Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default DM500 Multiboot NFS

    Am instalat multiboot cu FW si o imagine stocata pe HDD dar nu-mi apare in meniul de multiboot. Stie cineva mai multe?
    Am Gemini 3.00 MaxVar.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DM500 cu HDD Cred ca trebuie sa dai mai multe detalii. Singura metoda prin care functioneaza multiboot cu DM500 este NFS. Ia spune tu, pas cu pas, ce ai facut, ca sa ne dam seama ce nu e bine.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Location
    arround the world
    Posts
    198
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am instalat multiboot si boot-eaza ca sa zic asa , adica imi apare pe ecran acel multiboot de la 7000, pe dm 500, insa ptr ca nu vrea sa-mi recunoasca hdd sub NFS imi spune ca n-are decat imaginea din flash. EU as vrea sa-mi spuneti cum sa instalez NFS cu recunoasterea hdd-ului.
    offset 90 Al Hispasat, offset 1.30 Al, SS2, invacom alb, Dream500, Act 18'', VBoxII

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am un DM500 si un hardisk de retea Asus WL-HDD pe care am instalat un custom firmware pentru a avea NFS. Dupa ce booteaza DM500 pot monta o partitie de pe hardisk pentru inregistrare si cu flashwizard am instalat multiboot si o alta imagine pe hardisk (prin NFS). Problema e ca la pornire imi apare meniul de multiboot dar nu vede la imagini decat imaginea din flash.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @sorin Si eu am un wl-hdd si merge multiboot
    Eu am facut un export separat pentru multiboot si altul pentru montat ca hdd in dream.
    Primul test de functionare al NFS este sa incerci sa montezi cele doua exporturi din dream. Daca nu da nici o eroare, trecem la computerul pe care ai instalat flashwizard 6.3.
    In flashwizard, sectiunea multiboot, ai in dreapta sus NFS mount.
    Acolo la PC pui IP-ul din wl-hdd si exportul respectiv.
    Abia dupa ce da ok-ul flashwizard ca a montat NFS din wl-hdd poti trece la flash.
    In fereastra de flash apare optiunea NFS. O alegi si se va salva imaginea acolo.
    Banuiesc ca tu ai montat exportul NFS in dream ca /hdd si ai bagat imaginea pe hdd si nu pe nfs.

    btw, cu oleg firmware trebuie sa modifici /etc/hosts ca sa mearga nfs

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti sa-mi spui ce exporturi ai facut de pw wl hdd?
    Si eventual alte configurari ?

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fisierul /etc/exports arata asa:

    # automagically generated from web settings
    /opt/firmware *(async,rw,no_root_squash)
    /opt/dream *(async,rw,no_root_squash)

    Directorul exportat depinde de custom firmware pe care-l are wl-hdd.

    Fisierul /etc/hosts arata asa:

    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.x.13 my.router my.WLHDD
    192.168.x.12 dreambox
    192.168.x.10 desktop
    192.168.x.1 router

    In hosts trebuie sa existe toate IP-urile de la hosturile care vrei sa aiba acces la NFS shares pe wl-hdd.

    Sa dai chmod -R 777 /opt

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit...dar nu a trebuit sa modific nimic in etc.hosts la Asus.
    Dar dupa ce am instalat mai multe imagini ..prima data cand am bootat o imagine de pe nfs s-a intamplat ceva ciudat in sensul ca mi-a distrus imaginea din flash. (sau cel putzin setarile).
    Ramane sa ma mai joc..bine ca merge.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si mie mi-a sters setarile din flash dar le-a copiat la imaginea din nfs.
    Cred ca e un checkbox pe care nu l-am debifat in flashwizard.
    O sa fiu mai atent data viitoare.
    Ce firmware ai in wl-hdd?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ultimul cred ca 1.9.2.7. Acum sunt la birou....am sa ma uit exact cand ajung acasa..si mai fac si niste probe.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    16
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up multiboot la DM500

    Quote Originally Posted by sorin_bidian View Post
    Ultimul cred ca 1.9.2.7. Acum sunt la birou....am sa ma uit exact cand ajung acasa..si mai fac si niste probe.
    Salutare tuturor!

    Poate cineva sa revina cu "mai multe" lamuriri despre cum trebuie setat wl-HDD sau WL500gP de la ASUS ptr. a putea face multiboot la DM500 si ptr. a inregistra pe HDD-ul extern ..conectat pe USB la router....

    ...am si eu un router ASUS WL500gP cu HDD (are port USB 2 ptr. a conecta HDD extern) am tot schimbat flash-ul routerului cu cel de la "OLEG" - (WL500gp-1.9.2.7-7f.trx ) apoi OpenWrt (openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx) ... primul mi s-a parut ca are o interfata WEB mai intuitiva dar tot nu am reusit sa fac MOUNT ...server NFS... si multiboot ptr. DM500.

    Rog...daca poate cineva sa posteze aici un How To cum sa procedeaza PAS cu PAS ptr. a instala serverul NFS pe router... cum sa fac MOUNT... sau ce trebuie ptr.a face multiboot ...si ptr. a inregistra pe HDD-ul din router... si ce setari trebuiesc facute la DM500 ....

    Cu multumiri !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DM500
    By mirceam in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 11th July 2006, 17:48
  2. DM500 CW???
    By valy_tizu in forum DREAMBOX
    Replies: 3
    Last Post: 3rd May 2006, 05:30
  3. Linux multiboot
    By cocohag in forum Placi DVB
    Replies: 13
    Last Post: 19th February 2006, 12:01
  4. multiboot pentru Triple balaur?
    By zuzel in forum DREAMBOX
    Replies: 8
    Last Post: 13th December 2005, 07:53
  5. DM500 CW???
    By valy_tizu in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 5th January 1970, 06:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top