BBC va emite la Chişinău pe o nouă frecvenţă în FM - 97,2MHz, cu programe în patru limbi şi o emisiune specială intitulată „Actualitatea în Republica Moldova”. Lansarea frecvenţei, precum şi noii emisiuni de actualităţi despre Moldovei se va produce duminică, 27 august.

Potrivit unui comunicat al BBC World Service, remis spre difuzare Agenţiei Monitor Media, emisiunea va fi difuzată zilnic, de la ora 20.00, şi va cuprinde 15 minute de ştiri, interviuri şi reportaje. În prima ediţie, se va transmite un interviu în exclusivitate cu preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin. În ediţiile următoare, „Actualitatea în Republica Moldova” va aborda subiecte importante din viaţa politică, economică, socială şi sportivă a ţării.

Pe lângă programe în limba română, pe 97,2 FM se vor transmite şi emisiuni BBC în limba engleză, rusă şi ucraineană. Astfel, BBC va transmite la Chişinău 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână.

„Traversăm o perioadă de dezvoltare rapidă” a declarat directorul redacţiei în limba română a BBC, Răzvan Scorţea. „La începutul anului am deschis un nou birou BBC ultramodern în inima Chişinăului, iar acum inaugurăm o frecvenţă FM şi o emisiune de ştiri specială pentru ascultătorii noştri din R. Moldova. Este o dovadă a importanţei pe care BBC o acordă acestei zone cât şi a dorinţei noastre de a oferi publicului emisiuni relevante, realizate la cele mai înalte standarde”, a spus Scorţea.

Referindu-se la emisiunea specială pentru Republica Moldova şi la noua frecvenţă FM din Chişinău, preşedintele Voronin a declarat la BBC că acest fapt „înseamnă o încredere foarte mare din partea unei organizaţii mass media foarte importante pe plan internaţional. Înseamnă o atenţie sporită faţă de toate procesele care au loc în Moldova, faţă de situaţia din ţara noastră”.

Corespondenţi ai BBC activează în R. Moldova din 1989. La 7 martie curent, BBC a inaugurat la Chişinău un birou ultramodern. Acest echipament permite realizarea şi difuzarea emisiunilor de la Chişinău. Postul de radio britanic BBC a început difuzarea emisiunilor în limba româna la 15 septembrie 1939. Actualmente, BBC difuzează în 200 de ţări.

BBC World Service oferă programe radio şi pentru Internet în 33 de limbi, atingând o audienţă globală de 163 de milioane de oameni. Emisiunile BBC sunt preluate de peste 2000 de posturi de radio în întreaga lume, precum şi de numeroase companii de telefonie mobilă.