi cu noutatile despre Kaon.E posibil sa existe.....

  13. #13
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O sa incerc si eu solutia aceasta pe Hundayul meu 1160

  14. #14
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh
    O sa incerc si eu solutia aceasta pe Hundayul meu 1160
    Nu poti face asta cu conserva ...nu te lasa sa schimbi nici setarile uzuale din lnb dar alminteri sa comanzi atatea lnb-uri prin DiSEqC 1.2

  15. #15
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SAFETRON1
    @DINUS
    nu stiu ce sa-ti zic referitor la soft ca nu mai sunt la zi cu noutatile despre Kaon.E posibil sa existe.....
    Nu exista, m-am uitat pe niste upload centers: nu se concentreaza softistii pe multidiseq ci pe posibilitatile decodarii. Ultimele versiuni de soft si softcam acopera cheile aes (autoupdate) si decodarea premiere.
    In esentza tot mai bine antena clasica, proprietate personala. In SUA exista o astfel de lege conform careia gestionarea fatzadei cladirii revine administratorului - ca atare nu exista parabolice pe balcnoare ori in ferestre. Insa acoperisul e bun public, poti sa-ti pui pe el 7 antene daa vrei (de fapt le gasesti puse de-a gata, ca astia dupa ce-si termina abonamentul la Dish sau Directv, le lasa sa rugineasca pe acoperis, ce drac sa mai faca cu ele? Mentalitate de consumator...)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ajutor maestrilor !!!
    By mihaip in forum DREAMBOX
    Replies: 3
    Last Post: 2nd July 2006, 06:01
  2. Dati-mi un sfat, va rog
    By isr2002 in forum DREAMBOX
    Replies: 5
    Last Post: 2nd September 2005, 17:31
  3. imi dati shi mie un link va rog ?
    By mOBY2 in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 5th April 2004, 16:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top