Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default How to ---> Iesire din calculator format 16:9 de pe SS2(A

    am televizor 16:9, ss2 .Pana sa cumpar acest tv aveam unu obisniut la care iesirea se facea din calculator 4:3 deci no problem. Acuma insa as vrea sa fac iesirea direct in format 16:9 ca si dintr-un receiver oarecare, deoarece calculatorul face iedirea 4:3 astfel ca tv pierde din claritate facut el autoajust 16:9. Am altdvb si nu stiu daca e posibil si cu ce setari?
    Daca putetzi pls help!

  2. #2
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    simplu de tot...click dreapta pe ecranul AltDVB >>Video Aspect Ratio>>Stretch16:9 thats all!
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca mie imi scapa ceva. Daca prog de pe satelit este 16/9 ar trebui sa se vada ok pe un TV 16/9. Daca prog este 4/3 oricum o sa apara deformat pe un TV 16/9.
    Teacher

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Gresit, Skystar cu Strech il face 16:9 pe calculator nu si pe TV, pentru ca ar trebui ca un program 16:9 de pe astra de ex. sa apara fara bare negre sus si jos, daca i-am dat cum ai zis din calc 16:9, dar cred ca placa video il scoate din calc tot 4:3, daca pun un receiver normal e cu totul alceva, posturile 16:9 le vad 16:9, la cele 4:3 se pun stg dreapta benzi negre si se vede 4:3. Din Calculator se fac de fapt mai multe compresii ale imaginii 16:9--->4:3 apoi 4:3----> Zoom 16:9 deci transf din TV este defap un Zoom la 16:9ceea ce inseamna ca pierd din calitatea imaginii.
    Alte pareri daca mai sunt
    Help

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by florinbss2
    Cred ca mie imi scapa ceva. Daca prog de pe satelit este 16/9 ar trebui sa se vada ok pe un TV 16/9. Daca prog este 4/3 oricum o sa apara deformat pe un TV 16/9.
    Asa ar trebui ca de asa sunt nedumerit. Pe Receiver normal merge ok sistemele sunt recunoscute de tv. Aici la trecerea din placa video de la calculator la TV se face defapt un ZOOM 16:9 ceea ce face sa pierd din claritatea imaginii si asta numa pe Autodetect la TV, daca las 16:9, ii mai "latzeste " inca o data dica program in 16:9 iese din cal 4:3 dupa care pe tv daca las 16:9 , tv mai comprima odata din 4:3 in 16:9.
    Ma tem ca treaba asta nu se face decat din setarile placii video (GeForce6200). Cam asta e

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca TVTool http://tvtool.info/index_e.htm
    E dedicat iesirilor TV pt placile nvidia.
    Teacher

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce vrei tu cred ca se poate doar prin iesirea de monitor a placii (9pin sau dvi, daca ai doua cu atit mai bine dar nu stiu daca poti avea rezolutii diferite). dar pt asta iti trebuie intrare de monitor in tv. unele lcd-uri (sony) au.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intradevar pe placa video am iesire 2 monitoare si un s-vhs. Placa video e un GeForce6200 si am un fel de adapdot pe a doua iesire de monitor care se poate monta
    TV e un Philips 32PW8620/12, are 2 scart si svhs
    Conectarea o fac prin svhs-asta sa insemne ca la tel primesc imaginea in format ca si cea de la monitor?
    Am monitor LCD 17" 4:3

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce fel de adaptor ai? dvi/vga d-sub (15pin) sau invers? poate ti-ar trebui un adaptor dvi (sau vga)/scart. nu stiu daca exista asa ceva.
    pe iesirea tv-out nu ai neaparat aceeasi rezolutie ca la monitor. si formatul e independent. dar cred ca la tv-out ai intotdeauna 4:3 (800/600, 1024/76. la monitor placa comunica cu monitorul si il intreaba ce rezolutii suporta. la monitor 16:9 ai rezolutie 16:9 (daca stie si driverul/placa de rezolutia respectiva). dar la tv-out e fix (4:3, placa nu primeste info de la tv). la tv-ul tau (crt, 16:9) nu ai intrare si suport de functionare in regim monitor. stiu ca la unele lcd-uri sony ai intrare de monitor (vga d-sub sau dvi) si driverul il recunoaste si ii da rezolutii corespunzatoare. poate placile mai noi stiu sa dea si rezolutii 16:9 pe tv-out.

    mai poti incerca sa setezi din driverul placii ca media content-ul (fereastra cu filmul) sa ti-l faca full screen (numai) pe tv-out si vezi daca tv-ul detecteaza formatul. tre' sa te joci cu setarile din driver.
    am sa incerc si eu cu sculele mele (geforce nx 6600, crt sony 16:9 fara intrare de monitor). toata povestea asta n-are legatura cu ss2. poti incerca cu un dvd normal (16:9).

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    revin. incearca sa schimbi din driver tipul tv-ului conectat la tv-out. pal/ntsc, 4:3/16:9. am impresia ca se poate.

  11. #11
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am 6200 si daca bagi ultimele drivere te apuci dupa aia si jonglezi in setari ca trebuie sa mearga... Eu nu am LCD ca te ajutam cu mai multa informatie...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skycleaner
    Eu nu am LCD ca te ajutam cu mai multa informatie...
    nici el n-are (tv-ul e crt). asa ca poti sa-l ajuti.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nflorinrom
    Quote Originally Posted by skycleaner
    Eu nu am LCD ca te ajutam cu mai multa informatie...
    nici el n-are (tv-ul e crt). asa ca poti sa-l ajuti.
    Intraevar Nu e LCD este un TV CRT vezi aici http://www.consumer.philips.com/cons...12_RO_CONSUMER , iar palca video e aici http://www.nvnews.net/previews/geforce_6200/index.shtml .

    Eventual daca ma ajutati , ca nu stiu din driver cum sa modific format 16:9. Se pot selecta mai multe standarde de imagine PAL/ NTSC dar nu apare nimic de 16:9 sau 4:3
    Tks a lot

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pom
    Eventual daca ma ajutati , ca nu stiu din driver cum sa modific format 16:9. Se pot selecta mai multe standarde de imagine PAL/ NTSC dar nu apare nimic de 16:9 sau 4:3
    am incercat si am vazut ca asa e. n-am posibilitatea sa aleg 4:3 sau 16:9. dar la mine un dvd 16:9 sau alt-dvb pe premiere 1 apare cu dungi negre foarte mici (sus/jos). tv-ul e in mod auto (sau 'smart' - sony). nu trece in wide, dar se vede bine. cred ca o mica bucata din imagine tot taie. asa ca fara un tv care sa suporte si regim monitor nu cred ca se poate face ceva.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta este , dupa mine eram cam convins ca nu se poate.Oricum m-am "linistit", dupa ce am observat pe ecram in anumite zone ale acestuia un fel de decolorare, pete f. slabe de culoare spre galben, insesizabil la o imagine colorata sau in miscare. Doar pe alb sau ceva luminos, nu e un alb alb ci mai mult spre galben si este neuniform. La inceput m-am socat putzin avand in vedere ca e luat de o saptamana. Pe de altaparte calitatea imaginii de pe cablu e parca mai slaba decat tv dinainte care era un amarat la 50 Hz diagonala 51. Incerc sa ma obisnuiesc cu acest format 16:9. La filme e ok, mai nasol e la meciuri si pe Realitatea si Antena3, nu se vad barele de scroll.La faza cu petele am citit pe net de posibilitatea unei magnetizari a ecranului, care se rezolva de la sine cu degauss automat facut de TV. Cu cat e mai scump un TV cu atat mai multe probleme apar.

    Merci mult baietzi de ajutor

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Comutator DiSEqC 8 intrari / 1 iesire
    By SAFETRON1 in forum RDI - Satelit
    Replies: 20
    Last Post: 16th December 2006, 16:57
  2. DVD HDTV (format iso) --> Format MPlayer. Cum?
    By SatWien in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 11
    Last Post: 18th September 2006, 08:27
  3. CUMPAR TV TUNER EXTERN CU IESIRE VGA
    By gelvis in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 9th December 2005, 17:01
  4. Exista placi DVB cu iesire DVI sau RGB?
    By Oby in forum Placi DVB
    Replies: 4
    Last Post: 16th December 2004, 19:21
  5. iesire TV out
    By immanuel in forum Placi DVB
    Replies: 11
    Last Post: 13th August 2004, 12:10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top